A VILÁG MA NEM GONDOL ALKOTÓJÁRA

1996. szeptember 23.

Uram, hálát adok Neked,
hogy megmutattad dicsõségedet
nekem, a méltatlannak.
Te, Uram, szóltál, de a világ
nem figyel Rád.
Bár mindenütt
kinyilvánítod dicsõségedet,
a világ nem akar látni és hinni

Sokáig kell-e még küzdenünk?
Bár nem nélkülözzük jeleidet,
a világ szándékosan pusztítja
saját lelkét.



Szólásra nyitottam ajkamat és beszéltem, gyõzõdjetek meg róla... de a világ ma nem gondol Alkotójára, szívében nincs hely Teremtõje számára... a világ hûtlensége azonban nem fogja kioltani az én hûségemet.
Lelkem hatalmával megújítom a rászorulót, ezért mindazt, amit háromszorosan Szent Lelkemben tesznek az emberek, azt dicsõítésünkre fogják tenni. Továbbra is kiárasztom rátok kegyelmeimet, hogy ámulatba ejtsem a ti idõtök bölcseit és tudósait. Egyetlen ember sem képes igazán értékelni és teljesen megérteni Szentlelkemet.
Lelkem különféle módon munkálkodik, de mindig a jó érdekében.
Éppen ezért igyekezz áldást adni Szentlelkem nevében! Lelkiismereted legyen teljes egységben Szentlelkemmel, hogy amit teszel, azt a Szentlélek által jusson kifejezésre. Engedd, hogy Szentlelkem átjárja lelkedet, de ennek érdekében meg kell halnod önmagad számára! Minél alázatosabb leszel, annál könnyebben fog utat találni benned Szentlelkem.
Mi ketten? IC

SÍRTAM BÛNEID MIATT, TESTVÉR, DE SZÍVEM TELE VAN SZERETETTEL ÉS IRGALOMMAL

2001. május 2.

Leányom, õrizz a szívedben mindenkor, hogy olyan legyek szívedben, mint a dicsérõ ének! Látod, mennyire rajtad tartom tekintetemet? Királyi udvaromban folytatom a tanítást tudásomról, mindig megmutatom, melyik úton haladj. Mivel Tanácsadód és Tanítód is vagyok, mosolyogj, derüljön fel arcod, mert a kegyelem eláraszt téged. Palotámban és országom királyi udvarában felzeng dicsõségem, és itt mindenki "dicsõséget" kiált. Én, aki mindenható, király és uralkodó vagyok, abban a megtiszteltetésben részesítettelek, hogy zafírokon járhatsz vörösen izzó szén helyett. 1

Én vezettelek téged, és rajtad keresztül másokat az egység és a kiengesztelõdés útján, de csupán ezen irgalmas cselekedtem miatt hamis tanúk keltek fel ellenem és kegyetlenül megtámadták Szavamat és benne mindazt, ami a lelkeket élteti. 2

Ne aggódj azonban, mert engem úgy ismernek, hogy megdöntöm a székeket, az érveket és a hatalmat. E napokban felfedem az egész világ elõtt, hogy mit mondtam egyes pásztoraitok vakságáról. 3

E pásztorok áldozatomat magasztalva felém emelik kezüket a szentélyben, de nem tartják féken lelkükben a haragot és a büszkeséget, amikor félelmetes szikrák pattannak ki szemükbõl. Becsületesnek és igaznak mondják magukat, de valójában lábon járó holttestek. Fölényesen hangoztatják becsületességüket és hûségüket elõttem, pedig nem félnek ellene mondani egész Evangéliumomnak mennybéli szentjeim és angyalaim elõtt.

Parancsolataim a hûségrõl szólnak, és az õ ajkuknak a szent bölcsességet kellene hirdetniük, ám tõlük csak kérkedést hallok, ami egyre csak növeli képeimen omló könnyeim árját. Amikor egy pásztor ily mélyre süllyed, újból el kellene sajátítania, miként tanítsa módszereim, elõírásaim és szeretetem törvényének alapelveit. Hiszen mondottam:

"Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedbõl,
teljes lelkedbõl, teljes elmédbõl és minden erõdbõl,
felebarátodat pedig, mint önmagadat!"

 Nem tanulták, hogy az ítélet napján a Földön tanúsított szeretetük mértéke szerint lesznek megítélve? Miképpen hihetik, hogy énbennem élnek és belém vannak gyökerezve, amikor az ördög hatalmában vannak? A durva beszéd, a kegyetlen szív ellentétben áll az én Szívemmel. Õk nem fordulnak teljes figyelmükkel a szentség, a hit, a szeretet és a béke felé, ahogy a Szentírás tanítja nektek. Vajon miért nem olvasták: "Az Úr szolgájának nem szabad részt vennie a perlekedésekben, hanem jóságosnak kell lennie mindenkihez."

