Az engesztelő hivatás

2015. 03. 28.
Kedveseim, engesztelő élethivatásotokat úgy ajánljátok oda a Szentháromságnak, hogy lelketeket teljesen adjátok oda Neki. Ezt a küldetést nagyon kevesen kapták meg az emberiség közül. De hazánknak komoly osztályrész jutott ebből. Ha mindenki, aki elhívást kapott erre a küldetésre, komolyan venné, amit kapott Istentől, akkor sokkal nagyobb erővel működne az engesztelés műve. Még ha kevesen is vagytok, legyetek meggyőződve arról, hogy engesztelő mivoltotok felerősíti köztetek és bennetek a kegyelmek közvetítését. Minél buzgóbban végzitek ájtatosságaitokat, annál hatékonyabbá válik a lelkek megmenekülése. Buzgólkodjatok, és ne feledjétek, mekkora ereje van egyetlen összeszedetten elmondott imádságnak, mely hathatósan száll fel a Mennybe.
Anna Terézia

http://engesztelok.hu/lelkielet/940-az-engesztelo-hivatas




2016. 08. 21.      

Kedveseim, legyetek bizonyosak abban, hogy az Úr meghívott benneteket az engesztelésre. Lehet, hogy ezt nem érzékelitek, de higgyetek benne, hogy elhivatottságotok biztos legyen. Az engesztelés a Jézussal való szoros egységet jelenti, és olyan felajánlást, amelyben életáldozatot hoztok érte. Kegyelme által képesek vagytok meghozni azt az áldozatot, amit tőletek kér. Aki képes mindent elhagyni, ami a világhoz köti és csak az odafönt valókkal törődik, az meg fogja tapasztalni az isteni gondviselés ajándékait. Aki képes lemondani mindenről, amije van, az megkapja az Úrtól, amire szüksége van, de még azon túl is, hogy adhasson a rászorulóknak. Ezt a kegyelmet csak az élvezheti, akinek az Úr már megadta. De mindenkinek törekedni kell a lemondásban mindent átadni az Úrnak.

Anna Terézia

http://engesztelok.hu/lelkielet/lelki-gyakorlatok/1154-az-engesztelo-hivatas-2

Szent Péter és Jézus párbeszéde

2018. 11. 29, Csütörtök

Láttam Szent Pétert, aki Jézus Krisztus előtt térdelt. A többi apostol is jelen volt és figyelemmel kísérték Péter és Jézus párbeszédét. Hallottam, hogy a Megváltó ezt mondta Péternek:

„Péter, te vagy a kőszikla. Neked adtam a Menny kulcsait és rád bíztam Egyházamat. Te vagy az első, és nevedet egyetlen pápa sem vehette fel, és nem is fogja soha. Vértanúságod után helyet foglalhattál Mellettem és Velem együtt szemlélhetted Egyházam történelmét. Számtalan utódod volt, akiknek helyt kellett állniuk a bűn sötétségében is. Voltak olyanok, akik Egyházam ellen támadtak (Avignoni fogság, Reformáció). A Sátán mindig belülről támadta Egyházamat és csak aztán kívülről. Az egész alvilág meg akarta rendíteni mindazt, amit felépítettem általad. Immár 2000 év eltelte után még mindig fennáll Egyházam végtelen szeretetem kegyelméből. Az ördög azonban nem alszik és az elmúlt évszázad alatt titokzatos módon befurakodott az egyházi hierarchiába. Lassan elérte, hogy tanításaimon minden lelkiismeret-furdalás nélkül könnyedén változtassanak. Az Egyház igaz földi helytartói minden erejükkel küzdöttek és védték az evangélium tisztaságát. XVI. Benedek fiam az olajfa dicsősége. Az olajfa mindig a Getszemáni kertben való szenvedésemre emlékeztet. Ő sok szenvedésben részesült, mert üldözést szenvedett az igazságért. Hosszú életet adtam neki ajándékba, hogy az igazaknak reményt és hitet adjon a példájával, tanításával. Ám idős kora és betegsége miatt már nincs sok ideje hátra. Neki még be kell teljesíteni az utolsó feladatot, amit reá bíztam. Hamarosan nyíltan megkérdőjelezik istenségemet. Földi létemet nem tagadhatják meg, de isteni mivoltomat igen. Benedek fiam fel fog szólalni a tévtanítás ellen. Szavai olyanok lesznek, mint a kürt harsonája igaz gyermekeim számára. Ez lesz az esemény, ami után fiam életére fognak törni. Halála után nagy szorongattatás lesz, és neked, Péter, vezetned kell maradék Egyházamat. Az égből fogod kormányozni enyéimet. Sokan nem akarják tudomásul venni, hogy a szemük előtt teljesedik be Malakiás jövendölése. Péterem, imádkozz nyájamért, ami egyre inkább szétszéledt! Róma el fog veszni, mert nem tartott ki mindvégig Mellettem. Én magam fogom megítélni második eljövetelemkor mindazokat, akik az igazság ismeretének ellenére vakmerően megtagadtak Engem és népemet megtévesztették. Az igazság fényre fog derülni, ezt senki és semmi nem akadályozhatja meg.”

 

Szent Péter nagy figyelemmel hallgatta a Mester szavait, majd alázattal meghajolt előtte és azt mondta: „Uram, vezetni fogom maradék nyájadat. Szívem meghasad a fájdalomtól, hogy látom Egyházamat, mint hajót süllyedni a tenger közepén. Én is elsüllyedtem a tenger vizében, amikor eléd akartam menni. Kételkedtem magamban és nem hittem eléggé Benned, de te mégis megmentettél engem. Uram, hiszem, hogy ugyanezt fogod tenni Egyházaddal is a végső órákban. És ekkor az emberiség ismét elismeri, hogy te valóban az Isten Fia vagy.”

