FÜRDESSÉTEK MEG LELKETEKET A KRISZTUSI SZERETETBEN. EZ OLYAN, MINT A BŐVEN TERMŐ FA.

1982. október 25.
FÜRDESSÉTEK MEG LELKETEKET A KRISZTUSI SZERETETBEN. EZ OLYAN, MINT A BŐVEN TERMŐ FA.
Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott légy Testvérem a mi Urunk Jézus Krisztus által. Ármin vagyok, ne félj!
Köszöntelek Testvérem a mi Urunk Üdvözítőnk szent nevével. Áldott légy testvérem, és áldjon meg a Szentháromság egy Isten, és töltse be lelkedet a megszentelő kegyelem, a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Áldassék és dicsértessék a mi Urunk, Jézus Krisztus.
Testvérem! Örüljön a te lelked és ujjongjon a te szíved, mert az Isten az Úr Jézus megerősített téged lélekben és az Ő szent békéjével tölti be a te lelkedet. A te akarásod és küzdelmed a bűnnel szemben meghozta a gyümölcsét és Jézus Krisztus nem hagy el téged, mert te sem hagyod el Őt. Megtart téged az Üdvözítő Jézus, az Isten, mert szeret téged és te is szereted Őt. A te harcodat, küzdelmeidet, imáid és az Úr Jézus által – mert kéred az ő segítségét – mindjobban győzelemre viszed. Mert mint már mondottam a mennyek országáért nemcsak egyszer kell megküzdeni, hanem minden időben és percben. Mert a sátán állandó jelleggel támad és támad, és neked küzdeni kell teljes erődből, szívvel és lélekkel. Küzdelmed nem lankadhat el, mert a sátán másokat használ fel eszközül, és másokon keresztül támad téged, de ne félj Testvérem. Véd a te Urad Istened, és szent erejével ellát Téged a küzdelemben, de ehhez neked is hozzá kell adni az akaratodat, és nem tudom eléggé ismételni, hogy csakis a tökéletesedés felé kell haladni.
Ne félj testvérem, ne ijedj meg! Ezt nem azért mondom, hogy te nem törekszel. Tudja a te mennyei Atyád a te törekvéseidet. Azért ismétlem el annyiszor, hogy soha egy pillanatig el ne feledkezz róla, mert mindig jobbá és jobbá kell válni testvérem! A mai napra is fogsz tanítást kapni. Vésd az agyadba, és a Szentlélek szent ereje és fényének ragyogása töltse be a te szívedet és lelkedet, hogy teljesen lelkedbe tudd fogadni. Most testvérem arról kapsz tanítást, ami nélkül nincs örök üdvösség.
A szeretet fontossága a lélekben, és hogy milyen helyet foglaljon el a te és minden embertársad szívében. Erről már sokat beszéltem neked és sokat leróttál, de ezt megint azért mondom, hogy felhívjam rá fokozottabban a figyelmed, és megvilágosítani akarom mindig jobban, hogy ti is belássátok, hogy ez az első, amit gyakorolni kell. Mert itt léptek rá a krisztusi útra. Ez a lépcső első foka. Mert, hogy megint emberi hasonlattal éljek, aki nem tanulta meg az egyszeregyet, az bonyolultabb feladatot soha nem tud megoldani. Tehát a lelki életnek is az alapja, a küszöbe a szeretet. Mert te az ajtón belülre soha nem léphetsz be, ha a küszöbön át nem jutottál. Tehát te Krisztushoz soha nem jutsz el szeretet nélkül. Ha valaki megfürdette lelkét a szeretetben, csak az, de csakis az megy Krisztus felé, mert a krisztusi útnak az a küszöbe.
És a szeretet nem más, mint egy bőven termő fa, ami gyümölcsöt hoz. Mert mint mondotta az Úr, az Isten Jézus Krisztus: “JÓ FA, JÓ GYÜMÖLCSÖT TEREM!” Alázattal és szeretettel kell fogadni, mert már több ízben mondtam, hogy te csak Krisztus felé nézz és haladj, se jobbra, se balra ne nézz, és még azt is mondtam, hogy ne tekints vissza. Igen, ne nézz vissza a múltba, de ezt azért mondtam, mert neked végtelen irgalmasnak kell lenned azzal az emberrel szemben, akivel az eskü köt. Úgy állj a betegágyánál – ami egyben a halálos ágya is – szeretettel és végtelen megbocsátással, és imádkozz érte, és ne szűnj meg kérni a mennyei Atyát, hogy vonzza őt. Legyél végtelen jó hozzá.
Testvérem, most búcsúzom és arra kérlek, mit már eddig is megtettél, de többet tegyél és imáiddal segítsd, hogy az ő harca is győzelmet arasson ami Urunk, Jézus Krisztus által.
Áldjon meg benneteket a mindenható Atya Isten, aki végtelen nagy szeretete által vonzzon benneteket, a Fiú Isten, aki megváltója vétkeiteknek és a Szentlélek Isten, aki meggyújtja lelketekben az örök világosság fényét.
Téged, pedig testvérem áldjon meg a mi Urunk, Jézus Krisztus.

Ármin.

Örömünk oka

2012. 10. 23, Kedd

Boldog II. János Pál pápa: „Gyermekeim, ha egy fiatal anyát, aki éppen rajongó szeretettel öleli, csókolja és minden képzelhető módon becézi gyermekét, megkérdeznétek, miért örül annyira annak a gyermeknek, bizonyára azt felelné, hogy azért, mert először is az övé, azután mert olyan szép, és mert annyi viszontszeretetet talál nála. Így vagytok ti is a Szűzanyával. A Szűzanya először is mindenkié, illetve külön-külön azt mondhatjátok: az enyém. Hiszen a Mennyországban éppen az lesz a legnagyobb boldogság, hogy ott mindenki mindent és mindenkit a magáénak tekinthet és fog is tekinteni. Ott a szó szoros értelmében mondhatjátok majd, hogy enyém az Úristen, enyém az édes Jézus, enyém a Szűzanya, enyémek a szentek és az angyalok, úgy együttesen, mint mindegyikük külön-külön. Azonban ebben a boldogságban már itt a földön lehet részetek, éspedig annyira, amennyire szeretitek őket. Nem az Égieken múlik, hanem rajtatok. Ők mindig készek arra, hogy veletek legyenek.

A földi dolgok tekintetében az enyém, és a tied között nagy a különbség. Rendesen sok a másé, és kevés az enyém. A szerzetesek e tekintetben még legkevésbé panaszkodhatnak. Mert bár jogilag semmi sem illeti meg őket, övék a szerzet és a testvéri szeretet révén a testület, amelyben élnek. Egy szerető család boldogsága éppen abban nyilvánul meg, hogy mindegyik magáénak tekintheti a másik családtagot. Nagy érték a földön a jó barátok köre is. De azért mindez csak ideig-óráig tudja az embert boldogítani, mert ösztönszerűen érzi, hogy ez a földi enyém többé-kevésbé képzelődés, és nem állja ki a próbát, az egy anyai szereteten kívül. Ez utóbbi pedig szintén csak a gyermekkorban tudja az embert kielégíteni.

Tehát, igen kevés az a földön, amit ember igazán a magáénak nevezhet. Pénzről és vagyonról nem is beszélhettek: az csak rossz álmokat képes kelteni, de igazából nem tud boldogítani. A halállal pedig úgyis vége van mindezen dolgoknak. Ezért igen szegény az ember a földön. Igen szegény, mert semmije sincs. És még jó, ha ezt tudja!

Ellenben a Szűzanya nemcsak lehet a tiétek, hanem akar is az lenni! Ő a szó legszorosabb értelmében felétek tárja karjait, hogy szeretettel szoríthasson titeket anyai szívéhez. Az Ő szeretete mindenért kárpótol, Jézushoz vezet és Istenhez. És már most részesít titeket a mennyei boldogság előízében. Ez az anyai szeretet nincs személyes változásoknak alávetve, nem befolyásolja sem kor, sem betegség. A földön az öregedő, betegeskedő, és ennek következtében zsémbes, zúgolódó, rosszkedvű édesanya sokszor igen nagy teher még saját gyermekeire nézve is. Mennyire más ő most, mint amikor harminc-negyven évvel ezelőtt első gyermekét ölelte, csókolta, becézte! Nem lehet ráismerni. Ellenben a Szűzanya nem öregszik, sohasem zárkózik keserűen önmagába, mindig teljesen a tiétek, gyermekkorotokban éppen úgy, mint életetek késő estéjén. Ő sohasem lesz ráncos, arckifejezése sohasem savanyú, mmindig tökéletesen szép. Hogy is ne volna tehát örömötöknek oka?”

Képzeljétek magatok elé egy boldog családi kört karácsony estéjén! Nyílik az ajtó, és a gyermekek berohannak a karácsonyfás szobába, megállnak a gyertyadíszben pompázó fenyő előtt, s néhány pillanatig szinte szólni sem tudnak. Azután kitör belőlük az öröm, s mindegyik ujjongva nézi az ajándékot, amit neki hozott a Jézuska. Drága édesanyjuk pedig, aki sok önmegtagadás, munka és áldozat árán szerezte meg nekik ezt az örömöt, ott jár-kel közöttük, és élvezi gyermekei örömét. Igen, az ajándék örömöt okoz, még akkor is, ha magában véve csekély értékű, mert a szeretet kifejezője.

De ha múló értékű, földi ajándékokkal így van az ember, vajon mit szólhattok akkor a Szűzanya ajándékaihoz, hiszen ő a kegyelmek osztogatója, márpedig azok segítenek benneteket az örök boldogságba, és már itt a földön is a legnagyobb gyönyörűséget, a lelki békét biztosítják! És ha annak a karácsonyfának fokozott értéket ad az a körülmény, hogy az édesanya saját két kezének keserves munkájával szerezte meg, és megszenvedett érte, csakhogy gyermekeinek egy kis örömet okozzon, mit mondjunk akkor a Szűzanya ajándékairól, amelyekért Ő a Golgota keresztjének tövében szenvedte el a legrettenetesebb vértanúságot? Igazából csak a másvilágon fogjátok megtudni, mennyit kaptatok tőle, és hogy mennyire igazán volt Ő oka ideiglenes és örökké tartó örömeiteknek. Általában véve csupán a hit kelti bennetek ezen ajándékoknak tudatát, mert hiszen a kegyelmeket nem látjátok, azonban ha a Szűzanya belső szolgálatába szegődtök, akkor valósággal érezhetitek, hogy miként halmoz el benneteket ajándékaival. Akkor nem tulajdonítjátok többé véletlennek, ha töviseitek közé minduntalan rózsák fonódnak. Tudjátok, kinek köszönhetitek őket. Tudjátok, hogy ki a ti örömötöknek oka.”

Mária Magdolna

http://engesztelok.hu/egi-kegyelmek-zapora/oeroemuenk-oka

Nincs címe a bejegyzésnek

Nyaranta 6-án

 

„Hőn imádott drága Szent Uram! Imádlak Téged minden jóságodért, szeretetedért, gondviselésedért. Hiszek Tebenned. Hiszem, hogy a javunkat akarod, hisz ezért haltál kínhalált. Annyira szerettél minket, hogy az életedet adtad, a Véredet ontottad értünk. Így imádkoztál: Atyám, legyenek egyek, mint ahogy Te és Én egyek vagyunk. Jézusom, most az egységért könyörgök Hozzád. Kérlek, add meg minden embernek az ehhez szükséges kegyelmet: a Beléd vetett hitet. Szavaid igazságának elfogadását: az Én Testem valóban étel, és Vérem valóban ital. Aki eszi az Én Testemet, és issza Véremet, annak örök élete van. Kérlek Uram, add kegyelmedet, hogy minden ember egy szívvel imádjon Téged a legméltóságosabb Oltáriszentségben! Tisztuljon meg mindenki a bűnbánat szentségében, és hótiszta lelkébe fogadjon Téged mindenki a szentáldozásban! Kérlek, támassz nekünk szent papokat, akik által átváltoztatod a kenyeret drága Szent Testeddé, és a bort drága Szent Véreddé! Kérlek, térj be mindnyájunk szívébe, és add, hogy egy szívvel, lélekkel imádjunk Téged a legméltóságosabb Oltáriszentségben! A Szentmise legyen a legnagyobb ünnepünk! A Legnagyobb ajándék Te légy, Aki leszállsz az oltárra azért, hogy nekünk add Magadat, és így Te légy védőpajzsunk minden kísértés ellen.

Jézusom, Királyom, örök Mennyországom! Nincs más vágyam, csak az, hogy a Szentírás szavai teljesüljenek: Legyen egy akol és egy pásztor. Uram, Te Mindenható vagy. Te mindent megtehetsz. Kérlek, tégy csodát! Áraszd ki ránk Szentlelkedet, hogy megvilágosítsa elménket! Kérlek, adj nekünk élő, erős Beléd vetett hitet! Nyisd meg lelkünket, hogy befogadjuk a hit nagy ajándékát! Kérlek, adj nekünk lángoló tűz szeretetet, amely kiégeti lelkünkből még a legkisebb tökéletlenséget is! Kérlek, formálj minket szentekké, hogy méltók legyünk kegyelmeid befogadására! Erre áldj meg minket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében! Ámen.”




„Hőn imádott Istenem! Kérünk, tekints le ránk! Töltsd be szívünket Szentlelkeddel! Vezess minket Magadhoz! Gyújts fényt a lelkünkbe, hogy Téged imádjunk és dicsőítsünk!

 

Teremts bennünk fényt, hogy Téged hordozzunk körül a világban, mert Te vagy a világ Világossága!

 

Teremts bennünk tisztaságot, hogy méltó tabernákulumaid legyünk! Te élj és működj mindenkor bennünk!

 

Teremts bennünk békét, hogy a Te békéd eszközei legyünk! Ahol csak járunk – kelünk, a megbékélést hirdessük!

 

Teremts bennünk szeretetet, hogy Te szeress általunk! A Te szereteted égessen ki belőlünk minden gyarlóságot, és a Te szereteteddel szeressünk mindenkit!

 

 

Ó Jézus, Aki leszálltál közénk, és fölvetted Szűz Anyád méhében az Emberi Testet. Formálj belőlünk szenteket, akik egy egész örökkévalóságon át hirdetjük dicsőségedet! Téged magasztaljunk, és áldjunk! Neked hálát adjunk! Ott legyünk, ahol Te, és lássuk dicsőségedet! Örökké gyönyörködjünk Benned, ó szentek Szentje, drága jó Megváltó Krisztusunk! Légy áldva, dicsőítve és magasztalva örökkön örökké! Ámen.”






Jézusom, a Te kínszenvedésed örök érdemeiért kérlek, add kegyelmedet a szegény, szerencsétlen bűnösöknek! Mentsd meg a lelküket az örök életre! A Te kínszenvedésed örök érdemeiért kérlek, add meg nekik a kegyelmet, hogy ne haljanak meg a nélkül, hogy Téged megismerjenek, és elfogadjanak Megváltó Istenüknek. Te légy mellettük haláluk óráján, és ragadd ki őket a sátán fogságából. A Te végtelen irgalmad és szereteted köntösébe burkold be őket, és miután eleget tettek igazságosságodnak a tisztítótűzben, vidd be őket is Mennyei Atyád örömébe. Ámen.”

165

Ősszel 5-én

 

A Keresztes Imahadjárat 165. Imája: Az Örök Élet Ajándékáért

 

Jézus, segíts nekem, hogy higgyek Létezésedben.

Adj nekem egy jelet, hogy szívem válaszolhasson Neked.

Töltsd meg üres lelkemet azzal a Kegyelemmel, amelyre szükségem van, hogy megnyissam elmémet és szívemet Szeretetedre.

Könyörülj rajtam, és tisztítsd meg a lelkem minden rosszcselekedettől, melyeket életem során elkövettem.

Bocsáss meg nekem, hogy elutasítottalak, de kérlek, tölts el engem azzal a szeretettel, amelyre szükségem van, hogy méltó legyek az Örök Életre.

Segíts nekem megismernem Téged, másokban meglátnom Jelenléted, és tölts el Kegyelemmel, hogy felismerjem Isten Jelét minden szép Ajándékban, amelyet az emberiségnek adtál.

Segíts, hogy megértsem Útjaidat, és ments meg engem a Tőled való elszakadástól, és a sötétség fájdalmától, melyet a lelkemben érzek. Ámen.




Ima rejtettség védelméért

„Rejtsen el minket a Mindenható Isten, az Atya, a Fiú, és a Szentlélek, a Szűzanya, és Szent József palástja alatt, a szent angyalok keze által abba a csipkebokorba, amelyből az Úr Jézus töviskoronáját vették, hogy semmilyen pokoli, testi vagy világi támadás ne tudjon nekünk ártani, sem testvéreinknek, sem ellenségeinknek. Ámen.”