Egykor így szóltam: "Egyházam szétmorzsolódik, mint a korhadt fa, és csupán ezt hallom tõlük: "Talán szárazság van?"" 4Rettenetes vádakkal illetik hûséges testvérüket 5 és ezzel halálos bûnt követnek el. Így saját ajkukról, oszlásnak indult testükbõl jönnek elõ a férgek, mert helyet adtak szívükben a kétkedésnek és az elbizakodottságnak. Mennyi sértést kell még eltûrnöm részükrõl?

Kiléptem képeimbõl, hogy figyelmeztessem õket, de jelemet saját javukra használták ki, és még nagyobb ellenségességgel fordultak felém. Szóltam hozzájuk, de nem hallgattak meg. Zokogtam elõttük, mint a furulya hangja, de úgy tettek, mintha nem látták volna véres könnyeimet. Tiltakoztam haragjuk miatt, amit szívükben táplálnak testvérük 6 ellen, de nem válaszoltak rá. Arra kényszerültem, hogy koldusként kérleljem õket, mert Szívemben elviselhetetlenné vált a fájdalom, de gondosan elkerültek engem. Kiáltottam utánuk, sírtam, hogy letérítsem õket a halál ösvényérõl, de nem figyeltek rám.

Amikor majd Bíróként jövök hozzájuk, fõúri méltóságban, és bûneik miatt fogom vádolni õket, mert valóban bûnök azok, akkor nagy hatalommal megmutatom nekik, miképpen csonkították meg Misztikus Testemet.
Akkor majd hova mennek? Hova mennek, hogy elmeneküljenek elõlem? Hova futnak el jelenlétembõl? A dombra? Az utakra? A keresztutakra? A szentélybe vagy annak kapujába?
Én ott leszek.
Ti határozottan tagadjátok a Szentírásban leírt kijelentéseimet, ám ha valóban olvastátok volna, akkor tudnátok, hogy

"ne vessétek meg az embert öreg korában" 7

hanem nyújtsátok feléje kezeteket! Ha ti, akik magatokat szentnek és igaznak mondjátok, haragot tápláltok valaki ellen, hogyan kérhettek könyörületet tõlem? Bocsássam meg bûneiteket, amikor haraggal gondoltok bátyátokra? 8

Mit tegyek nap mint nap elmondott "Kyrie eleison" könyörgésetekkel? 9 Mit tegyek sok-sok áldozatotokkal és tömjénfüstötökkel? Ezek nem eszközlik ki bocsánatomat bûneitekért.

Figyelj rám! Sírtam bûneid miatt, testvér, de Szívem tele van szeretettel és irgalommal. Én vagyok az, aki új életet ad lelkednek és megtisztítja szemedet. Gyógyulást, életet és áldást adok. Ha hízelgõ szavakat hallanál, azokat nem tõlem hallanád. Felsoroltam bûneidet, hogy bûnbánó szívvel térj vissza hozzám, és én meggyógyítalak. Szentjeim és angyalaim a mennyben most látják szégyenletes ruhátlanságodat.

Felfedted magad testvér, nemcsak a nemzetek, hanem az egész menny elõtt. Elvisellek azonban félelmetes ruhátlanságod ellenére is és újból felruházlak magammal, ha megalázod magad, bûnbánatot tartasz és megszívleled, amit mondtam. Hajts térdet, Görögország, és kérj Nevemben bocsánatot! Kelj fel, támadj fel halálodból, és engedd meg Édesanyámnak, hogy vezesse léptedet, mint gyermeke lépteit a zafírok ösvényén a szentségbe. 10 Fordulj hozzá, és engedd meg Szent Édesanyádnak, hogy kigyógyítson holt cselekedeteidbõl, és királyivá váljon elõttem szolgálatod, amikor tiszta szívvel végzed. Engedd meg Boldogságos Anyádnak, hogy helyreállítsa szentségedet, és segítsen neked újból megmenekülni.

Fohászkodj a szentekhez, hogy mutassák meg neked az utat a világosság otthonába, akkor szavaid nem lesznek többé üresek, hanem a béke dallamává válnak, és vissza fogod vonni mindazt, amit ellenem beszéltél, és bûnbánatot tartasz porban és hamuban. 11

Mikor fogja Kelet háza szent csókkal üdvözölni Nyugat házát? IC
Leányom, nézz azokra a mély sebekre, amelyeket szájuk ejtett Testemen!
Áldott leányom, ne hajolj le azért, hogy engem keress! Feletted és melletted vagyok. Jöjj, lépj be Urad örömébe és békéjébe! Elõre nézz, ne hátra és maradj belém oltva! IC


(Ezt az üzenetet a pápa görögországi látogatása alatt kaptam, amikor sokan tiltakoztak látogatása ellen. Ezt az üzenetet sok metropolita kézhez kapta, és két nappal II. János Pál pápa elmenetele elõtt odatették Christodoulos püspök padjára is.)