 

Az Úr gyöngéden és szeretettel Péterre mosolygott, megáldotta őt és azt mondta: „Így lesz fiam.” Az apostolok körbe vették Pétert és vele együtt ujjongtak, mert tudták, hogy közel van Isten győzelme és dicsőségének korszaka. Végül a jó győzedelmeskedni fog a rossz fölött.

Mária Magdolna

DICSÉRD ÉS HIRDESD NEVEMET!

Las Vegas, 1996. december 4.

Szeretlek, Uram.

Ó, Vassula! Meghívlak, pihenj meg Szentséges Szívemben! Jöjj, Atyám gyermeke! Jöjj! Én vagyok a te Istened, a te Sziklád, az Örökséged. Az én dicsõségemre keltettelek életre a bölcsességgel. Gyengéden vezettelek és Szívembõl adtam tanácsot neked…
Ó, Vassula! 1 Oly sok lélek haldoklik kint a világban! Fáj a Szívem, és rettenetesen bánt, hogy látnom kell ezeket a haldokló lelkeket… 2
Vassula, kész vagy-e arra, hogy több áldozatot ajánlj fel nekem, hogy hazahozhassam a lelkeket? Igen, az én Szentséges Szívembe!

Igen, Uram…

Helyezd belém bizalmadat! Ne fáradj bele abba, hogy értem és velem dolgozz! Légy szerény, hogy Lelkem vezethessen téged oda, ahova én akarom. Dicsérd Nevemet és hirdesd azoknak a nemzeteknek, amelyekhez Szentlelkem hatalmával küldelek! Ne ereszd el a kezem! Engedd, hogy kezemben tartsam a tiédet! Jöjj! A te hûséges Istened van veled hûséges szeretetében .
Megáldalak, drága lélek.
Menj most, imádkozz velük és emlékeztesd õket arra, hogy Isten, akire vágyakoznak, mindenkor velük van és megáldja õket!
Lakozz mindörökre az én Szentséges Szívemben, imádkozz a lelkek megtéréséért, és tarts ki hûségedben, mivel én hûséges vagyok! IC


1 Jézus sóhajtott.
2 Jézus kis szünetet tartott, mielõtt megkérdezett volna.

Nincs címe a bejegyzésnek

 

Felajánlásaitokkal lelkek tömegét menthetitek meg

Éva asszony

Kedveseim, maradjatok együtt lélekben, a nagyhét napjaiban! Viseljétek el némán, és zokszó nélkül, azokat a megpróbáltatásokat, amelyek benneteket érnek ezekben a napokban! Egyesítsétek mindnyájatok keresztjével, és úgy adjátok át a Szentháromságnak! Vágyódjatok egyesülni Jézus szent szenvedésével és kereszthordozásával, mert felajánlásaitokkal lelkek tömegét menthetitek meg az örök kárhozattól, különösen az egyesített felajánlásaitok által. Ne nézzétek, hogyan szabadulhattok meg áldozathozatalaitoktól, hanem hősiesen vállaljátok, és hűségesen hordozzátok keresztjeiteket!

2012.04. 01                  Anna Terézia

http://engesztelok.hu/lelkielet/felajanlasaitokkal-lelkek-toemeget-menthetitek-meg

A HARC ELÖSZÖR A SZÍVETEKBEN FOLYIK – GONDOLAT ÚTJÁN – ÉS MIKOR OTT GYŐZÖTT A GONOSZ, ÚGY TERELI A HARCOT A CSELEKEDE­TEKRE

1991. április 1.

 

A HARC ELÖSZÖR A SZÍVETEKBEN FOLYIK – GONDOLAT ÚTJÁN – ÉS MIKOR OTT GYŐZÖTT A GONOSZ, ÚGY TERELI A HARCOT A CSELEKEDE­TEKRE

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott vagy testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ármin vagyok, ne félj!

Imádkozzunk! Uram, Jézus Krisztus áldunk téged, magasztalunk téged, imádunk Ó, dicső Szentháromság, Atya, Fiú és Szentlélek.

Köszöntelek testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus kegyelméből, a Szentlélek kiáradása által. Örvendezzünk testvérem a feltámadott Úrban, a Húsvéti Bárányban, ki legyőzte a halált és megváltotta Isten népét és örök életet adott, egyben örök üdvösséget az övéinek, mert üdvösség csak Jézus Krisztus által van! Mert jegyezzétek meg, Jézus Krisztus nélkül nincs üdvösség,

- mert Ő egyedül az üdvösség forrása és senki más,

- mert Ő a megváltó, de nem a közbenjáró. Ő egy az Atyával,

- mert ki a Fiút látta, az látta az Atyát is, mert az Atyával egylényegű, ki az Atyával és a Szentlélekkel egyetemben él és uralkodik most és mindörökké. Ámen.

Az Atya, a Teremtő. A Fiú, a Megváltó, a Szentlélek, a megszentelő kegyelemnek kiárasztója. A közbenjáró, a kegyelmek hordozója, Isten Anyja Mária, a szeplőtelenül fogantatott Szent Szűz, kinek tisztaságos teste, a földre született Isten földi bölcsője lett. Ezért a végtelen szeretetért imádjuk a Mindenható Atyát, ki szent Fiában nemcsak leszállt közétek, hanem szeretetét annyira kiárasztotta, hogy szent szeretete nem ismert határt, hanem magára vette az ember rút bűneit és szenvedése által megszerezte az üdvösség lehetőségét.

A testi szenvedés, mi szemmel látható és kézzel fogható, minél több nincs a földön, csak elenyésző kicsiség volt mindahhoz a szenvedéshez képest, mit az Úr lelkében el­szenvedett. Mert az ő isteni és egyben emberi lelke úgy öltötte magára az emberi bűnt és undokságot, mintha ő követte volna el és összerogyott alatta. Ez a fájdalom olyan mérhetetlen és felfoghatatlan, mint maga az Isten. Ennél csak egy volt nagyobb, az Isten szeretete.

Ezért testvérem ne higgyétek, hogy ti, a ti pislákoló hitetekben bármit is túlságba tudtok vinni.