„Uram, nem fogom engedni, hogy az ösztöneim irányítsanak, vagy azt, hogy a bűn elválasszon tőled. Azt választom, hogy megtartom törvényidet, és Lelkedtől várok erőt minden nap. Ha mégis vétkeznék, bocsánatodat kérem, újra talpra állok, és közelebb megyek hozzád.”

 

Az Ég sürgető kérése ima-vigília tartására (az Isteni Irgalmasság Máriáján keresztül)

Ima-vigília kérés.

Egy szenvedő lélek Jézus Szent nevére kéri, segítsünk megvédeni az Üdvösség Misszióját a Sátántól, hogy a lelkek megmeneküljenek a kárhozattól, hogy a Maradék Hadsereg egyesüljön, és Isten kegyelméből megerősödjön!
6 instrukciót küldött a szenvedő lélek Jézus Szent nevében:

1: Jézus kéri, hogy világméretű virrasztást tartsunk, mialatt elimádkozzuk mind a négy Rózsafüzér titkait, egymás után megszakítás nélkül. A Virrasztás éjfélkor kezdődjön mindenütt.

2: A vigília előtti éjjel 24 órától (tehát 24 órával az ima-vigília kezdete előtt-től) böjtöt kell tartani a vigília befejezéséig. (aki képes rá, egészsége engedi)

3: Gyónás a vigília előtt

4: Azonnal és szívből bocsássunk meg minden bűnt, amelyet ellenünk bárki elkövetett, és keressünk megbocsátást azoknál, akik ellen mi vétkeztünk. E – mailben, levélben, virággal, telefonon, bárhogyan, de intézzük el, hogy ne tápláljanak irántunk haragot tovább. Tehát maradéktalan kiengesztelődés mindenkivel.

5: A vigília dátuma saját választás, de minél előbb meg kell tartanunk!

6: A vigíliát lehetőség szerint felszentelt helyen tartsuk meg (pl. Templom, imaház stb), de az otthonainkban is megtarthatjuk. Ami számít az a hit, a szeretet Jézus és Mennyi Édesanyánk iránt és a tiszta szív.

Az éjfél Jézus Krisztus Második Eljövetelének szimbóluma.
Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek. Áldott Szűzanyánk, a Rózsafüzér királynőjének szeretete legyen örökre mindnyájunkkal.

Forrás (angol): https://fatherofloveandmercy.wordpress.com/2017/08/29/prayer-vigil-request/

 

németül: http://dasbuchderwahrheit.de/gebetskreis/Vigilien-Mahnwachen.htm

ISTEN VÁLOGATÁS NÉLKÜL MINDEN EMBERNEK ELKÉSZÍTETTE AZ Ő AJÁNDÉKÁT A MEGVÁLTÁST, CSAK EL KELL FOGADNI

1985. október 21.
ISTEN VÁLOGATÁS NÉLKÜL MINDEN EMBERNEK ELKÉSZÍTETTE AZ Ő AJÁNDÉKÁT A MEGVÁLTÁST, CSAK EL KELL FOGADNI
Dicsértessék a Jézus Krisztus. Áldott légy testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus által.
Imádkozzunk testvérem! Áldás, dicsőség, dicséret és imádat neked mennyei Atyánk. Minden tisztelet és dicsőség neked Uram, Jézus és minden áldás és magasztalás tied Isten Szent Lelke, ki kiárasztod Szent Lelkedet és munkálkodsz szíveinkben. Te előkészíted lelkeinket a mennyei király Krisztus befogadására, mert senki sem érheti el az Atyát, csak a Fiú által.
Leborulunk előtted te dicső Szentháromság, mert az isteni szeretet éltet és megvált minket, hogy mind az ki benned hisz Urunk és Istenünk, az el ne vesszen, hanem örök élete legyen, a te megváltó halálod és dicsőséges feltámadásod által; hogy mint te egy vagy az Atyával, úgy legyünk mi is eggyé veled, te édes, szerető, megváltó Istenünk, az el ne vesszen, hanem örök élete legyen a te megváltó halálod és dicsőséges feltámadásod által, hogy mint te egy vagy az Atyával, úgy legyünk mi is eggyé veled, te édes, szerető, megváltó Istenünk, Jézus Krisztus.
Te, aki a hónál fehérebb vagy, te égi tisztaság, te magadra vetted a sok szennyet, mocs­kot és bűnt, mivel az ember beszennyezi magát és végigvitted a kereszt csúcsáig és lefizetted minden ember bűnét az utolsó garasig, mert általad minden ember előtt nyitva áll a juhok aklának kapuja, hol te vagy a pásztor és bőséges legelőre viszed nyájadat és elvezeted őket az örök élet forrásához. Beviszed őket az országodba, hol a mennyei Atya letöröl szemünkről minden könnyet. Mily áldott vagy Urunk és Istenünk, Jézus Krisztus, ki személyválogatás nélkül vállaltad minden ember bűnét, mert azt akarod, hol te vagy, ott legyenek a tieid is, mert te mindenkit hívsz és vársz.
Odaadod magad eledelül a csodálatos Oltáriszentségben, hol te valóságos test és vér vagy, hogy üdvösségünk legyen általad és tebenned. Ki méltó szívvel lép oltárod elé, hogy már itt a földön részesüljön a mennyei lakomában, hol eledelül adod magad nekünk, imádott, édes Jézusunk. Erre nincs se szó, se szív, aki ezt méltón megköszönje Néked, mert hozzád ember fel nem érhet, mert embernek lehetetlen, de Istennek minden lehetséges. Te lehajoltál hozzánk, és magadhoz emeltél, ezért ujjong a lelkünk és magasztal a szívünk, mert megsejtette azt a mérhetetlen szeretetet, ami felénk árad, a te szentséges szívedből. Mert mi is hittel valljuk, hogy te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia, ki a mennyből szállottál alá, hogy életünk légy. Ezért esedezve kérlek te szerető irgalmas Isten, áraszd el szereteted kegyelmi melegével testvérem lelkét, hogy mind jobban érezze a te szentségi jelenlétedet, hogy kiszakadjon lelke a világ vonzásából, hogy lelke fölé emelkedhessen mindannak, ami a világé, s hogy mindazt levetkőzze magáról, hogy lelke köntöse tiszta legyen, miben eléd álljon, mikor eljössz érte. Lelke mindig az ajtóban várja jöttödet, mert te Mondtad Uram:
“Boldog az a szolga, ki az ajtóban várja ura hazajöttél.”
Ezért kérlek és könyörgök hozzád Uram, te tudod, mert ismert előtted testvérem küzdelme feléd. Mert mint mondottad: “Aki hozzám fordul, azt nem taszítom el magamtól.
Köszönöm Uram, hogy meghallgattál engem és köszönöm sok-sok kegyelmedet, mivel elárasztottad testvérem lelkét és fokról-fokra készítetted elő arra az útra, mit neki rendeltél, még mielőtt a világba lépett volna.
Légy vele Uram most és mindenkor, hogy tisztán lásson, hogy a bűnt felismerje és add meg a bölcsesség ajándékát, hogy megértse a te szent akaratodat, hogy szemei tisztán lássanak és fülei tisztán halljanak. Én édes Jézusom, Krisztusom, áldalak és magasz­tallak és imádlak és mindenek felett szeretlek. Te vagy a szent, te vagy az Úr, mert te vagy az egyetlen fölség, Uram, Jézus Krisztus, a Szentlélekkel együtt, az Atya Isten dicsőségében, most és mindörökkön örökké. Ámen.
Testvérem! – hited erős legyen, reményed Jézus Krisztusban legyen. Szereteted először Uradé, utána embertársaidé, hogy mindenkiben meglásd Krisztust, a megváltót, mert a te Urad azonosította magát az emberrel, a szenvedő emberrel. “Mert mit nekik tesztek, nekem teszitek, mert ki Krisztust szereti az üresítse ki magát Krisztusért, mert jobban szereti magát, mint engem, nem méltó hozzám!” - mondotta az Úr, Jézus Krisztus.
Légy alázatos és béketűrő, de légy erős és kitartó a bűnnel szemben. A bűnnel szemben ne légy béketűrő! – hanem kitartó a jóban. Mint már annyiszor mondottam a Krisztusra hagyatkozz mindig és mindenben. Majd az ő kegyelme rávezet a helyes útra. Minden ügyedet és problémádat vidd a te Urad és Istened elé és ne légy kicsinyhitű!
Testvérem! Most tanítani foglak a megváltás csodálatos Isten ajándékáról.
Mint említettem, hogy az Úr, Jézus Krisztus minden embert megváltott, minden ember bűneiért megszenvedett. Igen, ez így van! Nemcsak az üdvözültek bűnét váltotta meg, hanem megváltotta az elkárhozottak bűneit is. Mert Isten nem személyválogató, mert a megváltás mindenkié. Minden ember szabad akarata által dönti el, hogy elfogadja Istentől a neki nyújtott ajándékot, vagy pedig elutasítja.
Mert ha a megváltás csak az üdvözülteknek lenne felkínálva – mert Isten előtt ugyan tu­dott a jövő – nem lenne teljes az isteni szeretet. Mert ha te valakit meg akarsz ajándékozni és elkészíted a te ajándékodat és ő visszautasítja, az ajándék ugyan létezik, mintha elfogadták volna. Tehát ugyanúgy elkészült, mintha elfogadták volna, nem szűnt meg. Így a megváltás is Isten minden egyes ember bűnét megváltotta. Minden ember részére elkészítette az Úr a megváltás ajándékát, de megbánás nélkül nincs bűnbocsánat, alázat nélkül pedig nincs bűnbánat. Ezért mondotta az Úr: “A mennyek országa az alázatos szivúeké”. Mert ki nem alázatos az gőgös, ki nem szeret az gyűlöl, ki nem igaz úton jár az a hazugság útján jár, ki nem jámbor, az kevély.
Tehát testvérem, kinek szíve telt a krisztusi szeretettől, az alázatos, az igaz, az irgalmas, az szelíd és kitartó a jóban és erős a hitben és ezeké a mennyek országa.
Testvérem úgy élj, hogy Krisztus jelenlétében élsz. Valósítsd meg ezt a lelki állapotot és ne félj a gonosz mesterkedéseitől, és a te Urad és Istened kegyelme nem hagy el soha. Ámen.
Most búcsúzom és azt mondom: áldjon meg az Atya, a Fiú és a Szentlélek. A mi Urunk és Istenünk, Jézus Krisztus kegyelme kísérjen utadon. Ámen.

Ármin.

LEGYÉL APOSTOLA AZ ÚRNAK ÉS LÉGY MUNKÁS AZ Ő SZŐLŐSKERTJÉBEN, MERT A LELKEKET MEG KELL MENTENI

1983. október 20.
LEGYÉL APOSTOLA AZ ÚRNAK ÉS LÉGY MUNKÁS AZ Ő SZŐLŐSKERTJÉBEN, MERT A LELKEKET MEG KELL MENTENI
Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott légy testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ármin vagyok, ne félj!
Köszöntelek testvéren az Atya Isten, a megváltó Fiú Isten, a Szentlélek Úr Isten szent és szentséges szent nevével a Szentháromság szent kegyelméből az Úr Jézus szent és szentséges akarata által. Testvérem imádkozz, és add akaratod a te Uradnak Istenednek, hogy a te Urad felemelhesse te lelkedet.
Imádkozzunk!
Te mindenható örök Isten! Áldás és dicséret a te szent és szentséges nevednek. Áldassék és dicsértessék a te szent Fiad, a mi Urunk, Jézus Krisztus. Felmagasztaltassék a te egyszülött Fiad, a megdicsőült Üdvözítő Jézus, ki megdicsőített Téged és Te megdicsőítetted Őt, és egyek vagytok szeretetben, dicsőségben. Te, aki felmagasztaltad szent Fiadat, végtelen vagy érdemei által, áraszd ki szent kegyelmedet testvéremre is, és add szent vonzásodat, hogy minél jobban és jobban törtethessen szent Fiad felé. Mert mondva vagyon, hogy ” Senki sem jöhet hozzám, ha Atyám nem vonzza.” Ezért kérlek te felséges, te magasságos, Irgalmas Isten, áraszd szent kegyelmedet a te Szent Fiad által esendő testvéremre.
Bocsásd meg botlásait, mert te tudod, hogy esendő az ember Urunk, Jézus Krisztus. Te aki az Atya dicsőségében élsz és ahogy dicsőséget találtál az Atyában és az Atya benned. És ahogy te egy vagy az Atyával, legyen egy teveled testvérem is. Szentlélek Isten áraszd reá szent kegyelmedet, hogy érezhesse egy teveled testvérem is. Szentlé­lek Isten áraszd reá szent kegyelmedet, hogy érezhesse az Atya vonzását, hogy hite erősebb legyen, legyen erős a szeretetben, reményben, alázatban és béketűrésben.
Add meg, ó kérünk, mert neked minden lehetséges, áraszd el szent adományaiddal, mert te a kegyelmek hordozója vagy. Te egy vagy a Fiúval és egy vagy az Atyával. Neked éppen ezáltal minden lehetséges. Ne hagyd el esendő testvéremet a kísértésben. Éleszd lelke lángját, hogy lelke megvilágosodjon, és elméje felvilágosodjon, hogy megértse, és fel tudja fogni a te nagy kegyelmedet.
Kérlek Uram Isten, te szentháromságú egy Isten, add szent áldásodat, hogy a mag, mit testvérem szívébe ültettél, az a lelkén át az örökkévalóságban a te országodba szökellő virág legyen, ami termését bőven onthatja az ő üdvösségére és a te dicsősségedre. Ámen.
Testvérem, imádkozzál! Kopogtass és zörgess rendületlenül, mert mondatott, hogy “Kérjetek és adatik, kopogtassatok és nyittatik. “
Ne lankadjon a te akaratod. A kitartás az meghozza a maga gyümölcsét. Mert azé a mennyek országa, ki kitart mindvégig.
Ne csüggedj! Vesd hitedet, akaratodat a te Uradba, Istenedbe, a mi Urunk, Jézus Krisz­tusba! Amint már mondottam a világ gondjai nem a te gondod. Te keresd azt a forrást, amit a te Urad Istened ad neked az élő forrást, mit a szamariai asszonynak ígért, és ígér neked is a te Urad Istened. Legyél apostola az Úrnak és légy munkás az ő szőlőjében, mert a lelkeket meg kell menteni.
Imádkozz sokat embertársaidért, az élőkért és a holtakért, és kérd a te Urad Istened bocsánatát, kegyelmét és mindazt mivel az Úr megajándékozhat, mert a te Urad Istened mindenható. Mert neki semmi sem lehetetlen. Kérd, hogy a te munkálkodásod is eredményesebb legyen Isten szőlőskertjében. És testvérem, ebben kitartani mindvé­gig, mert ha te pihenni vágysz az imádságban, a lélek elalszik, és erre csakis erre vár a gonosz.
Ezért testvérem, nincs megállás, nincs megpihenés, és a te imád meghallgatásra talál a te Uradnál, a mi Urunk, Jézus Krisztusnál. Mert mondatott: “Bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek és bármit kértek tőlem az Atya nevében, megadom nektek”

 

Mert bizony mondom, nincs ima, ami meghallgatásra ne találna, és a ti javatokra ne szolgálna. Mert mondom, hogy nem úgy történik valami mint ahogy azt elképzeltétek, ne lankadjon a ti hitetek. Mert azt a ti Uratok tudja kizárólag, mi az, ami lelketeknek javát szolgálja. Testvérem, éljél Isten szent adományával. És tanítani foglak továbbra is, mert még sok üzenet van a részedre.
Most búcsúzom, és azt mondom, áldjon meg az Atya, kinek tudta nélkül még a hajad szála sem görbülhet meg, ki árasszon el szent vonzásával. A Fiú Isten a megváltó és a bűnbocsátó Jézus Krisztus, aki árasszon el szent szeretete kegyelmével. A Szentlélek Isten, ki megvilágítson lélekben és elmédben, hogy ki tudd mindjobban és jobban szűrni a gondolataidat, hogy ne a sötétségben, hanem a világosságban járj! És árasszon el szent kegyelme szeretetével az Úr Jézus Krisztus, ki él és uralkodik mindörökkön örökké.
Én pedig melletted vagyok, hogy imádkozzam veled és érted a mi Urunkhoz, Jézus Krisztushoz. Ármin.

Mondjátok meg apostolaimnak, hogy megbocsátok nekik, és azt akarom...