1 A zafírok itt erényeket jelentenek.
2 Megértettem, hogy az "ellenem" kifejezés rám is vonatkozik. Jézus rólam is szólt, amikor így fejezte ki magát.
3 Néhány görögkeleti szerzetesrõl és papról.
4Az 1992. február 18.üzenetben
5 II. János Pál pápát
6 II. János Pál pápa
7 vö. Sir 8,6
8 II. János Pál pápára
9 Uram irgalmazz! - görögül
10 A zafírok itt erényeket jelentenek.
11 Az "ellenem" szó II. János Pál pápára is vonatkozik. Ez megerõsíti Krisztus szavait az Evangéliumban: "amit a legkisebbnek tesztek testvéreim közül, az nekem teszitek.

IMÁDKOZZ VELEM!

1991. november 15.

Uram?

ÉN VAGYOK. Jöjj hozzám bármely idõben!
Imádkozz velem! Mondd:

Egyedül Te vagy az én Istenem,
Te vagy egyedüli Reménységem,
egyedüli Szerelmem!
Istenem, senki sincs Hozzád hasonló!
Gyengéd és jóságos vagy mindenkor
a gyengéhez és a nyomorúságoshoz.

Ne engedd, hogy igazságosságod kelyhe
ránk csorduljon!
Adj Uram, még a Te napod elõtt
szabadulást a raboknak!
Sok a mi hibánk a Te szemedben,
és még több a lázadás
és a közömbösség.
De a Te Szíved
szeretettel és könyörülettel dobog.
Add meg nekünk kegyelmes Atyánk,
hogy a Te dicsõségedre
keltsen életre minket
Lelked átható lehelete!
Amen.

Megáldalak, gyermekem.

ÖLELD ÁT KERESZTEMET!

1989. október 30.

Virágom, szeretetem felkínálja neked ajándékát: az én szenvedésemet! Szenvedésemet! Éld át, és légy az Atya tetszésére, ahogy én is tetszésére voltam! Szenvedélyesen szeretlek. Ily módon mutatom meg a lelkeknek szeretetemet. Engedd meg, hogy vezetõd legyek, és szenvedésem útjára vezesselek! Megtanítom a lelkeknek, hogy panasz nélkül viseljék el, és mindegyiknek képessége szerint adok belõle. Vassula, tanuld meg, hogy egyetlen út visz a tökéletességre: szenvedésem útja, az én keresztem. Viseld szeretettel, viseld türelemmel, öleld át keresztemet, gyermekem! Szenvedésed hamarosan végetér, és nálam leszel! Imádj engem, imádj! Megáldalak!

 

MINDÖRÖKRE EGYMÁSHOZ VAGYUNK KÖTVE

1989. október 30.

Uram, ments meg minket szeretetedben!
Mosolyogjon Szent Arcod azokra, akik szeretnek Téged!
Védelmezõnk, jöjj ábeleidhez,
szükségünk van Rád!

Jöjj gyermekem, maradj közelemben! Te, aki jegyesem lettél, értsd meg, mit kínáltam fel neked! Szívemet és szeretetemet kínáltam fel neked, aki jegyesem lettél. Mindent felkínálok neked, amim van. Olykor felkínálom kelyhemet, felkínálom Véremet, hogy életben tartson téged. Felkínálom illatomat, hogy állandó jelenlétemre emlékeztesselek. Leányom, én és te mindörökre egymáshoz vagyunk kötve! Jöjj!

KERESZTEM SZAVA A SZERETET

1990. szeptember 10.