Itt domborodik ki a szeplőtelenül született Szent Szűz Mária szerepe és társmegváltói szerepe, mikor anyai szíve végigjárta a keresztút minden stációját és végigélte lélekben Szent Fia testi szenvedését, de ugyanakkor megérezte Fia lelki szenvedése mérhe­tetlenségét, és ugyanakkor szeplőtelen szíve megtelt Isten végtelen nagy szeretetével, ami emberfeletti erővel halmozta el.

Imádjátok és áldjátok Istent végtelen szeretetéért és irgalmáért, aki a ti nagypéntekjei­tek után, Húsvétot tud rátok virrasztani, mert Atyátok először és Istenetek, és végül bírátok, kinek-kinek akarata és élete szerint. Kérjétek Isten Anyját, a szeplőtelenül fogantatott szent Szüzet, Máriát, hogy legyen közbenjárótok és az ő érdemei által vigyen el benneteket szent Fia színe elé és könyörögjön értetek. Ámen.

Testvérem! Imádkozzatok és ne féljetek az áldozattól, se magatok, sem mások részére ­- és ne féljetek a szándékot Isten Anyjára bízni – mert ez a bizalom teljes. Ne akarja­tok okosak lenni, mert ez a bizalom alázatot is hordoz magában. Mert bármi kicsi tettet is hajtotok végre és odaviszitek a kereszt alatt álló Máriához és egyesititek az ő hét tőrrel átdöfött szeplőtelen szivével, ő elvisz és elrejt szent Fia sebeibe, és közben­járótok lesz. Csak arról ne fedkezzetek meg, hogy a sátán ezekre a lelkekre les. Ezért legyetek éberek, mert a harc állandó út, nincs fegyverszünet, de már az erőt a ti Uratok és Istenetek kínszenvedéséből és szent sebeiből merítitek.

Ezért intette Uratok és Megváltótok az ő tanítványait az éberségre, mert ki nem harcra kész, azt az ellenség körülfogja és becsapja. A harc a szívetekben folyik, elsősorban gondolat útján, és mikor ott győzött a gonosz, úgy tereli a harcot a cselekedetekre. Mert cselekedeteitek és beszédeitek által tud ártani másik embemek is, mert az ő eszközeivé akar tenni benneteket. Ezért mondotta a ti Uratok, Istenetek: “Jaj annak, aki megbotránkoztatott, jobb lett volna ha malomkövet kötöttek volna a nyakára és a tengerbe dobják.” A sátánnak az a legfőbb vágya, hogy rajtatok keresztül munkálkod­jon.

Ez az igazi ördögi kör. Ezért legyen lelketek éber, a csatát meg kell nyerni még a gondolataitokon belül!!! De ne féljetek, Uratok veletek van ha kéritek, és a kegyelem nem hagy el benneteket, de ragaszkodni kell hozzá teljes erőtökből.

Mert mint már annyiszor mondottam, az erőt csak erőtökön felül kapjátok. Ezért könyörögjetek Isten Anyjához a szeplőtelenül fogantatott Szűzhöz, hogy a kegyelmeket necsak megkapjátok, hanem meg is tartsátok!

Amint már mondottam, sem testeteket, sem lelketeket ne hagyjátok henyélni. Amikor a pihenés ideje van, pihenjen a test, de ugyanakkor lelketek legyen éberen és keressétek meg lélekben Uratok keresztjét és ott pihenjen a lélek, de ne henyéljen, és Uratok veletek van.

Mert már annyiszor mondottam, szűk a kapu, keskeny az út, min át az üdvösségre mész. Széles az út, tág a kapu, mi a kárhozatba vezet! – De ne féljetek, ha a gonosz erőszakosan kísért, odalopódzik hozzád, imáid közben is odamegy hozzád azon az úton is mikor szentáldozáshoz járulsz, de te légy résen, tehát ébren és szaladj Uradhoz Istenedhez, mert így biztos a győzelem. Magadba ne bízz, csak Istenedben! És hagyd Istent működni benned és semmitől ne félj.

Testvérem haladj ezen az úton, vértezd fel magad imával, fohásszal. Járulj a szentáldozáshoz, hívd őrangyalodat és bízzál Szent Mihály arkangyalban, mert nehéz út áll előtted. Mert a keskeny úton végig kell menned és a szűk kapun be kell jutni. De ne félj, mert Krisztus kegyelme veled van, mert a te Urad és Istened semmiképp sem hagy el, csak te távolodhatsz el tőle.

Neked azt mondta valaki, hogy azt az embert, akit úgy lát a sátán, hogy hiába kísért, azt elhagyja. Ez nem így van. Aki ezt hiszi, azt éppen akkor kaparintja meg.

Ezen elmélkedj és imádkozz és fohászkodj, tagadd meg magad, hogy Krisztusé lehess!

Most búcsúzom és azt mondom: áldjon meg a mindenható Atya, az ő szent Fia, a megváltó Jézus Krisztus, a lelket betöltő Szentlélek Isten. A szűz Anya oltalma legyen veled, Ámen.

 

Én pedig Isten alázatos szolgája, imádkozom érted és veled. Ármin.

Jézus szenvedésének időbeosztása

Az egyik legértékesebb imádság Jézus szenvedéséről, Passiójáról való elmélkedés

Az alábbi időbeli áttekintés segíthet minket a Passió jobb átelmélkedésében

 

A húsvéti események tulajdonképpen már csütörtökön elkezdődtek:

 

este 6-9 között: Az utolsó vacsora termében:

– lábmosás; aztán az Oltári szentség és

a papi rend megalapítása, majd

a Búcsúbeszéd:   

 Jézus főpapi imája

este 9-12: Az olajfák hegyén:

          9 ó: Jézus az Olajfák hegyére megy tanítványaival,

akiknek a „szeme elnehezedik”…

          10 ó: Jézus halálfélelme és imája: „Atyám…”

          11 ó: Az angyal elhozza az erősítő kelyhet, s

Jézust így megerősítette Atyja a Megváltás beteljesítéséhez.