2000. április 6. Látomásban láttam a Haláltusát vívó Jézus Krisztus vértől ázott Arcát, így szólt hozzám: „Fiam, menj és mond el a bűneikbe visszaeső apostolaimnak, hogy megbocsátok nekik, akarom, hogy visszatérjenek. Szívemnek sok sebet és fájdalmat okoztak, de megbocsátok nekik. Számos alkalommal keresztre feszítettek, de azt is megbocsátom nekik. Akarom, hogy visszatérjenek hozzám, én még mindig szeretem őket. Mond meg nekik, hogy térjenek vissza munkájukhoz, melyet eltékozoltak az évek alatt. Irgalmas vagyok, és megbocsátok. Vétkeikre többé már nem emlékezem. Ha visszatérnek hozzám, én is visszaadom nekik, dicsőségemből rájuk eső részét, s megáldom őket. Örvendj hát fiam, hogy láthatod, ahogyan elveszett juhaim visszatérnek a nyájamhoz. Bizony mondom neked nagy öröm lesz ekkor a mennyben angyalaim és szentjeim között. Sok seb begyógyul majd a Szeretet két Szent Szívében, az Anya és a Fiú Szívében. De mily borzasztó lesz azon juhaim számára, akik ellenszegülnek szeretetem hívásának, hogy visszatérjenek hozzám. Amikor az óra elérkezik, bánni fogják ellenszegülésüket, s nem lesz nyugalmuk a földön, még a bűn és gonoszság világa sem fogadja be őket. Menj, és keresd meg elveszett juhaimat! Hozd vissza őket hozzám! Én vagyok a Haláltusát vívó Jézus Krisztus. Maradj meg az én békémben! Megáldalak téged!”