Jahve Sabaoth, vígy vissza minket,
ragyogtasd ránk arcod, és megmenekülünk. 1



Béke legyen veled! Támaszkodj rám! Nem hiába neveltelek, nem azért kezdtem el veled ezt a mûvet, hogy befejezetlenül hagyjam. Megáldottam mûvemet, hogy megdicsõítsen engem. És te, te, aki semmi vagy, és semmi adományod sincs, amit nekem felajánlhatnál, a te válladra tettem igámat, hogy megzavarjam a bölcseket, szétszórjam õket, és megmutassam nekik, hogy amíg kitartanak álláspontjuk mellett, addig én, az Úr nem nyilatkoztatom ki magamat elõttük.
És te leányom, igen... álmélkodj zavarodban választásom miatt, mert ugyan ki mondhatja: "Megtisztítottam szívemet, megtisztultam bûneimtõl." Bár üldözõid süketek tanításomra, mégis azt remélik, hogy felhasználhatnak valamit ellened. Bizony mondom neked, az asszonyok szülöttei közül még nem láttak nálad kisebbet!
  A rajtad ejtett seb engem is megsebez.
Igen, e nemzedék egészben véve házasságtörõ... de meg akarom menteni nemzedékedet, ahogy téged is megmentettelek, még ha ki is kell õket vinnem a sivatagba, hogy ugyanazt tegyem velük, amit veled tettem 1 Szemük elé tárom mezítelenségüket, és bûnbánatuk elsõ szavára repülve megyek hozzájuk, ahogy hozzád is repülve jöttem, és akkor angyalaim jelenlétében elénekelem nekik szeretetem énekét.
 Letérítem õket tévedésük útjáról, és megadom nekik szeretetem kegyelmét.
Megfogom kezüket, hogy visszavezessem õket házamba, ahol megmutatom nekik Szentséges Szívem minden gazdagságát, azokat a kincseket, amelyeket Szívem a végsõ idõkre tartogatott: hogy ezt a kialvóban lévõ pislákoló lángot emésztõ tûzzé élesszem, hogy világosságot adjak azoknak, akik sötétségben és a halál árnyékában élnek.
Vassula, leányom, üldözõid megkísérlik, hogy leszakítsák rólad ruháidat, amelyeket én adtam neked, és elrabolják tõled ékszereimet! De megígérem neked, hogy minden kezet távol tartok tõled, mely hozzád közelít. Véget akarok vetni kicsapongásaiknak és csábításaiknak.
Olyan figyelmeztetõ jelet akarok állítani, amely szilárd és mindörökre megmarad:

A királyok Királyát,
Isten Bárányát,
az Elsõt és az Utolsót,
Isten Igéjét,
a Feltámadottat,
Krisztust, a Megváltót,

hogy megszüntessem Egyházam elleni lázadásukat, és véget vessek Szavam és képmásom hamis bemutatásának.
Most nem beszélek hasonlatokban, egyenesen megmondom, hogy olyan nevet találnak ki, amely nem az enyém, és nem én vagyok: egy hamis krisztust, élettelen képet, hamis istent, melyet alattomosan a hamis ökumenizmus leple alá rejtenek... de megígérem neked gyermekem, hogy végül én fogok gyõzni. Legyõzöm korszakotok hamis tanítóit.
Odaadom nektek Szentséges Szívem rejtett kincseit, ajkatokra adom keresztem szavait, a szeretetet minden misztériumával, jelével és csodájával együtt. Majd e szavakra emlékeztetem pásztoraimat: "vezetés és szolgálat." Azt fogom tanácsolni nekik, hogy ne viselkedjenek úgy, mint a hatalmasok, akik tekintélyüket éreztetik a szegényekkel.
  Aki naggyá akar lenni a szegények között, az legyen a szolgájuk.
Aki elsõ akar lenni közöttük, legyen az utolsó hozzám hasonlóan, aki nem azért jöttem a világra, hogy nekem szolgáljanak, hanem hogy én szolgáljak, és áldozatul adjam sokakért életemet.
  És te, kisgyermek, ne félj tõlem! 3 Mindörökre megõrzöm benned világosságomat! Imádkozz korszakod megmeneküléséért és megtéréséért!
  Megáldalak. Áldj te is engem és szeress!


1 Zsolt 80,3.
2 Jézus a tisztítótûzhöz hasonló tisztulásra utal, amikor Isten szemével láttam bûneimet
3 Féltem, mert Jézus nagyon felindultan szólt hozzám.

ÉN, AZ ÚR KÍVÁNOM EZT AZ EGYSÉGET A SZÓSZÓLÓ

1988. december 20.

Uram?

Én vagyok!

Ó Istenem! 1


Vassula, öleld át keresztemet! Osztozz velem rajta! Keresztem az én otthonomba vezet téged, lakozzál Szentséges Szívemben! Keresd fel mélységeit, és békére lelsz. Gyermekem, imádkozz azokért a testvéreidért, akik elhagytak engem, és csak a világ gazdagságának hódolnak! Imádkozz azokért az elveszett lelkekért, akik félnek keresztemtõl... Imádkozz, gyermekem Egyházamért, hogy egyesüljön és egy legyen! Minden papnak meg kell értenie, hogy én, az Úr, kívánom ezt az egységet . A megosztottságot nem én akarom, hanem ellenfelem. Az én királyságomnak egynek és szentnekkell lennie!

Uram?


Én vagyok.

