Szent Péter és Jézus párbeszéde

2018. 11. 29, Csütörtök

Láttam Szent Pétert, aki Jézus Krisztus előtt térdelt. A többi apostol is jelen volt és figyelemmel kísérték Péter és Jézus párbeszédét. Hallottam, hogy a Megváltó ezt mondta Péternek:

„Péter, te vagy a kőszikla. Neked adtam a Menny kulcsait és rád bíztam Egyházamat. Te vagy az első, és nevedet egyetlen pápa sem vehette fel, és nem is fogja soha. Vértanúságod után helyet foglalhattál Mellettem és Velem együtt szemlélhetted Egyházam történelmét. Számtalan utódod volt, akiknek helyt kellett állniuk a bűn sötétségében is. Voltak olyanok, akik Egyházam ellen támadtak (Avignoni fogság, Reformáció). A Sátán mindig belülről támadta Egyházamat és csak aztán kívülről. Az egész alvilág meg akarta rendíteni mindazt, amit felépítettem általad. Immár 2000 év eltelte után még mindig fennáll Egyházam végtelen szeretetem kegyelméből. Az ördög azonban nem alszik és az elmúlt évszázad alatt titokzatos módon befurakodott az egyházi hierarchiába. Lassan elérte, hogy tanításaimon minden lelkiismeret-furdalás nélkül könnyedén változtassanak. Az Egyház igaz földi helytartói minden erejükkel küzdöttek és védték az evangélium tisztaságát. XVI. Benedek fiam az olajfa dicsősége. Az olajfa mindig a Getszemáni kertben való szenvedésemre emlékeztet. Ő sok szenvedésben részesült, mert üldözést szenvedett az igazságért. Hosszú életet adtam neki ajándékba, hogy az igazaknak reményt és hitet adjon a példájával, tanításával. Ám idős kora és betegsége miatt már nincs sok ideje hátra. Neki még be kell teljesíteni az utolsó feladatot, amit reá bíztam. Hamarosan nyíltan megkérdőjelezik istenségemet. Földi létemet nem tagadhatják meg, de isteni mivoltomat igen. Benedek fiam fel fog szólalni a tévtanítás ellen. Szavai olyanok lesznek, mint a kürt harsonája igaz gyermekeim számára. Ez lesz az esemény, ami után fiam életére fognak törni. Halála után nagy szorongattatás lesz, és neked, Péter, vezetned kell maradék Egyházamat. Az égből fogod kormányozni enyéimet. Sokan nem akarják tudomásul venni, hogy a szemük előtt teljesedik be Malakiás jövendölése. Péterem, imádkozz nyájamért, ami egyre inkább szétszéledt! Róma el fog veszni, mert nem tartott ki mindvégig Mellettem. Én magam fogom megítélni második eljövetelemkor mindazokat, akik az igazság ismeretének ellenére vakmerően megtagadtak Engem és népemet megtévesztették. Az igazság fényre fog derülni, ezt senki és semmi nem akadályozhatja meg.”

 

Szent Péter nagy figyelemmel hallgatta a Mester szavait, majd alázattal meghajolt előtte és azt mondta: „Uram, vezetni fogom maradék nyájadat. Szívem meghasad a fájdalomtól, hogy látom Egyházamat, mint hajót süllyedni a tenger közepén. Én is elsüllyedtem a tenger vizében, amikor eléd akartam menni. Kételkedtem magamban és nem hittem eléggé Benned, de te mégis megmentettél engem. Uram, hiszem, hogy ugyanezt fogod tenni Egyházaddal is a végső órákban. És ekkor az emberiség ismét elismeri, hogy te valóban az Isten Fia vagy.”

 

Az Úr gyöngéden és szeretettel Péterre mosolygott, megáldotta őt és azt mondta: „Így lesz fiam.” Az apostolok körbe vették Pétert és vele együtt ujjongtak, mert tudták, hogy közel van Isten győzelme és dicsőségének korszaka. Végül a jó győzedelmeskedni fog a rossz fölött.

Mária Magdolna

Ajánló
Kommentek
  1. Én