Szűzanya, Jézus, Mennyei Atya : Az irgalmasság lelki cselekedetei I-III

2011.10.19
ÉGI ÜZENETEK
Szűzanya:  Az irgalmasság lelki cselekedetei I.
Drága Engesztelő Gyermekeim! Ne féljetek, Én vagyok Mennyei Édesanyátok, eszközömön keresztül szólok hozzátok. Két héttel ezelőtt a Szentlélek az irgalmasság testi cselekedeteiről tanított benneteket. Én pedig az irgalmasság lelki cselekedeteiről szeretnék szólni, és abból is a következő háromról: a bűnösöket meginteni, a tudatlanokat tanítani, a kételkedőknek pedig jó tanácsot adni.
A bűnösöket meginteni. Mária Natália nővér naplójában benne van, hogy az ember  a lelkek mentése nélkül egy üres lap. Hát bizony ez így van, drága Gyermekeim. Nemcsak a saját lelketekkel kell törődni, lelkiismeretvizsgálatot végezni, gyónni, áldozni, ez mind nem elég, mások lelkét is figyelemmel kell kísérni. Kiket kell figyelmeztetni a bűneire? Nem azokat, akik jönnek veletek szemben idegenek, vagy alig ismeritek őket, csak köszönő viszonyban vagytok, mert ha nekik el kezdtek beszélni a bűneikről, akkor abból csak harag lesz, és megbotránkozás. Hanem azokat kell a bűneire figyelmeztetni, akik valamilyen szorosabb kapcsolatban vannak veletek. Pl. a családtagjaitokat, vagy a legjobb barátaitokat, vagy lelki testvéreiteket.
Hogyan kell figyelmeztetni az embereket a bűnre, az ő bűnükre? Jézus Máté evangéliumában erre választ ad nektek, azt mondja, hogyha felebarátod vétkezik ellened, akkor azonnal félre kell vonni, és négyszemközt kell figyelmeztetni. Ha pedig nem hallgat rád, oda kell hívni két lelki testvéredet, és előttük, mint tanúk előtt, megismétled azt a figyelmeztetést. Ha akkor sem hallgat rá, az egyház elé kell állítani. És ha az egyházra se hallgat, pogánynak vagy vámosnak kell tekinteni.
Drága gyermekeim, én tudom, hogy nektek, akik hűségesek vagytok Istenhez és idejártok engesztelni, vannak gyermekeitek, akik nem járnak templomba, nem gyónnak, áldoznak. Tehát bűnt követnek el. Nektek szülőknek kötelességetek gyermekeiteket figyelmeztetni, hogy ez a harmadik parancs ellen elkövetett súlyos bűn, és hogy micsoda következményei lehetnek. Mert aki nem jár templomba, gyónni még évente egyszer sem, az felelősségre lesz vonva, majd ott  a túlvilágon, és nagyon sok adósság föltorlódik az ő lelkében. Persze a gyermekek nem biztos, hogy ezt elfogadják, másodszor és harmadszor is szólni kell nekik, de többet nem. Az nagyon helytelen, hogy ha minden áldott nap felhozzátok nekik ezt a bűnüket, mert abból csak veszekedés lesz, elválaszt benneteket, elhidegülnek tőletek. Vannak köztetek olyanok, akiknek a gyermeke nem szentségi házasságban él, hanem együtt lakik a barátjával vagy a barátnőjével. Ez is nagy fájdalom nektek, engesztelőknek, és a ti felelősségetek, hogy vonjátok félre, illetve kettőjükkel beszéljetek, úgy hogy más ne hallja.
Magyarázzátok el nekik, hogy micsoda nagy bűn ez, súlyos halálos bűn. A hatodik parancs ellen vétenek, és hogy Isten nem áldja meg kapcsolatukat, csak ha szentségi házasságban élnek. És hogyha gyermeketek, vagy párja ezt nem akarja elfogadni, amikor már kétszer vagy háromszor elmondtátok nekik, akkor abba kell hagyni, nem szabad erőltetni. Az Én szent Fiam sem híve az erőszakosságnak, tiszteletben kell tartani a szabad akaratukat. És arra kell gondolni, hogy a ti gyermeketek már felnőtt és saját maga felel a lelkéért. Ilyenkor mit tehettek mást, mint hogy imádkoztok, böjtöltök, virrasztotok, áldozatokat hoztok, szenvedéseket ajánlotok fel értük, és a szentmiséket is, amelyeken részt vesztek.
A tudatlanokat tanítani, az irgalmasság második lelki cselekedete. Mit kell tanítani? Hát biztos, hogy nem a tudomány alapjait kell tanítani a tudatlanoknak, a tájékozatlanoknak, hanem lelki dolgokat. És hogy kiket kell tanítani, itt is elmondhatom, hogy nem a járókelőket, az idegeneket, hanem azokat, akik nagyon közel állnak hozzátok. Tudjátok, hogy mikor lesz erre nagy lehetőségetek? A figyelmeztetés után, mert akkor rengeteg ember megtér, és akkor egy valami ott lesz minden ember lelkében, hogy van Isten. Nagyon sokaknak semmi más nem lesz a tudatukban. Szomjaznak és éheznek az ismeretekre, és kiktől kaphatnák meg leginkább, mint azoktól, akik részt vettek ezekben az isteni tanításokban. Mit kell tanítani a frissen megtérteknek? Először is azon kell munkálkodni, hogy Istenről tiszta képük legyen. Lássák be, hogy Isten nem egy bosszúálló, haragvó Isten, aki bünteti őket, hanem egy szerető Atya. Azután meg kell mondani, hogy Isten örökkön-örökké volt, hogy egy Isten van, és benne három személy.
Erről eszembe jutott egy bájos történet. Nagyon régen történt. Szent Ágoston püspök sétált a tengerparton, és látott egy kicsi gyermeket, ahogy a homokban játszott, és a vödrébe lapátolja a vizet. Lehajol hozzá és megkérdezi: – Mit csinálsz, kisfiam? Én atyám, a tengert fogom most belekanalazni ebbe a vödörbe. –Hogy-hogy, hát nézz ide, milyen hatalmas nagy ez a tenger, és a te vödröd milyen kicsi. Erre azt mondja a gyermek: – Tudod atyám, én hamarabb fogom belekanalazni a vödrömbe a tenger vizét, mint ahogy te megérted, a Szentháromság titkát.
Tehát gyermekeim, ne aggódjatok amiatt, hogy akit tanítotok nem értik meg ezt a hitigazságot, és még sok más ilyen hitigazságot, de az alap dolgokat meg kell ismerni. Azután meg kell ismerkedniük Isten tulajdonságaival: szeretetével, jóságával, irgalmával, igazságosságával. Azután Jézus életével, egészen a születésétől kezdve a tanításán, a gyógyításain, a csodáin, a szenvedésein és a halálán keresztül egészen a feltámadásáig. Meg kell ismerniük a szentmise lényegét. Nehogy azt higgye, hogy a szentmise, az egy automatikus, unalmas ismétlődés. Hanem meg kell értenie, hogy az nem más, mint Jézus 2000 évvel ezelőtti szenvedésének, a golgotai szenvedésnek megújítása, megjelenítése. És a szerkezetét is meg kell ismertetni velük, úgy ahogy mi tanítottuk nektek: van a tanítói rész, és van az áldozati rész a szentmisén, és hogy micsoda nagy értéke van a szentmisének. A szentségeket is meg kell tanítani a frissen megtérteknek.
Mi is a keresztség? Nem más, mint egy olyan hatalmas szentség, hogy azáltal minden ember Isten gyermekévé válik. Azután mi a bérmálkozás: a bérmálkozás közben a Szentlélek teljesen elárasztja a gyermek lelkét, és betölti hittel, reménnyel, szeretettel, és más egyéb szép erényekkel. Azután az Oltáriszentségről meg kell tanítani nekik, hogy Jézus legnagyobb, és leggyönyörűségesebb ajándéka, mert saját magát adja az Ő Testét, és Vérét. Azután a bűnbocsánat szentsége. El kell mondanotok, hogy a szentgyónás Jézus nagyon értékes ajándéka, mert a bűnbocsánat szentsége nélkül mindenki elkárhozna, aki a földre született. A házasság szentsége. El kell magyaráznotok, hogy a szentségi házasság milyen nagyon fontos, és hogy csak azon van rajta Isten áldása. Igaz, hogy férfinak, nőnek teremtette őket, és szerelemre teremtette, de nem erkölcstelenségre, paráznaságra. Azután az egyházi rend, a papi rend szentsége. El kell magyaráznotok, hogy szükség van a papokra, mert a papok azok, akik elvezetik híveiket Isten felé, azok, akik közvetítők Isten és az ember között, ők azok, akik kiszolgáltatják a szentségeket. A betegek szentsége, vagy utolsó kenet. Hány olyan hozzátartozót látok, akik attól tartva, hogy megijesztik betegüket, aki éppen haldoklik, vagy nagyon beteg, nem merik odahívni hozzá a papot. Pedig a pap, aki a betegek kenetét hozza, nagyon nagy szolgálatot tesz ilyenkor, mert ha feloldozza bűneiből, és megkeni a beteget, vagy haldoklót, akkor annak a lelkéről minden bűnt letöröl. Akkor az illető azonnal a kegyelem állapotába kerül, és bármilyen bűnei voltak akkor, és bármilyen életet élt addig, ha megkapta a feloldozást, és a betegek kenetét, nem tud elkárhozni, akkor már emberileg biztos, hogy a tisztítóhelyre kerül, ahonnan csak a Mennyország felé vezet az út.
Azután a kételkedőknek jó tanácsot adni. Mindnyájan tudjátok, hogy a kételkedést mindig a gonosz okozza, ő az, aki azt akarja, hogy mindenben kételkedjünk, ami Istennel, a túlvilággal kapcsolatos. Mi mindenben lehet kételkedni? Például Isten létezésében. Hát nem csoda, ha milliók és milliók kételkednek abban, hogy Isten teremtette a világot, és hogy van-e egyáltalán Isten. Az ateista világban 40 éven keresztül, de lehet, hogy már régebben azt nyomkodták bele az emberek szívébe, hogy nincs Isten, és mindféle tudományos elméleteket hoztak a világ keletkezésére.
Pedig a világot velünk együtt Isten teremtette. Azután lehet kételkedni Isten különböző tulajdonságaiban, a szeretetében, a jóságában, az irgalmában, az igazságosságában. Elmondok nektek egy történetet. Erzsike és Jolika szomszédok, a kerítésen keresztül beszélgetnek, Erzsinek be van gipszelve a karja, éppen tegnap tört el, majdnem sírva meséli, hogy mi történt vele, és hogy most jött a kórházból. Tavaly meg a lába tört el ugyanígy. Csontritkulásos, és minden lépésére vigyázni kell. Nagyon magas a vérnyomása, cukorbeteg, hat műtéte volt, és most következik a hetedik, mert epeköve van. – De mindez nem elég, -mondja Erzsi – képzeld el Jolikám, hogy a menyem állandóan szekíroz, olyan barátságtalan, az unokáimat és a fiamat teljesen ellenem fordítja. Igazság ez a Jó Isten részéről? Hát én minden nap ott vagyok a templomban, gyónok, áldozok, és éppen én szenvedek ilyen sokat. Nézd meg Jóskát, a hátsó kertszomszédunkat, ő olyan piszkos, szennyes életet él, folyton megcsalja a feleségét, ilyenkor kiöltözik szép ruhába, és napokra elmegy hazulról, máskor pedig veri a gyerekeket, és az asszonyt. Éppen nemrég láttam, hogy a ház körül kergeti késsel a családját. Állandóan káromkodik, hiszen te is hallhatod, hogy csak úgy zeng az egész kert a káromló szavaitól. És képzeld el, hogy ez a Jóska olyan makk egészséges, hogy még soha nem volt egy torokgyulladása sem. Hol van Isten igazságossága?
– Most már hagyd abba, mondta Joli, mert ez már tiszta istenkáromlás. Hát, ha van türelmed, akkor elmagyarázom neked, hogy hol van Isten igazságossága a te esetedben. Isten jól tudja, hogy ki az, akinek több szenvedést ad, és ki az akinek egyáltalán nem ad szenvedést. Általában az olyanoknak, mint te, akik hűségesek hozzá, akik heti áldozók, gyónnak rendszeresen, imádkoznak, azoknak több szenvedést ad, azért mert ők elfogadják, és felajánlják a saját lelkükért, a saját adósságaik törlesztésre, hogy a tisztítótűzben kevesebbet kelljen szenvedniük vagy pedig semmit. Vagy felajánlják másokért, a férjükért, gyermekeikért, a tisztítóhelyen szenvedő lelkekért, haldoklókért, nemes célokra ajánlják fel. Értéke van a szenvedésüknek, Erzsikém a te szenvedésednek is értéke van – mondja Joli. – De hát akkor a Jóska miért nem kap szenvedéseket?
– – Azt is megmagyarázom neked, a Jóska azért nem kapja a szenvedéseket, mert attól még gonoszabb lenne, még jobban üvöltözne, verné a családját, és még többet káromkodna. Az ő szenvedése teljesen értéktelen lenne. Viszont, hogy miért egészséges, erre is tudok neked válaszolni. Azért, mert Jóskának volt az életében egy-két jó cselekedete. És ezt a kicsi jót megajándékozza Isten, és egészséget ad neki itt a földön. De alaposan meg kell felelnie a gonoszságáért a túlvilágon. Lehet, hogy a világ végéig ott lesz a tisztítóhely legalján, lehet, hogy a pokolba kerül. Ugye most már érted, Erzsikém, hogy milyen végtelenül igazságos Isten?
– Erzsi abbahagyta a panaszkodást, megértette. Hát valahogy így kell nektek is majd nevelni a kételkedőket.
Azután kételkednek majd emberek a túlvilágban. Nagyon sokan vannak a világban, akik nem hisznek a tisztítóhely létezésében, pedig ott van a Bibliában, több helyen is megtalálható, csak meg kell keresni. Bizony van tisztítóhely, és ez tulajdonképpen Isten végtelen irgalmának bizonyítéka, hogy megteremtette a tisztítóhelyet. Mert mi lenne, ha nem lenne? Akkor azok az emberek, akik leélték az életüket bűnökkel vegyesen, mert nagyon ritka az az ember, aki egy szál bűnt sem követ el, nincs is ilyen a Szűzanyán kívül. A haláluk után nem léphetnének be a mennyországba, mert még nem tiszta a lelkük, ahhoz, hogy üdvözüljenek, hótisztának kell lenni. És ezek mind a pokolba kerülnének. Akkor lenne csak igazságtalan Isten! Hányan kételkednek a pokolban, az ilyeneknek csak mondogassátok, hogy bizony van pokol! Ők azt mondják, hogy Isten olyan végtelenül jóságos, hogy nem engedte meg, hogy legyen olyan ember, aki elkárhozik, azért csak mert itt a földön rossz volt az élete. Hát Isten nem egy tehetetlen báb, hanem végtelen irgalmas és igazságos egyszerre. Ha Isten nem teremtette volna meg a poklot, akkor mi lenne azokkal az emberekkel, akik nagyon gonosz módon élték le az életüket, abban merült ki az egész létezésük, hogy másokat, családjukat, munkatársaikat kínozták, bántották, elszomorították az életüket. Gyilkoltak, rengeteg abortuszt elkövettek. Mi lenne a sorsuk a haláluk után? Odamennének a mennyországba, a mennyországot is pokollá tennék? Mert ha csak egy ilyen ember is bekerülne oda a békétlenségével, a gonoszságával, az ítélkezésével, a rágalmazásával, mert akkor megszűnne a Mennyország, mint olyan, mert akkor már nem lehetnének boldogak a szentek. Tehát, igenis van pokol, szükség van arra is, hogy azok, akik nagyon gonoszak voltak és megátalkodottak és az utolsó pillanatban sem bánták meg, nem voltak képesek bocsánatot kérni, még haldoklásukkor sem Jézustól, akkor sem estek térdre előtte lélekben. Odaítélték magukat a pokolba. Hát akkor természetes, hogy van pokol és ez az ő helyük. És most mondok nektek egy meglepő dolgot a kételkedéssel kapcsolatban.
Azok, akik kiválasztottak szintén érzik a kételkedést, pl. kapnak egy kegyelmet, és arra gondolnak álszerénységükben, hogy én ezt nem érdemlem meg, ez nem létezik, Isten nem engem választ ki erre, hanem más valakit, aki jobban megérdemli. Biztos a Gonosz súgja nekem ezeket a mondatokat. Nem létezik, hogy Isten szól hozzám, vagy a Szentháromság tagjai, vagy a szentek szólnak hozzám, én ehhez méltatlan vagyok. Ezt csinálja éveken át, és Isten mindig újra és újra szól hozzá, de ő nem válaszol, eltolja magától. Ilyenkor az Úr Jézus nagyon szomorú, nagyon fáj neki a kételkedés, és kénytelen elvenni tőle a kegyelmet, mert látja, hogy semmire sem megy vele. Azután vannak olyan választottak, akik szintén kételkednek, de nem saját kegyelmeikbe, hanem más választottak ajándékaiban. Nem hiszik el, hogy a másikat is ugyanúgy kitünteti a Jó Isten, mint ahogy őt. És akkor olyanokat híresztelnek róla, sőt a szemébe is mondják, hogy te úgy találsz ki mindent, ez nem istentől jön, ez a Gonosztól jön, stb. Ezzel be is fejeztem az irgalmasság lelki cselekedeteinek ezt az első három pontját.
Elmondom nektek, hogy a Szentháromság és Én, itt vagyunk jelen ebben a kicsi teremben. A Szentháromság mindhárom tagja az Atya, a Fiú és a Szentlélek teljes dicsőségükben vannak jelen, csak úgy ontják magukból a fényt, úgy hogy ezt az egész termet beragyogják. Rátok is rengeteg ilyen sugár hull. Hogyha most megengedném nektek, hogy láthassátok, azonnal megvakulnátok, vagy belehalnátok. Ezért Isten senkinek, még a legnagyobb szentnek sem engedi, hogy teljes dicsőségében megláthassa, se Jézust, se a Szűzanyát, mert nem bírná azt a hatalmas fényt. Csak a Mennyben találkozhat az ember a megdicsőült Istenével. Először az Úr Jézus áll veletek szembe, egy lépést tesz hozzátok, kitárja kezét és azt mondja: „Drága Kicsinyeim! Nagy szeretettel köszöntelek benneteket, Én most ide a szívem mellé helyezem a kezemet, széthúzom a ruhámat és kilátszik az Én megdicsőült, dobogó, szeretetlánggal díszített, töviskoronával átfont, sebes szívem. Itt láthatjátok kívül a bőrömön. A szeretetlángomról most mindenkinek egy izzó szeretetsugarat küldök, mindegyiketek szívébe azért, hogy ha majd a bűnösöket figyelmeztetnetek kell, meg kell inteni, akkor azt az én tapintatos szeretetemmel tegyétek meg, hogy egyet se bántsatok meg közülük.” Utána pedig a Szentlélek Isten tesz egy lépést felétek, kitárja a karjait, és köszönt benneteket: „Drága Gyermekeim, Én is itt állok előttetek, nagy szeretettel köszöntelek benneteket. Mit is mondott az Én legszentebb Jegyesem? Mi az irgalmasság második lelki cselekedete? A tudatlanokat tanítani. Hát én most egy csodát művelek veletek, az ajkatokat, a szíveteket, a nyelveteket megérintem az Én isteni hatalmas erőmmel. Kiárasztom rátok, és ettől a perctől fogva, egészen másképpen tudtok majd tanítani. Eszetekbe fogom juttatni, mikor tanítotok, azokat a tanításaimat, amiket itt hallottatok, és ékesszólóan fogtok beszélni, nem fogtok magatokra ismerni.” És most a Mennyei Atya áll előttetek. A Mennyei Atya egy aranytálcát fog a kezében, és az tele van kicsi égő fehér gyertyákkal. És így szól hozzátok: „Drága Gyermekeim, én most odamegyek közétek, mindenkihez egyenként, tárjátok ki a pici szíveteket, mert beleteszek egy ilyen kicsi égő gyertyát. Ez a gyertya nem más, mint az Én hatalmas izzó szeretetem és bölcsességem. Megvilágítom az értelmeteket és a szíveteket az Isteni bölcsességemmel, hogy meg tudjátok különböztetni a jót a rossztól, de nemcsak azért adom nektek, hogy meg tudjátok különböztetni, hanem, hogy tovább adjátok azoknak, akiket tanítotok, a kételkedőknek.” Most pedig Én, Mennyei Édesanyátok körbejárok köztetek. Kitárom a karomat, és mindenkit magamhoz szorítok. Homlokotokra egy szerető édesanyai csókot lehelek, és már vissza is jövök ide a helyemre, most hogy újra előttetek állok, megáldalak benneteket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.