Uram, az a néhány orthodox pap, aki egy pár oldalt elolvasott kinyilatkoztatásodból - amit nekem adsz -, nem ért egyet az egységgel. Mihelyt elolvassák, hogy a pápával való egyesülésrõl van szó, nyugtalanná válnak, és azt mondják, hogy ez a kinyilatkoztatás ördögi. Egy görögkeleti asszony, miután elolvasta, jószántából elment egy katolikus templomba. Amikor gyóntatója meghallotta ezt; a kinyilatkoztatást sátáni eredetûnek ítélte, azután pedig kiközösítette õt! Hallani sem akart az egységrõl! A világiak között viszont sok görögkeleti hívõ, aki olvasta kinyilatkoztatásodat, megértette, és tudja, hogy Te akarod ezt. A görögkeleti papok azonban haragosak!


Vajon nem tudom én mindezt, gyermekem? Az én gondolataim nem az õ gondolataik, az én útjaim nem az õ útjaik. Bûneikkel terhelnek meg engem, és nem látnak már tisztán. Az egység felülrõl fog jönni, mert jelenleg megosztottak vagytok, és nem éltek isteni képmásomnak megfelelõen, nem engedelmeskedtek törvényemnek. Megosztottságotok fertõzõ és tovább terjed. Megosztottságotok mindaddig megmarad, amíg én magam véget nem vetek neki. Miképpen hiszitek, hogy képesek vagytok egyesülni, amikor nincs szeretet közöttetek? Közületek sokan hajlíthatatlanok és olyan merevek, mint a vasrudak! Én azonban meghajlítalak, én foglak egyesíteni benneteket! A pusztaságot tóvá változtatom, és a száraz talajból forrást fakasztok. Majd erre az új Földre helyezlek titeket szeretteim, és olyan lesz országom a Földön, mint a Mennyben.El fog jönni az én országom. Ó, mennyire vágyódom erre az új korszakra! Szent Nevemben mindannyian tökéletes egységben fogtok élni, és én, aki magam vagyok az élet forrása, egyetlen szent néppé teszlek benneteket. Isteni Arcmásom tükörként fog fölülrõl rátok világítani, és meg fogjátok érteni, hogy én, a Szentek Szentje gyógyítottalak meg benneteket újból.Az Írás beteljesedik. A Bölcsesség nem fog várni, úgy fogja megdolgozni népemet, mint a szántóvetõ ember. Mezõkké alakítja a kiszáradt földet, amelyet azután én bevetek, a béke és a szeretet földjévé teszek. Én vagyok a világ Világossága, és mindig leszállok hozzátok, amikor látom, hogy sötétség borul rátok.

Uram, van néhány szolgád, aki nem akarja meghallani vagy elhinni, hogy Te így nyilatkozol meg rajtam keresztül. Azt mondják, hogy Te, Jézus már elhoztad nekünk az Igazságot, és semmi másra nincs szükség, csak a Szent Bibliára. Más szavakkal: ezek a mûvek mind hamisak.


Megmondtam nektek, hogy a Szószóló, a Szentlélek, akit az Atya az én nevemben fog elküldeni, mindenre megtanít benneteket, és emlékeztet mindarra, amit én már elmondtam nektek. Nem adok nektek semmilyen új tanítást, csak emlékeztetlek az Igazságra, és visszavezetem a teljes Igazsághoz azokat, akik szétszéledtek. Én, az Úr figyelmeztetésekkel foglak ébren tartani benneteket, és Szentlelkem, a Szószóló, mindig úgy lesz közöttetek, mint aki az én Szavamraemlékeztet benneteket. Ne lepõdjetek meg tehát, ha Szentlelkem szól hozzátok! Kegyelmem adja ezt, hogy megtérítsen és emlékeztessen benneteket az én útjaimra . Jöjj, mosolyogj rám, amikor engem látsz, virágom!

Ó Uram! Legyen áldott Szent Neved, köszönöm tanításodat.


A Bölcsesség fog téged tanítani, gyermek. Mi ketten?

Mindörökkön örökké!



1 Jézus olyan bensõséges szeretettel válaszolta; hogy "Én vagyok!"

MEGENGEDEM NEKIK, HOGY ÜLDÖZZENEK

1995. december 13.

Dühödten próbálnak befalazni. El akarják hallgattatni Hozzád forduló imáimat. Elferdítették szavaidat, és most el vannak szánva arra, hogy akadályt gördítsenek utamra.

Vassulám, béke legyen veled! Nem ezt jövendöltem neked kezdettõl fogva, hogy tudd? Ne érezz kísértést arra, hogy megvédd magadat! Tanúid fognak megvédeni. Támadásuk semmiség. Bízzál bennem! Hamarosan el kell távoznod... ami pedig a falat illeti, amelyet befalazásodra építenek, azt Lelkem lehelete ledönti, és általad mutatom meg dicsõségemet, ha hûséges maradsz hozzám.