Jézus vérrel verejtékezik

          12 ó: Júdás csókkal elárulja Mesterét, Jézust elfogják.

          Ezután az egész éjszaka a főpap börtönében

Péntek:

éjjel: 1-5 ó.: kihallgatások

          1 ó: A főpap kihallgatja Jézust

          2 ó: Péter háromszor megtagadja Mesterét

          3-5 ó: Az Úr a jeruzsálemi verembörtönben szenved

5 ó: A nagytanács elítéli Jézust. Júdás kétségbeesik és felakasztja magát.

          Reggel 6 ó: Jézust Pilátus elé viszik

          7 ó: Jézust Heródeshez hurcolják, ott kigúnyolják

          8 ó: Jézust vagy Barabást?

          9 ó: Jézust kegyetlenül megostorozzák

          10 ó: Jézust tövissel megkoronázzák

          11 ó: Pilátus halálra ítéli Jézust

 

11 ó: Jézus magára veszi a keresztet

          11-12 ó: Keresztút a Kálváriára (a hegy neve: Golgota)

Cirenei Simon segít a keresztet vinni.

Jézus találkozik anyjával, Máriával

Veronika kendőjét nyújtja az Úrnak.

„Vera ikon: igaz kép”

„Ez az arc ünnepélyes fenségességet tükröz.

„Krisztus szenvedése – az ember szenvedése”….a vér, mely rajta látszik, az az életről és a szeretetről beszél.” (XVI. Benedek pápa szavai Torinóban 2010. május 2-án a Lepel megtekintésekor.)

„Úr Jézus, mialatt csendes imádsággal szemlélem a szent Leplet,

szívemet betölti a megrendülés, mert látom ezen a titokzatos szent leplen a passiódban átélt szörnyű fájdalom összes nyomát, ahogy erről az Evangéliumok beszélnek.

Fájdalmad drámáját mutatja kiömlött véred, melyet testeden látok – a töviskorona…

Szenvedő és feláldozott Jézusom, ahogy Szűz Máriával, Édesanyáddal és a mi Anyánkkal imádlak Téged, világosabban megértem, hogy

Te magadra vállaltad az egész emberiség fájdalmait és keresztjeit.

Minden szenvedésem – az ember szenvedése (passio hominis) egyesül szenvedéseddel, Krisztus szenvedésével (Passio Christi) – megváltói értéket kap ajándékba, amely által érzem támogatásod, vigasztalásod és megbocsátásod.

Tudom, hogy nincs vigasztalás megtérés nélkül, ezért – amíg segítségeddel bizalommal hordozom keresztjeimet – megígérem, hogy elszakadva a bűntől új életet kezdek, hogy megtapasztalhassam, hogy „sebeid szereztek nekem gyógyulást”.

(+ Severino Poletto bíboros, Turin érseke)

Síró asszonyok az útszélen.

Golgota:

12 ó: Jézus felérkezik a Golgota hegyére és ott rászögezik a keresztre.

          12.30-14.30: Jézus „7 szava” a kereszten

 

15 ó: „Atyám, kezedbe ajánlom a lelkemet!”

Jézus meghal a kereszten.


 

https://engesztelok.hu/imak/egyedi-imak/1524-jezus-szenvedesenek-idobeosztasa

A tisztulás kegyelem, nemcsak büntetés

 

2020. 03. 30, Hétfő
Irgalmasság órájában
Jézus: „A lelki áldozás során az Én békémet adom nektek. Az őszinte, mély bűnbánat által Szent Véremmel megtisztítalak titeket. Az Én különleges Erőm tölti be a lelketeket-testeteket. Éljetek a lelki áldozás és az általános feloldozás kegyelmével, amely erősíti a szívetekben az Irántam való hitet és szeretetet! Sokan aggódtok hazátok miatt. Akik meghalnak, kegyelemben részesülnek, mert nem kell átélniük mindazt, ami még ezután következik. Akik hosszú ideig szenvednek, nem tudják, hogy a szenvedés érdemszerző lehet számukra. Imádkozzatok, hogy a bajban felismerjék, hogy Nélkülem nem lehet teljes az életük! Ebben az órában engeszteljetek az Eucharisztia ellen elkövetett bűnökért is, amellyel súlyosan megsértenek Engem. Édesanyám veletek van, mint Királynő az ő népével. Ő közel van hozzátok, és most is Hozzám akar vezetni titeket. Palástját nyújtja nektek, hogy oltalmában részesülhessetek. Magyar kormányotok igencsak próbára van téve. Támogassátok őket imáitokkal, és kérjétek, hogy Szentlelkem vezesse őket a döntéseikben! Magyarország nem pusztul, hanem tisztul. A tisztulás kegyelem, nemcsak büntetés.”
Engesztelő imádság a káromkodások és az istentelen beszédek bocsánatáért:
Áldott legyen az Isten!
Áldott legyen szent neve!
Áldott legyen Jézus Krisztus, valóságos Isten és valóságos ember!
Áldott legyen Jézus neve!
Áldott legyen szentséges Szíve!
Áldott legyen drága szent Vére!
Áldott legyen Jézus a legméltóságosabb Oltáriszentségben!
Áldott legyen a vigasztaló Szentlélek!
Áldott legyen Isten fölséges Anyja, Mária!
Áldott legyen szent és szeplőtelen fogantatása!
Áldott legyen dicsőséges mennybevétele!
Áldott legyen Szűz Mária szent neve!
Áldott legyen Szent József, Mária tisztaságos jegyese!
Áldott legyen Isten az ő angyalaiban és szentjeiben! Ámen.