2011.10.26
ÉGI ÜZENETEK
Jézus:  Az irgalmasság lelki cselekedetei II.
Drága Gyermekeim! Ne féljetek, Én vagyok Jézus Krisztus, a ti Uratok, nagy szeretettel köszöntelek benneteket. Eszközömön keresztül szólok hozzátok. Ma folytatom, ami Édesanyám elkezdett. Az irgalmasság lelki cselekedetei közül most a negyedik és az ötödik következik. A negyedik a szomorúakat vigasztalni, az ötödik bántalmakat békével tűrni.
Mit jelent ez, hogy a szomorúakat vigasztalni? A szomorúság nagyon elharapózott a világban. És a szomorúság mindenkit egyformán érint. Szomorúak az óvodások, az iskolás gyermekek, szomorúak a fiatalok, a középkorúak, az öregek, hogyha nem kapnak elég szeretetet.
Mi váltja ki a szomorúságot? Először is a magány. Magányos, aki egyedül él, magányos lehet az is, aki családban él, és magányos az is, akinek nincs párja, nem találja az élete párját, a férjét, vagy a feleségét. Szomorú, aki teljesen egyedül él.
A Kató néni esetét szeretném elmondani nektek. Kató néninek két fia is van, az egyik nagyon messze van, külföldön, a másik pedig Budapesten. Egy évben egyszer-kétszer látogatják meg. Az egyik szomszédjával nincs jó viszonyban, olyan rideg a kapcsolata vele. A másik szomszédai fiatalok, rohannak a munkájukba, késő este jönnek haza, úgyhogy csak mosolyogva köszönnek neki, ennyi az egész. Eljár a templomba vasárnap, sőt minden nap. De mivel erősen kopnak a térdei, fáj a lába és bottal jár, lassan tud menni. Amikor jönnek ki a templomból szeretne valakivel beszélgetni, de sajnos ő csak lassan tud járni, és mindenki rohan. Kedvesen köszöntik, elszaladnak mellette, mert sietnek. Tehát nincs senki, akivel a gondolatait kicserélje.
Bánatában felhívta eszközömet, Évát. És Én a következőt válaszoltam a szomorúságára: Drága Gyermekem, Katókám! Szeretném megvigasztalni a kis szívedet. Én megértem, hogy szomorú vagy, mert minden ember társas lény, mindenki vágyódik a szeretet után, hogy tudjon egy kicsit beszélgetni ezzel-azzal. Neked ez nem jutott osztályrészedül, de hidd el, te is hibás vagy ebben. Ajánlok neked valamit, hagyd abba az önsajnálatot, ne gondolj a saját bajodra, hanem másokéra.
Lakik az utcában egy ismerősöd, aki egy pár hete törte el a lábát. Fekszik az ágyban, nem tud most templomba menni. Hogy örülne, ha meglátogatnád, menj el hozzá, beszélgess vele egy kicsit, vigasztald, imádkozz vele együtt az ő gyógyulásáért. Egy másik utcában lakik egy asszony, aki már réges-régen nem tud templomba járni, ismered jól, ő pedig most már annyira elgyengült, elöregedett, hogy csak otthon totyogni tud a bútorok között. Menj el hozzá, segíts neki egy kicsit, vigyél be egy vödör fát, hogy rá tudja tenni a tűzre, vagy kérdezd meg nem kell-e neki valami a boltból. Amikor hazajöttél a templomból, ott vagyok a szívedben, akkor gondolj rám, dédelgess egy kicsit, beszélj hozzám bensőségesen, saját szavaidból, a szívedből, és meglátod, érezni fogod, hogy ott vagyok melletted. Éreztetem majd veled a jelenlétemet, ne nyugtalankodjon a kicsi szíved, nem vagy egyedül, én mindig veled vagyok.
Azután Gyermekeim, magányos lehet az is, aki családban él. Pista bácsi egy darabig jól érezte magát, igaz, hogy meghalt a felesége, és a gyereke a családjával együtt felköltözött Budapestre, tehát egyedül maradt. De remekül feltalálta magát, befizetett magának ebédre az öregotthonba, a kertjét gyönyörűen tudja gondozni, a ruháját ki tudja mosni, ellátja magát, talpraesett kis öreg. Jó kapcsolatban van a szomszédaival, és van egy barátja, akivel minden héten legalább kétszer-háromszor találkoznak, és elbeszélgetnek. Egész addig nem volt semmi baja a kis öregnek, amíg a fia Budapestről le nem jött. Elmondta neki, hogy nagy tervei vannak vele, szeretnék, hogy ha ott lakna velük, itt hagyná ezt a poros falut, följönne Budapestre. Adnak neki egy kis szobát, és családi légkörben lehet, sokat beszélgethet majd az unokájával, az egyetemista Lacikával, hiszen annyira szeretik egymást. Hallani sem akar Pista bácsi erről, és mondja, hogy ő nagyon jól érzi itt magát, és esze ágában sincs innen elmenni. De akkor a fia politikát változtat, és azt mondja: – Hát apa, nem szereted a Lacikát? – Hát hogy ne szeretném? –Tudod, Lacinak szeretnék egy autót venni, mert már minden csoporttársának van, és azzal jár az egyetemre, és ő annyit buszozik és villamosozik, a tanulástól lopja el az idejét ez a sok utazás, és ha autója lenne percek alatt ott lenne az egyetemen. Tudod, apa arra gondoltunk, hogy eladnánk a te házadat, és neked adnánk egy szobát, remekül éreznéd magadat nálunk. Ugye szereted az unokádat? Pista bácsi elgondolkozott: – Hát milyen ember vagyok én, hogy nem segítek az unokámon, amikor rám szorul? Olyan jó szíve volt, hogy beleegyezett. Oda is költözött közéjük. Eleinte semmi probléma nem volt, kényeztették, babusgatták, odaültették az asztalon a főhelyre, mindig kihívták az ebédhez, a vacsorához és hallgatták a katonai emlékeit, meg a gyermekkori és ifjúkori történeteit. Az unokája bement hozzá, hiszen még nyári szünet volt, ráért, elbeszélgetett a papájával.
Ilyen szépen telt az idő. És közbe lement a parkba, látta, hogy az emberek sétáltatják a kutyájukat. Összeszorult a szíve, mert a kutyáját oda kellett ajándékozni valakinek. De hamar megvigasztalódott, itt vagyok a kedves családommal. Aztán valahogy megváltozott minden, közölték vele, hogy apuka képzeld, sikerült eladni a házat, megvettük Lacikának az autót. Laci már kérte is, hogy menjen le vele kocsikázni egy kicsit, nézze meg hol van az egyetem, és hálásan köszönte az autót a nagypapának. Aztán elkezdődött a tanítás az egyetemen, Lacika alig volt itthon, kora reggel ment, és késő este jött haza. Bizony sose ment be ezután a papához. A menye pedig, egy tálcával benyitott hozzá, és azt mondta, ezután mindig be fogom hozni az ebédet, mert most már Laci sincs itthon, a családban mindenki akkor eszik, amikor éhes. Elszomorodott, de azért elfogadta a helyzetet, a vacsorával is így tettek. Lement Pista bácsi minden délután a parkba sétálgatni, leült egy padra. Ahogy ott ült, odajött hozzá egy hasonló idős ember: – Uram megengedi, hogy én is itt helyet foglaljak? –Persze, nyugodtan üljön csak le! És elkezdtek beszélgetni. Nagyon hamar összebarátkoztak, összetegeződtek. Mutatta ez az újdonsült barátja, hogy ő abban a házban lakik. Éppen az ő háztömbje mellett, milyen közel van és attól kezdve minden nap találkoztak. Egyre jobban megszerették egymást. Aztán az történt, hogy vendégek jöttek a fiatalokhoz, Pista bácsi már előre örült, milyen jó lesz, megismer másokat is. Amikor megjöttek a vendégek, már ki is jött a szobájából, de rögtön visszatuszkolták a fiatalok, apuka csak menjen vissza a szobájába, ezek a vendégek nem magához jöttek, nem kíváncsiak a katonai történtetekre. Velünk szeretnének beszélgetni. Pista bácsi nagyon elszomorodott, bement a szobájába, és amikor behozta a menye a vacsoráját, oda ült a levese mellé, de belecsöpögött a könnye a levesbe. Annyira fájt neki, hogy valahogy őt nem vonják bele a család dolgaiba. Másnap megint lement a parkba, gondolta elmeséli, hogy mi is történt, hogy mostanában milyen ridegek, fagyosak vele a gyerekek, mert megszerezték, amit akarnak. Igen ám, de nem tudta neki elmondani, mert nem jött el barátja. Mit történhetett, csak nem betegedett meg, és elment hozzá. Fölment a lépcsőn, bekopogott. Nagyon szomorú arccal nyitotta ki az ajtót a barátja leánya. – Mi történt, csak nem beteg a barátom? – Nem. Sokkal nagyobb baj van, reggel agyvérzést kapott, és mire kijött a mentő, meghalt. Pista bácsi elgyengült, remegtek a lábai, gyorsan bevitték a konyhába, leültették, hogy nehogy összesen. Aztán mikor egy kicsit összeszedte magát, hazament, bement a szobájába, lefeküdt az ágyára és zokogott. Látjátok, Gyermekeim, családban élve is lehet magányos az ember.
Mitől lehet még valaki szomorú? Pl. a betegségtől. Valakinek megmondják, hogy gyógyíthatatlan betegsége van, és csak rövid ideje van hátra. Az ilyen ember nagyon elszomorodik. Így járt Marika is. Tüdőrákos volt, az egyik tüdejét már megoperálták, a másik már tele volt daganatokkal. Feküdni sem tudott a kórházban, úgy támogatták párnákkal, hogy üljön az ágyán. Ott a városban volt egy kis missziós csoport, egy papból és híveiből állt. Ők járták a kórházat, beszélgettek a betegekkel, vitték a szentségeket. Ilonka volt az egyik. Bekopogott az egyik kórterembe, éppen abba, ahol Marika feküdt. Köszönt, kiválasztotta magának Marikát, mert olyan rémültek voltak a szemei. Megkérdezte, hogy megengedi-e, hogy egy kicsit beszélgessen vele. Leült mellé, és kikérdezte Marikát, hogy mi a baja. Marika elmondta a történetét, és azt, hogy már csak hetei vannak vissza. Két-három hét és meg fog halni. Három gyermeket és a férjét hagyja maga után. Nagyon nagy fájdalmai vannak, és rettenetesen fél a haláltól, mert ha meghal, mi lesz? Megsemmisül és vége mindennek. Erre Ilonka megkérdezte: – Marikám, hát te nem voltál elsőáldozó? Nem gyóntál, nem jártál hittanra? – Dehogynem, de azokat én már réges-régen elfelejtettem, és egyáltalán nem gyakorolom a vallásomat, a gyerekeimet sem így neveltem. – Nem baj, soha nem késő! Most a Jó Istenhez kell fordulnod, és el kell hinned, hogy a halál csak egy átmenet egyik életformából a másikba. Átmész a túlvilágba. Elmagyarázta neki, mi az a túlvilág. Milyen három része van, és hogy lehet bejutni az örök életbe. És hogy Isten irgalmából mindenki elérheti az örök életet, aki úgy él, aki akarja. – Én biztos nem, – mondja Marika –négy abortuszt elkövettem, és egyszer megcsaltam a férjemet. Gondolod, hogy Isten megbocsát nekem, nem létezik, én el fogok kárhozni, ha van pokol, akkor én biztosan oda kerülök. – Dehogy kerülsz, Marikám, hogy ha megbánod a bűneidet, meggyónsz és áldozol, felveszed a betegek szentségét, akkor biztos, hogy elnyered az örök életet. Legfeljebb az adóságaidat le kell törlesztened a tisztítóhelyen, de még az sem biztos, mert ha a szenvedéseidet, ami most van, felajánlod, akkor elnyerheted a Mennyországot. – És hogy kezdjek hozzá? – kérdezi. – Itt az imakönyvem, ezt kölcsönadom holnapig, nézd meg a lelkitükörből, hogy milyen bűnöket követtél el. Holnap ide küldöm az atyát, ő majd meggyóntat, megtisztul a lelked, annyi mintha Jézus jönne ide, és Ő gyóntatna meg.
Drága Gyermekeim, ha találkoztok ilyen súlyos beteggel, akinek az orvos megmondja, hogy csak rövid ideje van hátra. Akkor ne ámítsátok, hogy meg fogsz gyógyulni, erős vagy te, csak akaraterő kell. Nem kell ámítani, nem kell hazudozni, hanem úgy kell vele beszélni, ahogy Ilonka Marikával.
És most, Drága Gyermekeim, az irgalmasság lelki cselekedeteiből az ötödiket szeretném ismertetni veletek: a bántalmakat némán tűrni. Ez nagyon nehéz dolog, embernek lehetetlen, de Istennek minden lehetséges. Istent hívjátok, mikor mélyen megbántanak, és nagyon fáj! Ha rögtön hívjátok, akkor nincs semmi baj, mert akkor némán tudtok maradni. Ha mégis megvéditek magatokat az nem bűn, ha annyit mondotok, hogy nincs igazad, rosszul informáltak. De ha folytatod, és nem kezdesz el rögtön Énhozzám imádkozni, hanem bosszúálló gondolatok támadnak benned, és elkap az indulat, és elkezdesz kiabálni, őt is szidni-hordani, akkor már vége. Benne vagy a bűn kellős közepében, és a sátán markában. Elmondok nektek egy példát. Egy élelmiszerboltban van egy főnök, aki éppen nincs ott, mert anyagbeszerzésen van. Krisztián ott ül a pénztárban, Imre pedig a vevőkkel foglalkozik. Amikor ki megy az utolsó vevő, Krisztián így szól: – Te Imre, holnapra hozd vissza azt a két konyakot, mert láttam, hogy leloptad onnan, a polc tetejéről és elvitted a raktár felé, ott tartod a táskádat. És mikor tegnap este mentél haza, láttam, hogy púposodik a táskád. Légy szíves hozd vissza holnap, mert nagy baj lesz belőle.
Imre ámuldozik: – Te idefigyelj, velem ne viccelj, ismersz engem, hogy én megbízható vagyok, és soha nem lopok. – Dehogynem, én láttam. – Erre annyira dühbe esik Imre, hogy neki esik Krisztiánnak. – Én nem loptam, de te minden nap kiveszel a kasszából, hol egy ötezrest, hol egy kétezrest, hol egy ötszázast, kétszázat, nem nagy összeget, nehogy észrevegye a főnök. Még soha nem árultam el főnöknek.
Na ebből aztán nagy-nagy veszekedés lett. Trágár szavakat kiabálnak egymásnak. Megjön másnap a főnök, és Krisztián rögtön el kezdi a vádat mondani. Na de Imre sem marad csendben, és mi a vége, mind a kettőt kidobják a munkahelyéről, és a rengeteg munkanélküli közül fölvesznek újakat.
Tehát nagy baj lesz abból, ha valaki nem tud idejében hallgatni. Nem elég, hogy anyagi káruk lett belőle, még a lelkük is oda van, mert rágalmaztak, veszekedtek. Gyermekeim, a lelki fejlődésnek az már egy komoly foka, ha valaki, amikor bántalmazzák, akkor némán tűri. De van egy még magasabb foka, amikor bántják, nem csak hogy némán tűri, hanem nem mondja el senkinek. Magába zárja, csak nekem mondja el, az ő Jézusának. Nagyon tetszik az ilyen viselkedés, én meghallgatom, és meg is vigasztalom. De van egy még magasabb foka a lelki fejlettségnek, ami már egészen közel van az életszentséghez. Amikor nemcsak, hogy némán hallgat a bántalomra, nemcsak hogy magába zárja, hanem sír, nem azért, mert megbántották, hanem azért, mert Engem Jézust bántanak. Az Én szívembe szúrnak tövist azzal, hogy őt bántják.
Drága Gyermekeim! Az irgalmasság lelki cselekedeteiről, erről a kettőről, csak ennyit szerettem volna ma mondani. Most az következik, hogy hogyan is van jelen itt a Szentháromság és a Szűzanya. Mennyei Atyátok hófehér ruhában van, és árad belőle az életszentség, egészen bevon benneteket a fényével. Belenyúl a keblébe, és kiveszi az Ő piros szívét, ami lángol a szeretettől, és rajta van egy aranyszínű töviskoszorú. Most így szól hozzátok: – Drága, Kicsi Gyermekeim! Eljöttem hozzátok, most körbemegyek, mindenki elé odaállok, egyenként, és mindenkinek a szívéhez odaérintem az én szívemet. Mert az Én szívemen, ez az aranykoszorú azt jelenti, hogy a bántalmak, amivel megbántják egymást az Én gyermekeim, nekem is nagyon nagy fájdalmat okoznak, nemcsak Szent Fiamnak. És azt is jelenti az Én piros hús szívem, hogy nagyon sajnálom a szomorúakat. És most nektek egy együttérző, hús szívet akarok adni, ezért érintem hozzá a ti szívetekhez az Enyémet. Hogy a szomorúakat ezzel a nagy együttérző szeretettel tudjátok vigasztalni. Mennyei Édesanyátok is körbemegy, fehér kendő van a fején, szép ruhában van, odamegy egészen a közeletekbe, egy piros szívet rajzol homlokotokra, annak a jeléül, hogy szeressétek a felebarátaitokat, különösen a szomorúakat. És most Engem, Jézus Krisztust nem úgy láttok, ahogy szoktatok eddig. Nem hosszú, fehér tiszta ruhában, hanem szomorúan lehorgasztott fejjel. Hullik a könnyem bánatomban, mert magamon hordozom az egész világ szomorúságát. Azután a ruhám, az arcom, a kezem, a lábam tele van piros foltokkal. Ezek a bántalmak foltjai, amivel az egyik teremtményem bántja a másikat. Különösen azokat a foltokat mutatom, amivel titeket bántanak a felebarátaitok. Találkoztok velük az utcán, és azt mondják: – Hová mész, talán a szektába? Akkor már is egy folt keletkezik a ruhámon. Vagy ha azt mondják: – Minek jársz oda, ott már nem a Szentlélek működik. És képzeljétek el, hogy a világban, mennyi és mennyi fájdalom van és ez mind Engem súlyt. Úgy képzeljétek el, hogy ha valakit megbántanak, akkor az annyi, mintha engem bántanának. Vigasztaljátok a szomorúakat, Kicsinyeim, és viseljétek némán a bántalmakat, kövessetek Engem! Emlékeztek a Szentírásból, amikor ott álltam a zsidó papok előtt, és mindenféle rosszat mondtak rám, hogy Én király akarok lenni, a császár ellensége vagyok, hogy megváltoztatom a zsidó törvényeket, hogy hazudozok össze-vissza, a vámosok és utcalányok barátja vagyok, eszem-iszom életet élek, stb. Ez mind, mind  merő hazugság, és némán tűrtem. Merítsetek ebből az Én némaságomból. Vagy amikor a töviskoronázásom volt, letérdeltek körbe: Üdvözlégy, zsidók királya! – gúnyolódtak. Akkor nem mondtam nekik, hogy Én király vagyok, de nem a zsidó nép királya, hanem az egész Ég és Föld Ura és királya. És a ti bírátok leszek. Vagy amikor a kereszten függtem, felállítottak a kereszttel. A szidalmak jöttek rám egymásután: – Ha te vagy a Messiás, szállj le a keresztről! Ha Isten Fia vagy, mentsd meg magad! Te hazug, azt mondtad, hogy ha leromboljuk a templomot három nap alatt felépíted. Hogy fogod felépíteni, hiszen mindjárt meghalsz. És akkor Én mit mondtam nekik: – Atyám bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek! Látjátok Drága Kicsinyeim, ti is rögtön ezt mondjátok, abban a pillanatban, hogy megbánt az illető. Atyám bocsáss meg neki, mert nem tudja, mit beszél, mit cselekszik! Most pedig megáldalak benneteket az irgalmasság lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.