Most így beszélnek: "Ó... végre legyõztük!" Nem ismerik azonban és nem is figyelik meg bölcsességemet. Te pedig gyermekem, maradj mindenkor fegyelmezett Egyházammal szemben, és kegyeimnek fogsz örvendeni. E napokban felfedem általad Egyházam elõtt az ördög terveit. A Sátán, a világ fejedelme, perzselõ dühében azon van, hogy legyõzze minden mûvemet. Kezdettõl fogva gyilkos õ, és különösen papi lelkeimet veszi célba. Körbejár, hogy elrabolja és kárhozatra vesse azokat, akik igazán az enyémek...

Ahogy tudod, hatalmam van arra, hogy változtassak helyzeteden, Vassula, de miként tudod, a szolga nem lehet nagyobb uránál. Én vagyok a te Mestered, és mivel az elõljárók üldözték Mesteredet, megengedem nekik, hogy üldözzenek téged is. De "lo tedhal!"
1 Veled vagyok. Én leszek italod, ételed, nyugalmad, békéd és örömöd. Látod? Imádkozz, és imádj engem! Imádkozz és kövess engem! IC



1  Ne félj - arámul

ÖT SEBEM FELSZAKADT MIÉRT HANYAGOLTÁK EL KERTEMET?

1987. december 8

(Amikor arra gondoltam, hogy mi vár még rám, pánikba estem. - Rendkívüli gyengeség fogott el. - Nagyon nyugtalan voltam.)

Istenem, nem szerethetnélek-e Téged én is úgy, ahogy más normális lény, a megszokott módon? Édes Istenem, nem vezethetnél engem is a megszokott módon? O Istenem, olyan nagy felelõsséget érzek mindezek miatt, gyötrelem azt tudnom, hogy minden kegyelem ellenére, amit rám árasztasz, nyomorult, nagyon vétkes, és rossz maradok. Uram, miért, miért tartasz meg engem? Nem állhatok többé Eléd, nem vagyok méltó Hozzád, hadd vonuljak el kuckómba, ne tarts ennyire közel Magadhoz...

Miért?

Istenem, a megszokott módon szeretnélek követni és szeretni, úgy mint a többiek.


Kedves, szeretlek! 1

Ó Jézusom, én mindig csak bántalak, hadd menjek, megmaradok nyomorúságomban, de nem szûnök meg tisztelni és szeretni Téged. 2

Várj!

Uram, mindez felülmúlja értelmemet, és felülmúl engem!


Nem, nem múlja felül értelmedet, már nem. Kedves! 3 Sebeim közül öt teljesen nyitva van. Vérem ömlik, szenvedek. - Istened szenved. Nem akarod megdicsõíteni Testemet? Öt Sebem felszakadt, hogy lásd, milyen szomorúságot okoz nekem teremtésem. Gonoszságotok ellenére, tévedésetek ellenére, kételyeitek ellenére, bûneitek ellenére, tagadástok ellenére, hitetlenkedéstek ellenére és Testem iránti kétszínûségetek ellenére is szeretlek benneteket. 4

Még mindig nem értitek? Miért zártátok be elõttem mindörökre szíveteket? Miért hagyott el engem a többség? Miért tértek más ösvényre követõim? Miért hanyagolták el kertemet? Miért nem öntözték virágaimat? Miért? Hol vannak bárányaim, Péter? Kérlek, segíts megkeresni és egyesíteni õket! Jöjj, segítek, hogy megtaláld õket. Élelmet hozok nekik, és táplálni fogom õket.

Nem, Péter, nem találsz már semmit ebben a pusztaságban, itt semmi sem maradt. Az a kevés, amit meghagytak, kiszáradt és elpusztult, ameddig a szem ellát, nincs más, csak pusztaság. De, én, az Úr elõveszem Kenyeremet éléstáramból, és az én terményemmel töltöm meg kamrátokat. Én fogom táplálni bárányaimat. Én öntözöm meg ezt a pusztaságot. Bízzál bennem kedves, bízzál bennem, és újból egyesítelek titeket. Együtt Vassulám, virágom, nem akarom látni, hogy rád tapossanak. Az a szándékom, hogy szolgálatodat Testem dicsõségére vegyem igénybe. Én, az Isten szeretlek.



1 Láttam, hogy szavaim megbántották Jézust. Rettenetesen éreztem magam.
2 Le akartam feküdni, hogy kialudjam bajomat.
3 Jézus felindultan adta értésemre, mennyire szenved...
4 A kétszínûség itt az egységre vonatkozik. Amikor az egyházi tekintélyviselõk megoldást keresve találkoznak, rendszerint az történik, hogy mindegyik azt gondolja, majd a másik fog engedni "valamennyit". Végül úgy fejezik be, hogy valójában semmi sem történt. Ezt tegnap éjjel mondta nekem az Úr.