Loyolai Szent Ignác imája, ami segít nekünk jobb emberré válni és közelebb kerülni Jézushoz:

Krisztus lelke, szentelj meg engem!
Krisztus teste, üdvözíts engem!
Krisztus vére, ihless meg engem!
Krisztus oldalából kifolyó víz,
moss tisztára engem!
Krisztus kínszenvedése, erősíts meg engem!
Ó, jóságos Jézus, hallgass meg engem!
Szent sebeidbe rejts el engem!
Ne engedd, hogy elszakadjak tőled!
A gonosz ellenségtől oltalmazz engem!
Halálom óráján hívj magadhoz engem!
Add, hogy eljussak hozzád,
és szentjeiddel dicsérjelek téged,
mindörökkön-örökké.
Ámen.

Mária Magdolna

Előzmények: http://uzenet.csapata.hu/cikkek/egi-kegyelmek-zapora-71591/

ORSZÁGOMAT EGY SZEGÉNY NÉPNEK ADJÁK

1990. szeptember 18.

Uram, aki megőrzöl a gonosztól, és lelkemet szerető énekeddel veszed körül, ragyogtasd Szent Arcodat ránk, akik szeretünk Téged!
Tanítsd meg a mai fiatalságot arra, hogy kövessen Téged! Mutasd meg nekik Szentséges Szíved kincseit! Azoknak, akik még nem értik a Szentséges Szívet, és értetlenül állnak e szent név előtt, amelyet Te választottál, tanítsd meg, hogy megértsék, Te vagy az, a Krisztus! Térítsd észhez azokat, akik még mindig különbséget tesznek egymás között teológiai kifejezések miatt, pedig Szent Neved alatt élnek. Add, hogy belássák, mennyire növelik a megosztottságot a kereszténységben, mennyire nem teszik meg a Te akaratodat, hanem a Sátánnak engednek, hogy szétszakítson bennünket, és így gyengítse Egyházadat!

Te vagy Jézus Krisztus,
Istennek szeretett Fia,
a Megváltó,
a Szentséges Szív,
az Ige,
az Alfa és az Omega,
a Világosság,
a Szabadító,
a Pantokrator.
Te EGY Krisztus vagy.

Téged nem osztottak részekre! Ezért Hozzád imádkozom, aki azt akarod, hogy egyesüljünk. Egyesíts minket újra szeretetben, szívünkben, hitünkben és a gyakorlatban!

Ez az, gyermekem, amire meg kell őket tanítanod, és rá kell beszélned őket, hogy megtegyék.
Gyermekem, lesznek azonban olyanok, akik önteltségükben nem figyelnek rád. Ezek az emberek nagyon megszomorítják Szívemet. Nincs bennük alázat és igazi bölcsesség. Tele vannak a "tudásról" alkotott ellentétes nézetekkel, ami egyáltalán nem tudás. Szavakról vélekednek, ítélkeznek, és szavakon vitatkoznak. Kérdéseket tesznek fel szüntelenül, de nem veszik észre, hogy a kísértő zsákmányává lettek.
Ó gyermekem, viseld el kedvemért e nehézségeket, mindez nincs hiába. Egyszer majd meglátod szemtől szembe a Világosságot. Jöjj, és ünnepelj most szeretetemben és gyengédségemben! Tedd fejedet Szívemre, és figyelj a Szeretet hívására! Örvendezz bennem!
Örvendezz ragyogásomban és gazdagságomban!
Nektek tartottam fenn ezt a gazdagságot, nemzedék, hogy a szeretet láncával vonjalak magamhoz.
És, ha megkérditek: "Mennyi idő múlva következik be ez a csoda?", akkor megmondom nektek, hogy már bekövetkezett. Lépéseimet egyesek már hallották is.
Hirtelen jön el hozzátok az Úr, akit kerestek. Eljön, akire vágyakoztok. Ezért mondom nektek, ne álljatok ellen Szentlelkemnek, aki most teljes erejével érkezik, hogy levegye rólatok a nemzeteiket takaró halotti leplet, amely megakadályozza, hogy meglássátok a világosságot. Teljes erővel szállok le Szentlelkemmel, hogy leleplezzem a csalókat és kiűzzem a kufárokat, akik beszivárogtak szentélyembe.
Fordítsd felém tekintetedet nemzedék, és nézd, milyen öröm látogat meg hamarosan!
Szentlelkem nemcsak azért száll le teljességében, hogy megmentse a nyomorultakat, hanem azért, mert én is leszállok, hogy ítéletet tartsak, hogy látást adjak a vakoknak, és elvegyem azok látását, akik azt állítják, hogy látnak. Úgy összezavarom azokat, akik magukat bölcsnek és tanultnak tartják, hogy nem fogják tudni, kik és honnan jöttek.
Bizony mondom nektek: a méltatlanokat fogom tanítani, és azokat, akiket nevetségesnek és megvetettnek tartotok. Az én tudásommal fogom felemelni, tanítani, és az igazság hűséges tanítványaivá teszem őket, hogy megszégyenítsem azokat, akik elzárják előlük országomat.
Mondom nektek: "A halottak előbb bejutnak országomba, mint ti".
1 Kegyelmem Lelke eljött hozzátok, egészen ajtótokig, de ti nem akartatok hinni csodáimban és jeleimben sem, pedig azok, akiket ti megvetettnek neveztek, és akiket társadalmatok kivet magából, alázattal, lelkesen és szeretettel hittek. Ezért hozom vissza a bűnösöket, és keltem életre a holtakat, mint fényoszlopokat.
Ám nagy bánatomra, még azután sem változott meg véleményetek, hogy e nagy csodákat láttátok, és nem akartok hinni jelenlegi isteni műveimben. Ezért mondom nektek:

Országomat elveszik tőletek,
és egy szegény népnek adják,
oly népnek, amelyik nem tudja,
melyik a jobb és melyik a bal keze.
E nyomorultaknak
mondom meg új Nevemet!

 


SZENTSÉGES SZÍVEM VASSULÁJA



1990. szeptember 18.

Szentséges Szívem 2Vassulája senkinek se engedd meg, hogy elvegye tőled azt az adományt, amelyet én adtam neked.