 

2011.11.02
ÉGI ÜZENETEK
Mennyei Atya:  Az irgalmasság lelki cselekedetei III.
Drága Engesztelő Gyermekeim! Ne féljetek, Én vagyok Mennyei Atyátok. Eszközömön keresztül szólok hozzátok. Ma befejezem az irgalmasság lelki cselekedeteiről szóló tanításainkat. A hatodikról és a hetedikről lesz szó. A hatodik az ellenünk vétkezőknek megbocsátani, a hetedik élőkért és holtakért imádkozni.
Ellenünk vétkezőknek megbocsátani, ez bizony rendkívül nehéz, embernek szinte lehetetlen, csak velünk együtt lehetséges. Ki volt az, aki először tanított benneteket ellenségszeretetre? Nem más, mint Jézus Krisztus, amikor köztetek járt. Ő sok mindent mondott a népnek, akik özönlöttek utána. Mondta nekik, hogy a rosszat jóval viszonozzátok, hogy szeressétek ellenségeiteket.
A mai emberek között sok olyan van, aki el tudja fogadni, és ismeri Jézus tanításait az ellenségszeretetről, a megbocsátásról, de még többen vannak azok, akik nem is hallottak róla, és nem is akarják megismerni ezt a tanítást. Példákban fogom nektek megmutatni, hogy mekkora különbség van az emberek között a megbocsátáshoz való kapcsolatukban. Az első példában egy tanárnőről lesz szó, Mariannak hívják és az egyik kolléganőjéről, Irénkéről. Mariann irodalomtanár, Irénke pedig alsótagozatos tanítónő. Az igazgató helyettes Irénkét megkéri, hogy menjen végig az osztályokon, és vigyen a gyerekeknek és a tanároknak egy felolvasni való fontos üzenetet. Irénke végzi is a munkáját, és elsőként bekopog Mariann órájára, Mariann a tanári asztal székén ül, és olvas egy regényt, a gyerekek pedig csöndben írják a dolgozatot. De hogyan! Papírfecniket adogatnak egymásnak, a könyvből olvassák ki a válaszokat a dolgozathoz, tehát puskáznak. Megdöbben ezen Irénke, meg is van a véleménye erről a nagy lazsálásról, és ahogy végez a rábízott feladattal, rögtön megy az igazgatóhelyetteshez, és elmondja, hogy Mariann milyen felelőtlenül íratja a dolgozatot. De ezzel nem elégszik meg, hanem továbbmegy és a többi tanárnak is elmondja. Ezzel aztán ítélkezett, bűnt követett el. Telik az idő, valahogyan a fülébe jutott Mariannak, hogy mit mondott róla Irén, és elkezd haragudni rá. Nem is szól hozzá, éppen hogy csak köszön, rideg, fagyos hozzá. Egy fél év múlva Irén odaáll Mariann elé és így szól: –Te, Mariann, nem tudnál nekem segíteni, te magyar szakos vagy, biztos meg van neked az Arany Ember. Kötelező olvasmány a lányomnak és sehol nem tudom megszerezni. Nem hoznád be holnapra? Mariann felemeli a fejét és azt mondja dacosan: –Nem! – Miért nincs meg neked? – De meg van, de neked semmit nem adok kölcsön. – De miért? – Irén már régóta elfelejtette, amit tett. –Gondolkozzál csak! Eszébe jut Irénnek, és bocsánatot kér: – Ne haragudj, amiért ilyen kellemetlen helyzetbe hoztalak több ember előtt! De Mariann egy szót sem szól, és a könyvet nem hozza.
Amint tapasztaljátok ebből a példából, Mariann nem követte Jézus tanítását, Nem volt egyáltalán vallásos, de Irén sem. Nem voltak hívő emberek, nem tudták, mi az a megbocsátás.
És most nézzünk egy másik esetet. Piroska és Gábor házaspárok. Nemrég házasodtak össze, egy katolikus templomban volt az esküvő. Gábor ateista, Piroska pedig vallásos, katolikus, és csak azért volt a katolikus esküvő, mert Piroska másképpen nem ment volna hozzá Gáborhoz. Hát ebből a különbségből volt is vitájuk nem egyszer, de nem annyira komoly, hogy ártott volna a házasságuknak. Egyszer az történt, hogy Piroska a templomból nem egyedül jött haza, hanem az utcájukban lakott egy fiatalember, Istvánnak hívták. A kapunál észrevette a Piroska, hogy a szembe szomszéd Iluska néni függönye meg lebben, az üvegen keresztül lesi őt. A következő vasárnap megint Istvánnal jött haza, az öregasszony megint megleste őket. Azután nem is várt tovább, hanem másnap, amikor ment az ÁBC-be, el kezdte mondani az ismerősöknek, akikkel találkozott, hogy Piroska megcsalja a férjét, Piroskának barátja van, képzeljétek el, hogy nem szégyelli magát. És ez el is terjedt a faluban nagyon gyorsan. Természetesen a férjnek is a fülébe jutott. Gábor haragra lobbant és azonnal ment Piroskához, szidta-hordta, mindennek elmondta, hogy mennyire csalódott benne. Azt hitte, hogy szereti. Piroska hiába sírt és könyörgött, hogy ne haragudjon rá, ő igazán senkivel nem csaltam meg, nincsen barátja. Azután hirtelen a fejéhez kap, és azt mondja: – Most már tudom, hogy honnan terjedt el a hír. És elmondta azt is, hogy Istvánnal hozta össze, aki Gábornak jó barátja az utcából. Gábor fellélegzett, bocsánatot kért Piroskától, összeölelkeztek, és nem is volt semmi baj. A Juliska néni influenzát kapott, és annyira megbetegedett, hogy nem tudott elmenni még a boltba sem. Haragban volt a két szomszédjával, felhívta Piroskát, hogy ez alatt a pár nap alatt, amíg beteg megtenné-e, hogy elmegy neki a boltba. Csak egy fél kiló kenyér, meg egy fél liter tej kellene. A Piroska nagyon kedvesen megígérte, hogy természetes, hogyha bajban van, segít rajta. Ez így ment egy pár napig. Piroska amint hallottátok, vallásos, templomba járó ember volt, ő hallotta Jézus tanítását. Tudta jól, hogy a rosszat jóval kell megfizetni.
Nézzük mi mindent tanított Jézus, amikor itt a földön köztetek járt. Az átokra áldással kell felelni, mert ha megáldjátok azt, aki átkot mond felettetek, akkor megtöritek az átkot, és rátok is vissza száll ez a csodálatos áldás, mert Isten nagyon szereti, amikor megbocsátók vagytok. És azt is tanította Jézus, hogy imádkozni kell a rágalmazóitokért. Mert amikor rágalmaznak, rögtön dühbe gurultok, és szeretnétek bosszút állni. Visszaszólni, és védeni magatokat. Ne ezt tegyétek, hanem imádkozzatok azért, aki rosszat mondott rólatok. Erre is mondok egy példát, gyermekeim. Gizike nagyon messze lakik, valahol az Alföldön. És egyszer nagy bajba került, azt vette észre, hogy húzódoznak tőle az emberek. Az a két asszony, aki a templomban mindig mellette szokott ülni jobbról, balról, egy padsorral hátrébb megy. A többiek is, amikor mennek kifelé a templomból, most nem szólnak hozzá, nem is köszönnek neki. Nem tudja elképzelni, hogy mi lehet ez. Megkérdezi az egyik asszonyt, aki mellette szokott ülni, hogy miért nem ül mellé, hát csak nem haragszik rá. Az illető csak ennyit mondott: – Azt mondta az egyik asszony, hogy te a nőket szereted. És ez elterjedt közöttünk, és ezért valahogy óvakodunk tőled. De ne mond meg, hogy én mondtam. Gizike rettenetesen megdöbbent, hogy mondhattak ilyet róla, ez nem igaz, semmi ilyen hajlama nincs, miből gondolhatta az, aki ezt mondta róla. Ráadásul a sekrestyés nő volt. De ezzel nem elégedett meg a sekrestyés, hanem elment abba a háztömbbe, ahol Gizike lakik, és elmondta a házmesternek, hogy a nőket szereti, vigyázzanak, óvakodjanak tőle. Így aztán, amikor hazament otthon, a házban, annyira húzódkoztak tőle az emberek, mintha leprás lenne. Rettenetes volt ez, az ő életében még soha nem volt ilyen vád. Elmondta sírva a férjének, hogy mit beszélnek róla. A férje nagyon dühös lett, haragudott erre a sekrestyésre. Gizike azért nyugtatta, hogy ne szóljon neki. Fájdalmában felhívta az én eszközömet Évát, és megkérte, kérdezze meg az Úr Jézust, hogy mit tegyen. Jézus így szólt: – Drága Gyermekem, Gizike! Ne aggodalmaskodj, tudom rettenetes neked ez a vád, ez borzalmas nagy-nagy igazságtalanság. De látod, most megengedtem, hogy neked részed legyen abban, amiben nekem volt. A mai emberek nagyon sok rosszat mondanak rólam és az én szeretett tanítványomról, Jánosról. Látod engedem, hogy ugyanazt átéld, amit Én. Ne törődj az emberek véleményével, hanem csak azzal, hogy nekem mi a véleményem rólad, Én tudom, hogy te hűséges és tiszta gyermekem vagy. És tudod mit, imádkozz azért a sekrestyésért, mert nagyon kemény büntetés vár rá, emiatt a csúnya rágalmazása miatt. Azután Jézus arra is tanította az embereket, hogy a rosszért jóval kell fizetni, ha megütik az egyik arcod, akkor tartsd oda a másikat is. Hát erre is egy példát mondok nektek: Mégpedig Jutkával történt, aki egy rajzszakos tanárnő, aki Budapestről került le Kadarkútra. Rendesen végezte a feladatát, a tanfelügyelők és az igazgató is meg voltak vele elégedve, kivéve azt, hogy vallásos lelkületű volt. Akkoriban még harminc-negyven évvel ezelőtt a falusi iskolából a tanárok és diákok elmentek a téesz földre dolgozni egy hétre. A gyerekeket a tanárok beállították egy sorra egy kosárral, és el kezdték szedni a krumplit. Jutka nézte, a többi tanárnőt, hogy mit kell csinálni, mert ő Pesten ilyesmit nem csinált. Hallja ám, hogy a szomszéd sorban, a Marika nevű kolléganője úgy hajtja a gyerekeket, mintha csak állatok lennének, ordít, pofozza őket, a legcsúnyább, legtrágárabb szavakkal hajtja őket. Ez nagyon bántotta őket. És amikor már három hosszú sort összeszedtek, a gyerekek így szóltak: –Jutka néni, nem lehetne már egy kicsit pihenni, annyira fáj már a derekunk, olyan jó lenne leülni csak egy pár percre. És Jutka azt mondta nekik, hogy rendben van, üljetek csak le a kosár tetejére, öt percig pihenünk. Meglátta ezt Marika, rögtön odajött, összeszidta a kolléganőjét, aztán a gyerekekre ripakodott, hogy takarodjatok azonnal szedni a krumplit. Vége lett a krumpliszedésnek, és hamarosan rá néhány napra volt egy nevelési értekezlet. A szokásos beszámolót most éppen Jutkának kellett elmondania. A témája az volt, hogy a munkára nevelés. Mikor vége volt a beszámolónak, Marika feltette a kezét, és azt mondta: – Hát a Jutka nagyon tudja elméletben, hogy hogyan kell munkára nevelni a gyerekeket, mert csak üldögéltek a kosáron, ahelyett hogy szedték volna a krumplit velünk együtt. Ezzel aztán teljesen eláztatta Jutkát az igazgató előtt. Attól kezdve, amikor jutalomosztás volt, Jutka mindig kimaradt belőle. Teltek az évek. Három év is elmúlt. Marika lánya negyedikes gimnazista lett. Már el is felejtették az egészet. Marika odaállt Jutka elé és mondta: – Te Jutka, te rajzszakos vagy, nem tudnál nekem segíteni? A kislányom a képzőművészeti főiskolára jelentkezik, most lesz egy hét múlva a felvételi. Nincs valami ismerősöd a képzőművészetin? Erre Jutka így felelt: – Ó, dehogy nincs, hiszen ott van Jóska, akivel egy csoportba jártam a főiskolán. Majd én segítek, ma este már föl is hívom. Elrendezte, hogy felvegyék a képzőművészeti főiskolára a kislányt. Látjátok, aki hisz Istenben, aki ismeri Jézus tanítását az ellenségszeretetről, az tudja, hogy el kell felejteni a bántást, meg kell bocsátani, és ha valaki rosszat tett vele, akkor is jót kell tenni vele.
Élőkért, holtakért imádkozni kell. Az élőkért imádkozni azt jelenti, hogy az igazakért és a bűnösökért is kell imádkozni. Felötlik bennetek, miért kell az igazakért imádkozni, akik olyan buzgók, napi áldozók, akik ott vannak a szentségimádáson, akik mindig imádkoznak, ott vannak a szentségimádáson, akik mindenkihez jók, alázatosak, áldozatosak. Mert az ördög nem alszik! Őket is megkísérti, sőt őket kísérti a legjobban, mert őket is meg akarja kaparintani. Ezért imádkozni kell, hogy a kegyelemben megmaradhassanak, és hogy egyre több erény fejlődjön ki bennük, hogy elérjék az életszentséget. A bűnösökért pedig azért kell imádkozni, hogy a tágas útról, ami a pokol felé vezet, rátérjenek a keskeny, rögös útra, hogy elnyerjék az örök életet. A holtakért is kell imádkozni. Azt gondoljátok, hogy azért a gonosz emberért, aki egész életében csak rosszat tett, pokollá tette az egész családja, szomszédai, kollégái életét a szekáns rossz természetével nem érdemes imádkozni, mert úgyis a pokolba került? Vagy azért aki nagy halálos bűnöket követett el, mint a gyilkosság, abortusz, rablás? Nehogy azt higgyétek! Isten végtelenül irgalmas, nem tudhatjátok, hogy közülük ki az, aki mégis megkapta a kegyelmet, hogy a tisztítóhelyre jusson. És ott vár, és hiába várja a ti imáitokat, mert ti azt gondoljátok, hogy a pokolba került. A fordítottja is így van. Sokan vannak, akik sok jót tettek itt a földön, mindig jártak a templomba, olyanok voltak, mint a szentek. Talán értük nem kell imádkozni? Ez sem így van. Lehetnek ezeknek a nagyon kedves, jó embereknek is bűneik, tartozásaik. Lehetnek olyan rejtett bűneik, amit csak ő tudott és a gyóntatója, és a tisztítóhelyről hiába várja, hogy imádkozzatok érte, hozzatok érte áldozatokat, ajánljatok fel érte szenvedéseket, ti nem teszitek, mert azt gondoljátok, hogy a mennyben van. Nem mondom meg senkinek, hogy hová kerültek azok, akik meghaltak. És ennek is meg van az oka. Ha tudnátok, akkor sok hibát elkövetnétek. Például, van egy ember, aki nagyon jó, kedves, mindenki szereti, templomba jár, de közben van valami, amit ti nem tudtok, lehetetlenné teszi otthon a családja életét, pl. rendkívül féltékeny, ezzel kínozza a feleségét. Vagy túlságosan sokat követel a gyerekeitől, nem veszi észre, hogy azok csak középszerű képességekkel rendelkeznek, és állandóan üti-veri őket, mert rossz jegyet hoznak haza. Tehát annak is vannak bűnei, akinek úgy tűnik, hogy nincs semmi hibája. Vagy volt egy vagy több abortusza, amit már meggyónt, és most le kell töltenie a tartozásait. Mi lenne, ha kiderülne az igazság, hogy ez a lélek a tisztítóhely mélyén van és nagyon szenved, pedig hát napi áldozó volt, és öt rózsafüzért mondott el, és mégis odakerült. Ti könnyen azt a következtetést vonnátok le, ha így van, hogy az ember annyit szenved, és minden nap elmegy a templomba, hát akkor érdemes templomba járni? Nem kell annyira vallásosnak lenni, nem kell templomba járni, otthon is lehet imádkozni. Ilyen nagy bajok származhatnának, ha tudnátok, hogy hova kerültek a meghaltak. Vagy a fordítottja is igaz, ha valaki nagyon rosszul viselkedik, így kívülről nézve tele van bűnnel, annyi rosszat tesz, senki se szereti. Iszákos, goromba a családjával, csal, lop, mindenféle szörnyű bűne van, és meghal. Ez az ember a mennyországba jutott, amit ti szerencsére nem tudtok. Mert ha tudnátok arra gondolhatnátok, hogy most akkor nyugodtan bűnözzünk, paráználkodjunk, igyunk, élvezzük az életet, mert úgyis a mennyországba jutunk. Látjátok, drága Gyermekeim! Hát ezért nem jó, ha tudjátok, ki hol van a túlvilágon!
És most egy utolsó kérdés, vajon kikért kell többet imádkozni? Az élő bűnösökért, vagy a tisztítótűzben lévőkért. Ezen sokat vitatkoztak már apácák, szerzetesek, papok, hívek egyaránt. Az egyik azt mondja, hogy a tisztuló lelkekért kell először is többet imádkozni, a másik a bűnösökért kell. Gyermekeim, a tisztítótűzben szenvedőkért is kell imádkozni, áldozatokat hozni, csakhogy ők már biztonságban vannak, nem tudnak elkárhozni, viszont az élők, legyenek bármilyen jók, bármikor eleshetnek, hiszen a sátán ott van és a legjobbakat úgy meg kísértheti, hogy úgy elesnek, hogy halálos bűnben találják magukat. Tehát még ők a tágas útra is áttérhetnek, tehát természetes, hogy elsősorban az élőkért, a bűnösökért kell imádkozni, és azután jönnek a tisztuló lelkek.
Most pedig elmondom, hogy itt áll előttetek a teljes Szentháromság, és a Szűzanya. Emberalakban látjátok őket. Mindhárman hófehér ruhát öltöttek, nagyon szépek, ragyognak a fénytől. A Szentháromság előtt térdel egy ember, zokog, sír és tele van foltokkal. Ez az ember a tisztuló lelkeket jelképezi. Egy kicsit távolabb, hátat fordítva a Szentháromságnak áll egy ember dühösen, káromkodva, kiabálva, éppen valami bűnre készülve, és azon gondolkodik, hogyan fogja elvégezni azt a gyilkosságot, amire készül. Ez az ember szintén tele van folttal, azzal a különbséggel, hogy majdnem koromfekete, annyira súlyosak a bűnei. Mit tehet a Szentháromság? A Mennyei Atya belenyúl a kebelébe és kiveszi a szívét, gyönyörű arany szív, amelyen aranykoszorú van. Jézus ugyanezt teszi: kiveszi a szívét, egy dobogó piros szív, töviskoszorúval, lánggal a tetején, és egy sebbel, amit a lándzsa okozott. A Szentlélek szintén kiveszi a szívét kebléből, és ott van a dobogó piros szíve, és láng van a közepén. A szívük elkezd ragyogni, sziporkázni, mindig jobban és jobban, és egyszer csak mind a három szívből a kegyelem sugarai áradnak egyenesen a térdeplő, bűnbánó, tisztuló ember szívébe. Abban a pillanatban a foltok elkezdenek tünedezni róla, szinte perceken belül hófehér lesz a ruhája, tiszta az arca, keze, lába. Megjelenik az őrangyala és elvezeti a Mennyországba. A Szentháromság a szívét odairányítja a neki hátatfordító gonosz lélekre. Nem is gonosz lélekre, mert a gonosz lélek maga a sátán, csak erre a szerencsétlen bűnös emberre. A fények elérik őt, de lepattanak róla. Ezek a kegyelmek a valóságban ezt jelentik: Pl. odaküldünk hozzá egy mélyen vallásos hívő embert, aki próbál rólunk beszélni, és próbálja megtéríteni, de nem sikerül neki, mindent visszautasít. Vagy pedig a kezébe akad egy vallásos könyv, gyorsan eldobja. Bekapcsolja a televíziót, a „Jézus élete” című film megy éppen, rögtön átkapcsolja a televíziót egy másik csatornára. Hiába küldjük a kegyelmet a bűnös embernek, lerázza. Csak ti tudtok segíteni drága engesztelő gyermekeim!