PÉLDABESZÉD A HANYAG SZOLGÁRÓL

1988. július 26.



Uram?

Én vagyok. Azért vezetlek, hogy megmutassam, milyen állapotban van Egyházam. Egyházamat kegyetlenül megsebezték... és rövid idõn belül megrendül az Ecclesia alapja. Ezt követõen eltávolítják azokat, akik sebeit okozták, akik azzal a szándékkal gyûltek össze Testemben, hogy ártsanak neki. Megpróbáltatása éppen hogy megkezdõdött. Jeruzsálem fala ledõl és porrá lesz, hogy felépülhessen az én új Jeruzsálemem. Én, az Úr fogom újjáépíteni, én fogom megújítani falait, én fogom széppé tenni, és akkor új fedele alatt élhettek mindannyian, az új Égben és az új Földön. A Szeretet Szereteteként tér vissza hozzátok, közöttetek fogok élni, én leszek Istenetek és az én Nevemben mindannyian békésen fogtok élni. Lelketek tele lesz szentséggel és tisztasággal. Igen, Vassula. Villámként szállok alá föntrõl és teljesen megújítom Egyházamat. Sok megpróbáltatás következik, mert elhagyatottá tették házamat, kirabolták. Érted, Vassula? Mint amikor a ház ura, aki házát szolgáira bízta, és szigorú parancsot adott nekik, hogy házát tartsák rendben, ügyeljenek a betörõkre, de õk hanyagságukban és gondatlanságukban nem engedelmeskedtek parancsának: Amikor visszatér az úr, szolgáit alva találja, és amíg aludtak, kirabolták házát, értékeit ellopták. Ezek a szolgák nem engedelmeskedtek, hanem fellázadtak parancsai ellen. Ezekkel a szolgákkal szigorúan elbánnak, amikor hazajön Uruk. Eljövetelemkor házamat romokban fogom találni, és hiányozni fognak alapvetõ törvényem alkotóelemei. Bárányaimat szétszóródva és halálosan kiéhezve fogom találni. Ó Vassula, milyen sok mindent kell helyrehoznom... Tövis és bozót van a liliomok és a rózsák helyén; amelyeket saját kezemmel ültettem. Megfojtották virágaimat, egyiket a másik után. A Sátán segítségével növekedett fel a tövis és a bozót, hogy bekerítsék és tõrbe csalják Virágomat . 1 Nap mint nap közelebb jutnak hozzá és már olyan közel vannak, hogy mérgezett szúrásaikkal zaklatják. Azok a tövisek meg fogják fojtani õt. Péter a kelepcéjükben van és tehetetlenül áll közöttük.

Vassula?


Igen Szent Anyám.

Higgy, mert mindez meg fog történni. Fiam Teste még erõsebben fog vérezni. Közel van Péter vége. Nincs szeretet.



1 II. János Pál Pápát

MISZTÉRIUMAIM MARADJANAK MEG MISZTÉRIUMOKNAK!

1988. június 8.

Jézus?

Én vagyok. Megmagyarázom neked, hogy miért mondtam néhány napja egyik üzenetemben azt, hogy régi ruháimat kellene viselnetek, amikor “Péterrel” találkoztok. Ezzel tudtotokra adtam, hogy Evangéliumomat nem lehet megváltoztatni, hanem úgy kell hirdetni, ahogy én hirdettem. hozzátettem, hogy ruhám egyszerû. Ezen azt értem, hogy gyermekként, gyermeki hittel kell közelednetek az Evangéliumhoz, és így is kell értelmeznetek.

Vassula sok papom nem hisz többé misztériumaimban. Ezért nem prédikálnak úgy az Evangéliumokról, ahogy kellene. Csupán arra törekednek, hogy korszakotok tetszését megnyerjék és megfeleljenek kultúrátok igényeinek. Ezek a papok “újkeletû ruhát” hordanak, amely más, mint az enyém. Tudniuk kellene, hogy ez nagyon bánt engem. Evangéliumomat tévedések nélkül kell hirdetni, és misztériumaimnak meg kell maradniuk misztériumoknak!

Köszönöm Uram: Dicsõség legyen Istennek! Amen.

ÉN VAGYOK A TE ÉLETED MARADJ AZ ÉN ÁLDOZATOM!

Vissza Svájcba,1989. március 26.