Uram! Tiltsd meg ezt nekik! Én magam semmit sem tehetek, hiszen tudod, hogy korlátozva vagyok!

Ne félj Vassula, leányom, legyőzöm ellenségeimet, akik a te ellenségeid is, és tanításom sokakat meg fog téríteni. Tudod, hogy hányszor mentettelek ki az oroszlán szájából? És hányszor világosítottalak meg téged, gyermekem? És hányszor mutattam utat neked? Ó édes tanítványom! 3 Bízzál bennem, támaszkodj rám! Kérj és kapni fogsz! Jöjj, evangelizálj szeretettel a Szeretetért! Nyerj meg számomra lelkeket! Engem akarj, engem szeress, és bennem bízzál!


 

AZ ECCLESIA ÚJ ÉLETRE KEL!



1990. szeptember 19.

Uram, vedd lelkemet és szívemet, és helyezd Szentséges Szíved közepébe!

Ó gyermekem, mennyire vágytam arra, hogy újból halljam e szavakat! Mennyire vágyom rá, hogy e szavakat halljam minden emberből!

 


1 ti, a "bölcsek"
2 arra gondoltam, hogy valószínűleg én vagyok az első görögkeleti, akit a Szentséges Szív Vassulájának neveznek
3 Jézus tele volt örömmel, amint e szavakat kiáltotta.

Mennyi Atya:Az erények

ÉGI ÜZENETEK    

2015.március 31.

 