Szentlélek: Az irgalmasság testi cselekedetei

2011.10.05
ÉGI ÜZENETEK
Szentlélek:  Az irgalmasság testi cselekedetei
Drága Engesztelő Gyermekeim! Ne féljetek, Én vagyok Szentlélek Isten, a harmadik isteni személy. Nagy szeretettel köszöntelek benneteket. Szívem szeretetlángjából mindannyiatoknak küldök egy kis csóvát, és ezzel ébresztem fel alvó kis szíveteket.
Ma az irgalmasság testi cselekedeteiről foglak benneteket tanítani. Hogy honnan vette az egyház a szokást, hogy az irgalmasság testi cselekedeteire tanítja a híveit? Természetesen a Szentírásból. Mégpedig az Úr Jézusnak azon szavaiból, amit akkor fog majd kiejteni, amikor lesz a nagy Feltámadás, és az Utolsó Ítélet: „Gyertek Atyám áldottai, vegyétek birtokba a kezdettől fogva nektek készített helyet, mert mikor éhes voltam, ennem adtatok, mikor szomjas voltam, inni adtatok, mikor meztelen voltam felöltöztettetek, amikor beteg voltam, börtönben voltam meglátogattatok.
Az irgalmasság cselekedetei szinte ugyanebben a sorrendben meg vannak őrizve az Egyház tanításaiban. Nézzük elölről őket: az éhezőknek enni adni, a szomjazóknak inni adni. Drága gyermekeim, nézzetek körül a világban, nemcsak itt a ti hazátokban, hanem az egész világon mindenütt nőttön nő a szegénység. Amíg ti a kenyérhéjakat, a megpenészedett kenyérdarabokat kidobáljátok a kukába, és a hűtőszekrényből  a romlott ételeket  kidobjátok a szemétbe, addig képzeljétek el, hogy vannak olyan családok, ahol a szülők még egy darab kenyeret sem tudnak a gyermekeik kezébe adni. Vannak olyan szegény családok, hogy nem tudnak tüzelőt venni, mert nem dolgoznak sehol, mert megszüntették a munkahelyeket. És vannak olyan szegény kicsi gyerekek, akik mennek az iskolába, és útközben odanyomják az orrukat az édességbolt kirakatának üvegére, és vágyakozva néznek, hogy milyen finom csokoládék, cukorkák vannak ott, és nekik soha sincs részük benne, csorog a nyáluk és rongyos ruhájukkal törlik le a szájukat. Azután vannak édesanyák, akik megszülik a pici gyermeküket,  ők maguk is alultápláltak. De az még hagyján, hogy ezek a családok ilyen végtelenül szegények, de gondoljátok el, hogy amikor már a számlákat sem tudják fizetni, és eladósodtak, akkor elveszik a fedelet a fejük felől, és kikerülnek az utcára.
Mi történik akkor a családdal? Szétszakítják őket, a gyermekeket elveszik tőlük és beteszik valami intézetbe. A felnőttek pedig kint maradnak az utcán. Ó, milyen szomorú látni őket, ahogy barangolnak össze-vissza otthontalanul, a kukából szedik össze a maradék romlott szendvicseket, és azt eszik meg. Amikor besötétedik, szeretnék lehajtani valahol a fejüket, de úgy vannak, mint az Úr Jézus három éven át, nem volt hova lehajtani a fejét. És akkor bemennek a várótermekbe, ahonnan általában kizavarják őket, azután próbálnak lefeküdni a város padjaira, onnan  a rendőr fölkelti és elzavarja, mert rontja a városképet. Azt tanácsolja neki, hogy menjen a hajléktalanok szállására. Igen csakhogy a hajléktalanok, akik már évek óta ebben a sorsban tengődnek jellemferdülést kapnak. A nagy nyomorúság hozta ki ezt a lelkükben. Egymást letámadják, a szállásokon lehúzzák egymásról a kabátot, alvás alatt ellopják egymás cipőjét, azt a pár forintot, amit koldulva kaptak. Ezért a legtöbb nem megy be a szállásra.
Drága Gyermekeim! Hozzátok fordulok segítségül. Ti nagylelkűek vagytok, nem a gazdagokhoz fordulok, a hatalmasokhoz, mert azok nem segítenek. Nem a nagy politikusokhoz fordulok, hanem hozzátok kicsiny engesztelő Gyermekeim, hogy segítsetek. Hogyan tudtok segíteni? Ha az utcátokban vagy az ismerőseitek közül van olyan család, aki nélkülözik, és egy darab kenyeret sem tudnak becsomagolni tízóraira a gyerek táskájába, annak vigyetek egy két kilós kenyeret, vagy egy doboz margarint, ami kitelik a kis nyugdíjatokból. Vagy ha télen, nincs tüzelőjük, mindenféle pokrócokat magukra csavarnak, és majdnem megfagynak ezek a családok, a falak teljesen kihűltek, ajánljátok fel a ti fátokat, hogy vigyenek egy-két talicskával maguknak, hogy legalább pár napig ne fagyoskodjanak. Tudjátok, ha mindenki ezt tenné, akkor a családok nem éheznének annyira, és nem fáznának olyan nagyon. És mit tehettek a hajléktalanokkal, azonkívül, hogy adtok egy százast a markukba. Talán még jobban teszitek, ha bementek az ÁBC-be vesztek két szendvicset neki, az legalább nem romlott, vesztek egy paradicsomot, paprikát, beteszitek a sapkájába egy-két kedves szó kíséretében. Ha mindenki ezt tenné, akkor nem éheznének. Elmondok nektek egy nagyon szép, régi történetet. Árpádházi Szent Erzsébetről van szó. Egy szerelmi házasság volt az övéké Lajos királlyal. Nagyon szerették egymást, Lajos király sokszor távol volt, és amikor jött hazafelé, Erzsébet csak úgy röpült felé, eléje lovagolt, és átölelte nagy szeretettel. De Erzsébet jószívű volt, és látta maga körül a nagy nyomort. Elhatározta, hogy segíteni fog. Megnyittatta a királyi kincstár, és éléstár ajtaját és mindig vitt valamit az ő szegényeinek, hol egy gyűrűt, hol egy fülbevallót, hol egy kis gyémánt darabot, hol kenyeret, bort, gyümölcsöt stb. A király egy darabig elnézte ezt, de aztán a tanácsosai körülvették, mikor látták, hogy nagyon fogynak a kincsek, meg az élelmiszer, figyelmeztették, hogy vigyázzon, mert a felesége elszór mindent. És akkor szigorúan meghagyta Erzsébetnek, hogy ezután semmit nem vihet el a szegényeknek. Erzsébet nem tudott szót fogadni, akkora irgalom és szeretet volt a szívében, hogy az éjszaka sötét leple alatt kiszökött az ágyából és a konyhából egy kis élelmiszert tett a kötényébe és elvitte. Ezt csinálta szinte minden éjszaka. És mikor visszajött, a férje még aludt. De bizony meglátták a király tanácsosai és elmondták a királynak. Lajos feldühödött, és elhatározta, hogy most utána néz a dolognak. Elbújt egy oszlop mögött, és onnan nézte, hogy mit tesz Erzsébet. És rákiáltott: Állj, mutasd, mi van a kötényedben? És akkor Erzsébet, nagyon félve, remegve megmutatta a kötényét. És képzeljétek a kenyér, az élelmiszer helyett gyönyörű szép rózsákkal volt tele. A király megrendült ezen, és többé nem szólt rá, ha ilyeneket tett.
Azután az irgalmasság cselekedetei közé tartozik, hogy ruhátlanokat felöltöztetik. Gyermekeim, annyi alkalom van rá, hogy segítsetek azoknak, akiknek csak egy szál ruhájuk van. Ha két téli kabátotok van, adjátok oda az egyiket a szegény embernek, ha két takarótok van vigyétek el az egyiket annak a szegény családnak, akik dideregnek. Azután lehet gyűjtésekben részt venni, ó milyen szép példa volt itt tavaly a csoportban: mindenki hozott valami ruhát, amire már nincs szüksége, meg pénzt, élelmiszereket. Összecsomagoltuk és elvittük Romániába. Nagyon örültek neki a nagybányai testvéreink. Azután ezzel kapcsolatban, hogy fel kell ruházni a szegényeket, megint eszembe jut egy történet, mégpedig Szent Márton és a koldus.
Márton egy gazdag családból származott és az édesapja katonatisztet nevelt belőle. Ahogy lovagolt a város utcáin, meglátott egy koldust, a kardját elővette és ketté vágta a köpenyét, és az egyik felét a koldusra terítette. Azután lovagolt tovább és hazament. És úgy képzeljétek el, hogy az Úr Jézus megjutalmazta, mégpedig egy csodálatos látomással, megjelent neki angyalok kíséretében. És a vállán szent Márton köpenye volt. Az angyalokhoz így szólt rámutatva Mártonra: Látjátok ő az a gyermekem, aki rám terítette ezt a köpenyt, amikor fáztam.
A betegeket ápolni, és meglátogatni nagyon szép cselekedet. Drága Gyermekeim! Itt ebben a közösségben van egy ragyogó példa rá, sok példa, de az egyiket emelem ki: egy édesanya, aki már évtizedek óta súlyos beteg lányát ápolja, és zokszó nélkül, ó mennyire szeretem ezt a gyermekemet. És az Úr Jézus is nagyon szereti. Sokan vagytok, akik édesanyjukat, édesapjukat ápolták egészen a halálukig. Nem tették be az öregotthonba, hanem végig ápolták, amíg csak meg nem halt, és a karjuk között halt meg. Ez is be van írva a Nagy Könyvbe. Annyi lehetőség van arra, hogy a betegekkel jót tegyetek. Vannak missziók, főleg városokban alakulnak ki, papokból és civilekből állnak, akik elmennek a kórházba, és a legsúlyosabb betegeket, haldoklókat meglátogatják. Elviszik a Szentségeket nekik, beszélgetnek a szenvedés értelméről velük, a túlvilágról, a halál értelméről stb. erre is tudnék egy szép példát mondani: Ugyancsak Árpádházi Szent Erzsébetről van szó. A férje éppen elutazott egy hosszú útra és közben Erzsébet talált egy nagyon súlyos, ragályos beteg embert. Valamelyik szolgálója segítségével bevitte a férje ágyába, és ott lefektette. Napokig ápolta. És amikor a király jött hazafelé a szolgálók mondták neki: Képzeld Uram, már megint mit művelt a te feleséged. Egy ragályos beteget vitt be, ott fekszik az ágyadban. Felbőszült a király, s elkiáltotta magát: Erzsébet, ide gyere! Erzsébet félénken megjelent királya és férje előtt. – Ki van az én ágyamban? És akkor Erzsébet elhúzta a függönyt az ágya elől, és megmutatta, hogy kifekszik ott, képzeljétek Kicsinyeim az Úr Jézus feküdt ott! Lajos nagyon megilletődött, és azt mondta Erzsébetnek, hogy ha ilyen előkelő betegeket fektetsz az ágyamba, akkor megengedem.
Az irgalmasság testi cselekedetei közé tartozik a foglyok látogatása. Gyermekeim, ez olyan, amitől ti húzódoztok, ez természetes, hiszen a foglyok között vannak gyilkosok, rablók, vannak olyanok, akik megerőszakolnak nőket, gyermekeket, hát hogyne félnétek tőlük. De higgyétek el, ha megpróbáljátok, hogy közéjük mentek a börtönbe, nem kell félnetek, az őrök ott vannak egészen a közelben. A másik, amiért nem kell tartanotok a támadástól, hogy nagyon megilletődnek azon, hogy van olyan, aki szeretettel közeledik hozzájuk. Megmozdul valami az ő lelkükben. Különösen akkor, amikor olyan dolgokról hallanak, ami még eddig soha nem volt, mert a gorombaság volt az ő részük. Amikor Jézusról hallanak az Ő életéről, áldozatairól, haláláról. Vannak olyan missziók, papok, akik ott miséznek, meggyóntatják őket, megáldoztatják őket.
Az utazókat befogadni, ez is az irgalmasság egyik cselekedete. Ó, drága Gyermekeim, ahogy így végigtekintek a csoportotokon, egyből tudnék jó néhány példát felsorolni, hogy mi mindent tettetek már ezen a területen. Itt van a Marcell atya példája, valaki kihozta a kórházból, és otthon ápolta, vigasztalta, imádkozott érte. Vagy itt van az én eszközöm Éva, akinek a műtétjét, nem lehetett volna másképp megoldani, csak úgy, hogy valahol szálást kap. Közületek volt egy áldott lelkű testvér, aki befogadta, ott aludhatott nála két napig, és kísérgette a kórházba oda-vissza. És mondhatnám azokat a nagylelkű gyermekeimet, akik ide az engesztelésre autójukkal elhozzák a testvéreiket és hazaviszik. Pedig nagyon drága a benzin, de nekik nem számít az áldozat. Vannak, akik befogadják a miskolciakat és a szegedieket, és szívesen látják a lakásukban, hogy eljuthassanak ide, az engesztelésre. Áldottak legyetek, kicsi gyermekeim, aki valamit tesztek ezért a szent dologért, az utazók befogadásáért.
A halottakat eltemetni, ez is az irgalmasság cselekedete. A halottakat el kell temetni egészségügyi szempontból is, mert ragályos betegségeket terjesztenének, ha a föld felett maradnának, de azért is el kell temetni őket, mert mindenkinek jár az a kis végtisztesség, hogy rendesen eltemessék. Még a legegyszerűbb, legszegényebb embereknek, még a koldusoknak is. Most a kegyelettel kapcsolatban szeretnék nektek elmondani egy szomorú történetet, ami a valóságban 20 évvel ezelőtt Budapesten óbudai temetőben megtörtént. Volt egy asszony, aki egy kicsit bent feledkezett a temetőben, annyira imádkozott a férjénél, a sírnál a kispadon, azon vette észre magát, hogy sötétedik. Megijedt, és elkezdett szaladni a kapuhoz, hogy kijusson a temetőből, mert a végén még bezárják. Nem volt ott a kapus, a kapu be volt zárva. Visszament a férje sírjához szomorúan, hogy mi lesz most ővele. És ahogy ott üldögélt, és aggodalmaskodik, egyszercsak kinyílik a kapu, és bejön egy nagy teherautó. Az ő férjének a sírja közelében volt ásva egy hatalmas nagy gödör. A teherautó tele volt valamivel, és ahogy közelebb jött, ijedtében elbújt egy sír mögé, mert szörnyű dolgot látott, meztelen halottakkal volt tele a kocsi. Lebillentették a kocsi oldalát, és azután elásták őket. Az asszony megdöbbenve, ijedten nézte, és nem tudta elképzelni, hogy hogyan történhet ez. Mikor a teherautó elment, odament a kapushoz, és mondta, hogy ne haragudjon, de itt feledkezett a temetőben, és örül, hogy most ki tud menni. De hadd kérdezzen valamit, mert szörnyű dolgot látott, a kapus a szájára tette a kezét, hogy erről nem szabad beszélni. Felsőbb utasítás volt, olyan sok halottat hoztak a hozzátartozók, hogy ennyit már nem lehetett elégetni. Ezek mind a  krematóriumban várakoztak az elégetésre. Kiválasztottak négyet-ötöt, akiket elégettek, és az ő hamvaikat osztották szét a hozzátartozóik urnáiban. Úgyhogy senki sem tudta, hogy kinek a hamvait kapta a kezébe. Hát ezt a kegyeletsértést nem azért mondtam el, hogy most elborzadjatok, de tényleg van ilyen kegyetlenség, az irgalom hiányzott ezekből az emberekből. Kérlek benneteket drága Kicsinyeim továbbra is legyetek irgalmasak, mert az irgalmas szeretet ér a legtöbbet a világon. Mindenkivel azt tegyétek, ami nektek jól esne, ha tennének veletek.
Most pedig az irgalmasság testi cselekedeteiről befejezem a tanításomat. Szeretném nektek elmondani, hogy az első pillanattól kezdve, amikor kezdtetek gyülekezni, mi is történt itt a teremben. Ez az, amit csak én láttam, mert ti nem kaptátok meg ezt a kegyelmet. Megjelent az egész Szentháromság, az Atya, a Fiú és a Szentlélek dicsőségük teljes fényében, hófehér ruhában és itt álltak veletek szemben. Azután Szent Márton és Szent Erzsébet is, és sok-sok angyal. Ők most is itt vannak, és majd az imáitokat is hallgatni fogják. És most abban a pillanatban, ahogy befejeztem ezt a beszédet, az Úr Jézus átváltozott, mint nyomorult koldus áll itt előttetek. Rongyokban van, és csupa maszat a keze, arca. A kezét előre teszi és kéreget. És most az Úr Jézus így szól hozzátok: Drága Kicsi Gyermekeim! Én koldulom az emberek szeretetét, végig jártam az embereket. Voltam a gazdag politikusoknál, voltam a vezetőknél, az igazgatóknál, a bíborosoknál, a püspököknél, de valahogy mindenhol a szeretetet visszautasították. Pedig én csak szeretetért koldultam náluk. Kérlek benneteket, fogadjátok el az én szeretetemet, mert a szeretetmorzsákért is lehajolok, annyira szomjazom és éhezem utánatok, a ti szeretetetekre. És még azt szeretném nektek mondani, hogy amikor egy éhezőnek adtok egy szelet kenyeret, vagy bármi élelmiszert, az annyi, mintha nekem adnátok. Ha valaki ágyban fekszik, tehetetlenül és nem tud odamenni a vízcsaphoz, adtok egy pohár friss vizet, az annyi mintha az én szomjúságomat oltanátok. Ugyanígy, ha a saját kis betegeteket felültetitek az ágyban, azután megetetitek, és hogyha kell, bepelenkázzátok. Ezt mind velem teszitek gyermekeim. Ha befogadjátok az utazókat, Engem fogadtok be. Legyetek irgalmasok, mert akkor Én is irgalmas leszek hozzátok! Most pedig a Mennyei Atyát látjátok. Hosszú, hófehér ruhában, dicsősége teljében, csak úgy sugárzik az Ő dicsősége felétek. És most belenyúl az Ő keblébe és kiveszi az Ő ragyogó, piros szívét. Csakúgy lángol a szíve a szeretetétől, és ez a szív úgy csillog, ragyog, szikrázik, hogy nincs az a drágakő, az a rubint, amelyik így ontaná a fényt magából, mint ahogy a Mennyei Atya szíve. És ezeket a fényeket felétek küldi, mindnyájatok szívébe, ezek a fények az Ő irgalmas szeretetének fényei. És Én, a Szentlélek Isten, hirtelen egy nagy, hatalmas galamb formájában mutatkozom nektek, és ott lebegek a fejetek felett. A tollaimból virágesőt küldök nektek, ezek a virágok az erényeket jelentik, és elsősorban az irgalmam erényét. Ezt szeretném beleültetni kicsi szívetekbe, hogy mindenkivel végtelenül irgalmasak legyetek. És ezt az irgalmat, amit itt kaptatok, a mai tanítás alatt, ezt osztogassátok tovább hozzátartozóitok, ismerőseitek, és egyéb testvéreitek között, hogy ők is irgalmasak lehessenek. Megáldalak benneteket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

Szűzanya -Mennyei Atya – Szentlélek-: A világ sorsa

ÉGI ÜZENETEK 2012.10.16. Szűzanya: A világ sorsa I.

Szűzanya: Drága Gyermekeim! Eddig az ember egyéni sorsáról beszéltünk nektek, ezután a világ sorsáról lesz szó. A mai emberiség a végső időkben él. Boldogok lehettek, hogy átélhetitek történelmetek legnagyobb szabású eseményeit: az új Adventet, a második Pünkösdöt, az Úr Jézus dicsőséges második eljövetelét és az új Ég és új Föld megvalósulását.