Rózsám, látod miképpen vezetlek? Nem vetted észre, hogyan egyengettem utadat? Azért vittelek el Garabandalba, hogy kívánságom teljesüljön. Arra kértelek, hogy szentesítsd Garabandalt. Odavittelek és megtetted . Ne feledd, hogy az én útjaim nem a ti útjaitok! Arra tanítottalak, hogy bízd magadat teljesen énrám, és hagyj teret Lelkem számára, hogy benned lélegezhessen. Érted? Sohasem feledkezem meg rólad. Az a szándékom, hogy mindvégig igénybe vegyelek, és betöltsd küldetésedet. Engedd meg, hogy ujjam rajtad nyugodjon, hogy Istened kívánságait beléd véssem ! Rózsám, szeretlek. Az én tanításomat követed, ha így közeledsz hozzám, és felajánlod nekem akaratodat. Engem helyezz az elsõ helyre! Soha ne nézd az idõt, amit velem töltesz! Maradj mindig összekötve velem! Én vagyok a te életed. Az a legjobb neked, ha hozzám vagy kötve. Egyre mélyebbre viszlek Szentséges Szívembe, és lelkedet tökéletessé teszem. Szerezz nekem örömet! Bízd magadat teljesen kezemre! Bízzál bennem! Jöjj, vidíts fel és dicsérj. Édesanyám, aki a te Édesanyád is, megvéd, vezet téged és segít neked. Leányom, áldjad Õt! Soha ne hagyd abba az imádságot!

Imádlak Téged Istenem.

Imádj mindig!

(Késõbb, a nap folyamán kimerültséget éreztem. Úgy tûnt, hogy a feladat, amelyet Isten adott nekem, összetör engem. Vajon jók lesznek-e valamire ezek az áldozatok, nem lesznek-e hiábavalók? Vajon lesz-e erõm így folytatnom tovább, tudva, hogy soha nem állhatok meg? Vagy egyszer csak majd úgy találom, hogy agyonnyom és feladom?)

Fogadd békémet! Hallgass meg, a Bölcsesség tanított téged, ne félj! Légy boldog, mert arra választottalak, hogy osztozz velem szenvedéseimben! Drága keresztem nyugszik rajtad. Szükségem van pihenésre! Semmi sem vesz kárba abból, amit nekem adsz… semmi sem vész kárba! Megdicsõülök, maradj az én áldozatom . Szeretett áldozatom, akinek Atyám megadta azt a kegyet, hogy megossza velem a béke és a szeretet keresztjét, nem lesz könnyû ebben a világban áldozatként elviselned megpróbáltatásaidat. Értsd meg, hogy már nem tartozol ehhez a világhoz; és azért vádol téged a világ, mert nem vagy hozzájuk hasonló. Elfelejtik, hogy az õ testük is hamuvá lesz egyszer. Ki fognak gúnyolni. Vigyázz magadra akkor! Nehogy panaszkodni kezdj 1 ! Mindössze annyit kérek, hogy osztozz, szeretetbõl osztozz a Szeretettel! A Szeretet kelyhe keserû, nagyon keserû, megosztanád velem? Ne ellenkezz velem! Ellenkeztem-e veled valaha, amikor meghallottam Földrõl jövõ könyörgésedet? Biztosítalak, semmi sem lesz hiába. Az idõk kezdetétõl tudom, hogy mennyire törékeny vagy. Úgy gondozlak, mint a rózsát, amely különleges figyelmet kíván. Megnyesem ágaidat, ha szükséges. Tekintetem mindig rajtad van, és féltékenyen õriz téged, nehogy egy idegen kitépjen. Nem engedem, hogy bárki hozzád érjen, nehogy ujja összegyûrje szirmaidat. Éjjel-nappal vigyázok rád. Én vagyok a te õrzõd. Légy tehát bizalommal! Senkinek sem engedem meg, hogy bántson téged.

(Aznap este hosszú utazásunk miatt kimerülten 2 kezdtem imádkozni a rózsafüzért. Tekintetem a fatimai szobron nyugodott. A negyedik titoknál tartottam, amikor a Szûzanya köpenye és ruhája váratlanul ezüstösen kezdett fényleni. Ez az ezüst fény nagyon erõs volt, és mintha a szoborból áradt volna ki. Mintha életre kelt volna a szobor! Nem tarthatott tovább öt másodpercnél. Csodálatosan szép volt, és arra indított, hogy mélyebben imádkozzak. Igazán boldoggá tett! Másnap, amikor újból a rózsafüzért mondtam a Szûzanya fatimai szobrára tekintve, szemét nézve hirtelen észrevettem, hogy az a hiba 3 már nem volt ott a szemén. Most mindkét szeme tökéletes volt. Csak kis hiba volt, az egyik szemöldökén hiányzott a festés. Gyakran gondoltam, hogy a fehér vonalat átfestem barnára, és megfestem a hiányzó szempillákat is emiatt a fehér vonal miatt. Most már nincs ott és mindkét szeme tökéletes…)


1Bölcs l,ll
2tizenkét órás autóút után
3 ami korábban zavart