Mennyi Atya:Az erények


Mennyei Atya: Drága Engesztelő Gyermekeim! Ne féljetek, Én vagyok Mennyei Atyátok és eszközöm, Éva hangján szólok hozzátok. Köszönöm, hogy újra eljöttetek, meghallgatni tanításunkat és menteni a lelkeket. Örülök, hogy már egy ideje a három értékes rózsafüzérrel töltitek az irgalmasság óráját. Ilyenkor irgalmasságom lángja leszáll közétek és szándékaitokat meghallgatom. Ezzel a ½ 5-ig is eltartó állhatatos imátokkal a lelkek sokaságát mentitek. Fáradozásaitokért viszonzásul atyai Szívembe zárlak benneteket.
Ma nagyon szép témáról fogtok hallani: az erényekről. Ha magatokra tekintetek, vagy bárki másra, tapasztalhatjátok, hogy a lélekben megtalálható a jó és rossz egyszerre. Mintha ketten laknának benne: az egyik a jó gondolatokra, tettekre sarkallja, a másik rosszra. Máris egy élő példával kezdem. Imre családszerető ember, hűséges a feleségéhez, szorgalmasan gyakorolja a vallását. Jól működő céget vezet, de a beosztottjait kihasználja és igazságtalanul bocsátja el őket állásukból. Nemrég egyik asszonyt azért küldte el, mert megbetegedett és magas lázával 2 hétig otthon maradt. Ez az ember szinte hiába jár templomba és hiába imádkozik, ha a lelkében lévő rossz hajlam szeretetlenséget vált ki belőle. Szent Pál a filippieknek írt levelében ezt mondja az erénnyel kapcsolatban: „Örüljetek az Úrban szüntelenül… Jóságos emberségeteket ismerje meg mindenki! … Egyébként, testvéreim arra irányuljanak gondolataitok, ami igaz, tisztességes, igazságos, ami ártatlan, kedves, dicséretre méltó, ami erényes és magasztos.” A Katolikus Egyház Katekizmusa így határozza meg az erény fogalmát: „Az erény maradandó és erős készség a jó megtételére… Az erényes ember minden testi és lelki erejével a jó felé törekszik, konkrét tetteiben azt keresi, azt választja.” A Katekizmus tanítása szerint négy legfontosabb erény van, nevezzük ezeket sarkalatos erényeknek, a többi erény mind e köré épül. Ezek a következők: 1.) okosság, 2.) erősség 3.) igazságosság 4.) mértékletesség.
Vegyük sorba őket, hogy melyik mit jelent!
1.)Az okosság egy olyan erény, amely felkészíti az ember értelmét, hogy mindig a jót válassza, ami lelke és mások lelkének javát szolgálja. Ezt a fogalmat – kedves Gyermekeim – ne tévesszétek össze a műveltséggel, a tanultsági szinttel. Nemcsak egy tudós vagy professzor lehet erkölcsileg okos, hanem egy földet művelő, állatait gondozó parasztasszony is, vagy egy közmunkát végző utcaseprő is. Pl. okos az az özvegyember, aki hívő, vallásos létére nem kezd bele olyan kapcsolatba, amely kilátástalan, mert nem lehet belőle szentségi házasság. Hiába adódik ismeretségi körében olyan elvált asszony, akinek ő tetszik és neki is szimpatikus, józan ítélőképességére hallgatva kerüli a közelebbi megismerkedést.
Viszont nincs az erkölcsi okosság birtokában egy háromgyermekes családanya, Ilonka, aki mindent megenged rakoncátlan gyermekeinek, majomszeretettel csüng rajtuk és sosem feddi meg őket. Ha férje próbál szigorúbban bánni velük, felháborodik, és a gyerekek előtt leszidja. Miért nem jár el okosan ez az édesanya? Mert az ő kényeztetése következtében gyermekeiből öntörvényű, gőgös, öntelt felnőttek lesznek, akik nem tudnak majd beilleszkedni munkatársaik közé, házasságuk vagy kapcsolatuk csődbe jut, mert hiányozni fog belőlük az engedelmesség és alkalmazkodó képesség. Bizony az okosság erényének hiánya általában súlyos következményekkel jár. Az okos ember lelkiismeretére hallgat, és aszerint cselekszik. Az okosság erénye, mely benne van, segít tévedés nélkül legyőzni a kétségeket a jó és a rossz körül.
2.)A második sarkalatos erény az erősség. Aki ezzel rendelkezik, abban van erő, kitartás és állhatatosság, hogy a jót tegye, és hogy képes legyen legyőzni a kísértéseket. Az erősség, mint minden erény a Szentlélektől kapott ajándék. Egyik gyermekünknek előbb, másiknak később adja meg, van, akinek többet ad belőle, van, akinek kevesebbet. Eszközömnek, Évának 10 éves korában volt egy osztálytársa, Zsuzsi. Egy irányban laktak, s mivel nagyon félős lány volt és egyedül kellett hazamennie az üres lakásba, Évát kérte meg, hogy kísérje haza. Levette a nyakából a kulcsot, kinyitotta a lakásajtót és barátnőjét küldte be, hogy menjen előre, nézzen az ágy alá, nincs-e ott valaki, azután ő is be mert lépni. Ez csak addig tartott, míg Éva anyukája meg nem tiltotta ezekkel a szavakkal: „Téged nem félt, csak saját magát? Többé nem kísérheted el.” Ez a Zsuzsi mindentől félt: a kutyáktól, a rossz emberektől, a feleléstől, később a vizsgáktól. Belőle hiányzott az erősség erénye. Az erősség adománya, mint erény nemcsak a kísértéseket segít legyőzni, hanem a félelmet is, sőt a halálfélelmet is. A vértanúkban a hősiességig fejlődött ez a szép lelki vonás. Gondoljatok Szent Filoménára, aki egy görög király leánya volt és mindössze 13 éves. Akkor már két éves szüzességi fogadalmat ígért Jézusnak. Diokleciánusz római császár hadat üzent Görögországnak. Filoména édesanyja elment Rómába, hogy békét kérjen, de a római uralkodó csak úgy ígérte meg, ha Filoména hozzá megy feleségül. A kislány nem akart engedelmeskedni neki, ezért súlyosan megbüntette: börtönben éheztette, megostoroztatta, horgony kötve a nyakára bedobatta a Tiberis folyóba, lenyilaztatta, de csodálatos módon mindebből épen került ki. Végül lefejeztette és a bátor, hős kislány azonnal a mennybe jutott. Benne és az összes vértanúban az erősség erénye lobogott.
3.)A következő sarkalatos erény: az igazságosság. A Katolikus Egyház Katekizmusa ezt a fogalmat így magyarázza meg: „Az igazságosság erkölcsi erény, mely erősség és állhatatossá teszi az akaratot abban, hogy megadja Istennek és a felebarátnak, amivel tartozik nekik. Az Isten iránti igazságosság neve a „vallásosság erénye”. Az emberek iránti igazságosság készségessé tesz mindenki jogainak tiszteletben tartására és segít az emberi kapcsolatok terén olyan összhang megteremtésében, mely előmozdítja a méltányosságot a személyek és a közjó irányában.”
Gyermekeim! Én, Atyátok szeretném megvilágítani előttetek, hogy mit jelent gyakorlatilag a Velem, Istenetekkel szemben tanúsított igazságosságotok. A belgyógyászat egy kétágyas kórtermében két beteg asszony fekszik: Sárika és Juliska. Sárika két szívinfarktus után lábadozik, Juliskának gyomorfekélyt állapítottak meg. A szívbeteg gyermekem még nagyon gyenge, a beszéd is nehezére esik. Juliska rabja az alkoholnak és a cigarettának, külön szenvedés számára, hogy ezekről most le kell mondania. Egyfolytában panaszkodik, mindenért Engem okol. Ott kezdi, hogy minek teremtettem meg, ő nem akart világra jönni. Miért adtam neki részeges, goromba apát? Miért nem óvtam meg a két rosszul sikerült házasságától? Miért engedtem meg neki ezt a fájdalmas betegséget, és a vele járó gyomortükrözést? Mit vétett ő, hogy Én ilyen kegyetlenül büntetem? Nem gyilkolt, nem rabolt, csupa fáradozás, munka áldozat az élete, kiszolgálja a családját, főz, mos, vasal rájuk. Mi bűne van neki, amiért most szenvednie kell? Ha Isten szeretne, nem lenne ilyen hálátlan hozzám.
Sárika türelmesen végighallgatja és ámul a sok igazságtalanságon, amit előadott a betegtársa. Majd így szól: Juliska! Ne vádold Istent, mert ez nem más, mint káromkodás. Hálás lehetsz, hogy életre hívott, mert csak akkor nyerheted el az örök boldogságot, amit készített neked, ha leéled ezt a földi életet zúgolódás nélkül. Ő minden embert, így édesapádat is jónak teremtette, de elromlott, mert rossz társaságba került. A férjeidet nem Ő választotta neked, hanem te gondolkodás nélkül, igazi lelki kapcsolat nélkül hozzájuk mentél. Amikor jeleket adott neked – köhögést, szívremegést, gyomorfájdalmakat – hogy szakíts az ivással és dohányzással, nem figyeltél oda. Ezt a betegséget bizony te okoztad magadnak. Méghogy nincs bűnöd? Akkor minek számít ez az Isten elleni lázadás? Mesélted, hogy haragban vagy az egyik menyeddel. Alaposan kifakadtál nekem ellene. Ez nem más, mint ítélkezés. Első esküvőd óta nem voltál szentmisén és nem gyóntál: És Isten – annak ellenére, hogy igazságtalanul vádolod – végtelenül türelmes hozzád. Lelkedet meg akarja menteni, még ad időt.
Juliska döbbenten hallgat. Elgondolkozik és kérdezi: „Most mit tegyek?” A közelgő nagy gyomorműtéted előtt gyónjál meg! – felelte Sárika.
Ez az eset csak egyetlen a sok igazságtalanság közül, amit az emberek Rám hárítanak. Látjátok, Gyermekeim? Azért nevezik az Isten iránti igazságosság erényét a „vallásosság erényének”, mert a mélyen vallásos emberek, mint Sárika, elismerik jóságomat, irgalmamat, szeretetemet, Rám bízzák magukat és meg vannak győződve az Én tökéletes igazságosságomról.
4.) A negyedik sarkalatos erény a mértékletesség. A katekizmus szerint „a mértékletesség az az erkölcsi erény, amely mérsékli az élvezetek vonzását és készségessé tesz a kiegyensúlyozottságra a teremtett javak használatában. A mértékletes ember érzéki vágyait a jóhoz rendezi, józanul él, nem ösztönös vágyai szerint.” Ez a mondat gyakorlatilag az jelenti, hogy aki mértékletes életet él, csak a rendezett emberi kapcsolatokban érzi jól magát, mely nem sérti meg a Tízparancsolatot és tudja hol a határ az élvezeti cikkek fogyasztásában. Vágyai fékezése e területeken testének-lelkének egyaránt jót tesz, pl. ha valaki ész nélkül habzsolja az édességeket, elhízik, cukorbeteg lesz, nehéz lesz a mozgása, fullad, nehezen kap levegőt és rövidebb életű. A másvilágon pedig a torkosság bűnéért vezekelnie kell.
Drága, kicsi Gyermekeim! Amiért ilyen figyelmesen végighallgattátok mai tanításomat, jutalomból elhoztam nektek Szentlelkemet.
Először az égből szállt alá hófehér galamb alakjában, mint az OKOSSÁG LELKE. Feje körül glória. Nézzétek, hogy sziporkázik fehér tolla, hol ezüst, hol arany színekben. Csőrében egy izzó parázs piroslik, az okosság erényének szimbóluma. Nyakán aranyláncon egy kis kosár, annyi parázs van benne, ahányan vagytok. Mindenkinek az értelmébe helyez egyet, majd eltűnik.
Másodszor egy mennyezetig érő hatalmas lobogó láng alakjában jön elétek, mint ERŐSSÉG LELKE. E nagy lángban annyi fehéren izzó kard van, ahányan itt ültök és belefoglalva egy lángnyelvecskébe, mint az erősség erénye szívetekbe repül. Ettől bátrak, hősiesek lesztek, legyőzitek a külső és belső ellenségeiteket.
Harmadszor a Szentlélek Isten gyönyörű fehérruhás ifjú alakjában érkezik, mint az IGAZSÁGOSSÁG LELKE. Kezében egy tálat tart, melyen magas fehér láng ég, mint az igazságosság erénye. Körbejár köztetek. Nyissátok ki kicsi szívetek ajtaját, mert letép a lángjából egy csóvát és belétek ülteti. Így az Ő isteni igazságosságának fényében fogjátok látni Istent és teremtményeit, és mindenkinek megadjátok azt, ami őket illeti.
Végül a Szentlélek újra ragyogó, kitárt szárnyú galamb formájában jön közétek. Nézzétek csak, mit hoz nektek Ő a MÉRTÉKLETESSÉ LELKE! A csőrében egy mennyei aranymérleg van: a mértékletesség erényének szimbóluma. Óvatosan leteszi az asztalra, Én, Mennyei Atyátok rálehelek és megsokszorosítom. Ő pedig egyenként csőrébe véve odaviszi hozzátok és szívetekbe helyezi. Ez a kis mérleg ezután segít nektek egyensúlyba tartani emberi vágyaitokat, segít megtanulni, hol a határ az élvezeti cikkek fogyasztásában és megtanít titeket a lemondásokra és önmegtagadásokra. Most pedig Szentlelkem a vállamra száll, és míg Én jobb kezemmel áldást adok felétek, Ő a jobb szárnyával tesz áldó mozdulatot. Megáldunk benneteket a legfontosabb emberi erények gazdagságával az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.

VÁGYÓDJ AZ ATYA UTÁN!

1989. április 1.

Jézus?

Én vagyok. Engedd, hogy a Szeretet vezessen téged, ne figyelj a tudósokra! Olyanok, mint amilyenek az írástudók voltak az én idõmben. Szeretettel evangelizálj a Szeretetért! Éreztesd meg velük végtelen szeretetemet!

Vágyódom utánad Uram!

Kicsim, Szívem örvendez, mert érezlek, és hallom, amint azt mondod: Vágyódom utánad Uram! Ez a hûség gyümölcse. Légy az én tükörképem, az én másom! Vágyódj az Atya után! Amíg a Földön voltam, az Atya után vágyakoztam, szüntelenül imádkoztam, állandó kapcsolatban, a Szeretet egységében akartam lenni Atyámmal. Tanítvány, én vagyok a te Tanítód, aki bölcsességgel nevelt fel téged. Tölts el tehát örömmel, és légy állandó kapcsolatban velem! Engem helyezz az elsõ helyre, és mindig engem akarj! Örülj, ha így találkozol velem! Maradj mellettem! Csak szeretetet kérek tõled.

Uram, sajnálom azokat a lelkeket, akik a pokolba kerülnek, mivel õk is olyanok voltak, mint mi valamennyien itt a Földön. Van-e valamilyen lehetõség arra, hogy kihozd a pokolból és megváltoztasd õket? .

Megadtam nekik a szabadságot, hogy válasszanak a jó és a rossz között, de õk szeretetteljes könyörgéseim és felszólításaim ellenére a rosszat szerették.

De Uram, miért ne lehetne még egy lehetõségük...

Gyermek, te nem érted, hogy õk teljesen visszautasítottak engem! Én mindvégig szerettem õket. De õk inkább a Sátánt akarták követni. Még haláluk után is megnyilvánultam elõttük, de a legkisebb habozás nélkül inkább a Sátánt követték. Ez teljesen az õ választásuk, mindörökre a poklot választották.

Ó Uram, engedd, hogy mindig a Te akaratodat tegyem!

Vassula, soha ne engedd el a kezem ! Mi ketten mindörökre, a szeretet minden cseppjét felhasználom. Szeretetre van szükségem; hogy megmentsem a kárhozat útján járó lelkeket. Jöjj!