Most az új Adventet élitek, a 2. Adventet. Várakoztok Szent Fiam 2. eljövetelére, mint ahogy Én, mint az Ő boldog Édesanyja várakoztam az Ő megszületésére. A betlehemi kicsi Jézus csendben, feltűnés nélkül, szegénységben érkezett. Második eljövetele nagyszabású és nyilvános lesz, minden ember számára látható dicsőséges nagy esemény. De most még, Kicsinyeim, a várakozás idejét élitek, az új Adventet, amely az Egyház vajúdását jelenti, a nagy szorongattatások előestéjét. Féltő, édesanyai szeretetemben jelenéseimkor hiába kértem az engesztelést, az imát, a megtérést. Gyermekeimnek csak egy kicsi rétege hajlik szavamra. A nagy többség Rám se figyel. Szent Fiam az ír látnoknőn keresztül imahadjáratot indított, melybe csak a legbuzgóbb gyermekeim kapcsolódtak be. Mivel a tömegeket nem tudjuk megérinteni, az emberiségre megjövendölt megpróbáltatások nem fognak elmaradni. Drága Gyermekeim, mégis engeszteljetek kitartóan, mert a büntetés enyhíthető, mégpedig a katasztrófák, üldöztetések, járványos betegségek és a háború. A sok ima és engesztelés nem vész kárba, enyhítheti és lerövidítheti ezeket.

Mennyei Atyátok végtelen jóságában és irgalmában a rátok váró nehéz idők előtt ad nektek egy nagy lehetőséget a megtérésre: a 2. pünkösdöt, más szóval a Nagyfigyelmeztetést. Az első pünkösd Szent Fiam mennybemenetele után volt, mikor megígérte apostolainak, hogy elküldi a vigasztaló Szentlelket. Lángnyelvek alakjában ereszkedett le rájuk. Betöltötte őket fénnyel, világossággal, bátorsággal, elszántsággal, ékesszólással és a nyelveken beszélés ajándékával. Most is így lesz, kicsinyeim a Nagyfigyelmeztetéskor. A Szentlélek, lángjainak fényével, minden ember lelkét átjárja, megvilágítja bűneit, és mély bűnbánatot kel benne. Utána jöhet bármilyen üldöztetés, már nem lesz félelem bennetek, és tudni fogjátok, melyik oldalra álljatok. Az emberek tömegei fognak megtérni és nagyon kevesen maradnak hitetlenek és közömbösek. Sajnos ez utóbbiak lesznek az Antikrisztus támaszai. A gazdasági válságtól elszegényedett, nyomorgó és frissen megtért embereket anyagi javakkal fogják visszacsábítani a gonoszhoz. A Föld minden pontján lesznek hűséges, erős lelkű gyermekeim, olyanok, mint ti. A Szentlélek által megbátorodva és megittasodva erőt és hitet adnak az újonnan megtérteknek. Ezt várom tőletek is, drága jelenlévő Engesztelőim. Mindannyian a saját környezetetekben: családotokban, szomszédságotokban, barátaitokban ébresszetek Istenszeretetet, bölcsességet, tanítsatok nekik új hitbéli ismereteket. Ne engedjétek, hogy a Csalóra hallgassanak, hogy bármit is elfogadjanak tőle. Magyarázzátok meg nekik, hogy aki az Antikrisztus oldalára áll és felveszi a Fenevad bélyegét, annak teste és lelke egyaránt elpusztul. De aki hűségesen kitart Jézus mellett, az Oltáriszentség, a Pápa és a Szűzanya mellett, azt Szent Fiam és Én oltalmunk alá vesszük, és lelke megmenekül. Az ember számára e végső időben ez az egy elfogadható út van, a másik a kárhozatba visz. Hívjátok fel a figyelmüket, hogy az Antikrisztus bármily kedves és adakozó eleinte, szánt szándékkal el akarja pusztítani őket. A Sátántól hatalmat kap csodák művelésére is, de ez nem igazi, hanem aljas szemfényvesztés, hogy hatalmát fitogtassa. Magyarázzátok meg nekik, hogy amint elfoglalják XVI. Benedek pápa trónját, az utódja ellenpápa lesz, hamis próféta, az Antikrisztus jobbkeze. Ezt bizonyítani fogják a változtatások a templomokban. Miután a szentmiséből eltörlik az áldozati részt, tehát eltávolítják az Oltáriszentséget, attól kezdve a templom nem Isten háza. Hirdessétek a környezetetekben, hogy olyankor már nem szabad templomba járni. Ó, Gyermekeim! Ne féljetek, gondoskodunk arról, hogy mindenfelé legyenek bátor, lánglelkű papfiaim, akik rejtekben miséznek nektek, és kiszolgáltatják a szentségeket. Az új pápa rendelkezései is el fogják árulni, hogy ő hamis ember. Ilyenek: engedély a papok nősülésére, az egyneműek házasodására, az abortuszra, az eutanáziára, és még sok minden változtatást hoz, ami teret enged a bűn elterjedésének. Mindezt a sok galádságot az emberi szabadság nevében fogja tenni. Ezt követi majd, hogy eltörli az Újszövetséget, egy ideig még maradni fog az Ószövetség a templomokban. Jézus nevét ki se szabad ejteni. Új Messiásról fognak beszélni, aki az Antikrisztus. Nyilvánosságra fog lépni, mint a nyomorúságban élő emberiség jóságos megmentője. És mikor már sok-sok embert megnyert magának, kimutatja foga fehérjét: erőszakosságát, aljasságát, gonoszságát, hiszen a Sátán segítője és megszállottja. Istenként imádatja magát, székhelye a Jeruzsálemi templom lesz. Szobrai elözönlik a világot, és aki nem imádja, azt megöleti. De Mennyei Atyánk meg fogja rövidíteni irgalmában ezt a szörnyű önkényuralmat, mely a 3. világháborút is előidézi. A 3 napos sötétség után, azonnal bekövetkezik Jézus dicsőséges 2. eljövetele, az Antikrisztus és a hamis próféta elpusztítása és a Sátán megkötözése.

Drága Gyermekeim! Most csak lelki szemeiteket hagyjátok nyitva, testi szemeteket hunyjátok be. Nézzétek, ki áll előttetek! Egy másfél éves kicsi, ártatlan, tiszta gyermek: a 2000 évvel ezelőtti új Egyház, Krisztus Egyháza, melyet oly nagy reménnyel és szeretettel alapított apostolai között. A Szentháromság a Mennyből nézi e csöpp kis gyermeket és gyönyörködik benne. Ellenségünk nem tűri gyarapodását, boldogságát és Istenbe vetett mély hitét. Nézzétek, mit tesz! A kisgyermeket gonosz, pogány római katonák támadják le. Tagjait keresztrefeszítik, oszlopokon fáklyaként elégetik, vérengző vadállatok elé dobják. Sír a kicsi, csak úgy hull a könnye, sok-sok sebből vérzik. Az égből azonnal lejön a Mennyei Atya. Ölbe veszi, csitítgatja, szeretetével elhalmozza. Nézzétek, Jézus is ott terem mellette, a feltámadott, megdicsőült Jézus. Átveszi az Atyától, vérző sebeit csókjaival gyógyítgatja, és áldozatos tagjait, a vértanukat a Mennyországban a legnagyobb dicsőségben részesíti. Pereg a történelem, növekszik a gyermek, tért hódít a kereszténység a Föld országaiban. Most az Egyház, mint ifjú áll előttünk, életerős, izmos és szép. Újra támadás éri, a szakadás veszélye. A reformátorok, a reformáció atyjai egész nagy darabokat szakítanak ki belőle. Évszázadokon át egyre több részre szaggatják. Letérdel és végtelen szomorúságában, fájdalmas sebeiben Engem hív, Édesanyját. Már ott is vagyok bánatos fiam mellett, és védelmül beborítom csillagokkal díszített kék palástommal. Leszakadt, eltévelyedett tagjait is oltalmamba veszem. Így szólok hozzá: Mindig fordulj Hozzám, Édesanyádhoz, ha bajban vagy, Én védelmet és vigaszt adok neked fájó sebeidre!

Telik az idő, 2012-őt írtok. A szép ifjúból idős ember lett. Komoly belső fájdalmak gyötrik. A gonosz belülről rontja meg az Egyházat. Bíboros bíboros ellen, püspök püspök ellen, pap paptársa ellen fordul. A hiarerchikus papok ellenségnek tekintik a karizmatikus papokat, a választottak irigykednek egymásra, és egyik a másikat hitetlennek nevezi. Sokan a pásztorok közül olvasatlanul, ellenőrzés nélkül elvetik a magánkinyilatkoztatásokat.

Szabadkőművesek furakodnak be az egyház soraiba, és bomlasztanak. A papok egy része erkölcstelen életével megbotránkoztatja a híveket. Az öreg Egyház roskadozik a sok bűntől, szennytől. Erőtlenül összeesik és így könyörög az Atyához: Atyám, könyörülj rajtunk és az egész emberiségen! Őrizz meg Engem, Egyházadat, védj meg a pusztulástól! Erre Isten Szentlelkét küldi maradék, szenvedő Egyházához, egy nagy fehér galamb alakjában. A Szentlélek fölé repül, fényével és tüzével átvilágítja, egészen megtisztítja. Az Egyház újra talpra áll, elszánt és bátor lélekkel, megifjodva veszi fel a harcot mai ellenségével, az Antikrisztussal. Mi négyen, az Atya, a Fiú, a Szentlélek és Én nagy szeretettel átöleljük, és így biztatjuk: Ne félj, Gyermekem, veled vagyunk a végsőkig, és fényes győzelemmel fogsz kikerülni e harcból.

Drága Gyermekeim, tanításom végéhez értem. Elmondta nektek a világ sorsának első részét. A második feléről a jövő héten hallhattok. Búcsúzom tőletek. Körbejárok. Mindenkit megölelek, és homlokotokra egy keresztet rajzolok. Megáldalak titeket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.

 

ÉGI ÜZENETEK 2012.10.23. Mennyei Atya: A világ sorsa II.

Mennyei Atya: Drága engesztelő Gyermekeim! Ma a világ sorsának második felét ismertetem veletek: Jézus dicsőséges eljövetelét és az Új Világot.

Az Én Szent Fiam akkor fog eljönni, mikor a világon a legnagyobb lesz az istentagadás, a bűn sötétsége és az emberiség szenvedése. Váratlanul és hirtelen lesz ez az esemény. A 3 napos sötétség után, a Föld megtisztítását követően a megtisztított, Új Földre helyezi a lábát. Fényes felhőkön érkezik nagy dicsőségben, angyalok és szentek seregével.

Jézus a Szűzanyát bízta meg azzal, hogy Ő készítse elő Szent Fia II. dicsőséges eljövetelét a ti szívetekben. Ezért kéri a jelenéseiben és a próféciáiban, hogy most már mindenki forduljon Isten felé, gyakoroljon bűnbánatot, térjen meg, hagyja el egészen bűneit, tisztítsa meg szívét. Az Úr Jézus azt is Édesanyjára bízta, hogy tiporja el a Sátán fejét, kötözze meg és vesse bele a tüzes mélységbe, a pokolba, hogy ott legyen hosszú ideig, és ne kísértsen titeket. Mária Magdolnának, a 19 éves választottjának ezt úgy mutatta, hogy a gonosz Őskígyót Szűz Mária sarka alá helyezte és neki kellett eltaposni. Gyermekeim, ezzel fog majd bekövetkezni a Szűzanya Szeplőtelen Szívének diadala, mely egybeesik Szent Fia dicsőséges eljövetelével.

Mennyei Édesanyátok, mint a 2. Advent anyja van köztetek, veletek együtt várja ezt a nagy eseményt. A világ minden táján toborozza jelenéseivel és üzeneteivel a seregét a kicsikből, az alázatosokból és a tisztaszívűekből. Ezek lelkéből készül a drága bölcső Jézusnak a második dicsőséges megszületésére, eljövetelére.

Miért jön el Jézus? Hogy beteljesítse megváltó munkája tervét, hogy megvalósítsa az Új Világban a szeretetet, a békét, a tisztaságot és az igazságosságot.

Mikor jön el? Ne hallgassatok a hamis prófétákra, akik dátumokat mondanak, és ijesztgetni akarnak. Az idejét egyedül Én ismerem. Azt is megmondom, miért késlekedem. Az eredeti tervem a második ezredforduló volt, de akkor nagyon sokan elkárhoztak volna. Mennyei Édesanyátok és Szent Fiam könyörgésére hallgatva még haladékot adtam teremtésemnek a megtérésre. Az egyre jobban elterjedő engesztelés hatására az eltelt 12 év alatt nagyon sok gyermekem fordult Felém, sok-sok ezer, akik 2000-ben pokolba hullottak volna. Annyit mondhatok, hogy már nagyon közel van az Úr Jézus II. dicsőséges eljövetele. Hívogassátok! Mondjátok eszközömmel 3-szor hangosan: Maranatha! Maranatha! Maranatha!

Most az Új Világot szeretném bemutatni nektek részletesebben, mint ahogyan az eddigi üzenetekből ismeritek. Pár éve eszközömet, Évát és egy másik választottamat, Magdit egy közös feladattal bízta meg. Magdi a képlátás kegyelmét kapta meg hozzá, Éva a benső szó ajándékát. Magdinak elvont, szimbolikus ábrákkal: pálcikaemberekkel, háromszögekkel, hullámzó vonalakkal, csillagokkal, kanyargó vonalakkal, hajórajzokkal, házikókkal, hálóval, halakkal mutattam be az Új Világot. Ő nem tudta mit jelent ez a sok ábra. Telefonon elmondta Évának és Ő is tanácstalanul nézett maga elé képzelve, amit Magdi mondott. Leült füzetével, tollával az íróasztalához, imádkozott az ő Jézusához, és Ő azonnal elkezdett diktálni neki az Új Világról szebbnél szebb izgalmas üzeneteket. Azoknak, akik annakidején olvasták a naplóját, nem lesz új. Elöljáróban annyit mondok, hogy a 3 napos sötétség rejtekéből előbújó gyermekeim csodálkozó szemei elé tárult a kimondhatatlanul szép Új Világ, és az Úr Jézus leereszkedett közéjük isteni dicsőségében szentekkel, angyalokkal körülvéve. Fogjátok látni a fényes-rögös utat, a szenttéválás útját, de még nem mindenki halad rajta. Az út végén emeletes hajók várják azokat, akik elérték a szentséget. Ezek szállítják őket az Örök Élet tengerén keresztül a Mennyországba. Tehát az Új Világban nincs halál, hanem életük végén a Szentháromság szállítja át a Mennybe az embereket. Amiket felsoroltam, szimbólumként kell felfogni.

Nézzük, miket mondott az Úr Jézus az Új Világról. Így szólt eszközömhöz:

„Évám! Gyönyörű itt minden. A Nap fényében fürdik a táj. Üde zöld mezők illatozó virágokkal. Tisztavizű csillogó patak, magas hegycsúcsok, kéken hullámzó tenger. Eleinte kevés az ember, de egyre többen lesznek. Én vagyok a királyuk és Édesanyám a királynőjük. Minden ember mellett ott van az őrangyala. Megvalósul az egy akol, egy pásztor. Ennek az akolnak Én vagyok a feje és a pápa a főpásztorom. A pápával járok-kelek gyermekeim között és fényem átjárja a szívüket. Az emberek egyre sokasodnak. A falvak és városok ragyognak a lelki tisztaságtól. A családok békében élnek és együtt imádkoznak, szentmisére járnak. Csak szentségi házasságok léteznek. A gyermekek nem úgy nevelődnek, mint a világ megtisztulása előtt volt. A felnőtteknél jó példát látnak: hitet, szerénységet, őszinteséget és nagy szeretetet. Az igaz, hogy itt nincs bűn, de az Új Világ lakói nem egyformán haladnak a lelki életükben. Aki előrébb tart, az neveli a másikat. Aki fejlettebb, az már rálép a szentté válás fényes, rögös útjára. Akik ezen az úton haladnak, versenyeznek egymással jóságban, alázatban, szeretetben. De mindig vannak lemaradók, akiknek még nem lángol a szívük. Ők a langyos vízben úszkáló halacskák. De mire való az Én hálóm? Kifogom őket és ráterelem a nagy fényes útra és az Élet Vizével öntözöm őket, hogy belőlük is szentek legyenek. Amint mondtam ez az út göröngyös. El lehet botlani a gyarlóságok rögeiben: a kényelemszeretet, az önszeretet maradványaiban és egy kis hiúságban. Ha elesnek, az őrangyaluk és Mi, a Szentháromság felemeljük őket. Gyermekek is vannak köztük. Ó, mennyire szeretem őket! Még fogékony a lelkük. Ti, mai emberek az ártatlan kisgyermekekről vegyetek példát: ők őszinték, nem gyanakvóak, mindenkit szeretnek, nyitott szívűek. Amíg nem lesztek olyanok, mint a gyermek, nem juthattok be a Mennyek országába.

A fényes út végén, a földi élet befejezésekor, tündöklő gyönyörű hajó várja a szentté vált emberek lelkét. A Szentháromság, mint vezérlőcsillag mutatja nekik az utat a hajóig. Beszállnak, és a hajót mi vezetjük, a Szentháromság tagjai. Egy végelláthatatlan tenger kék hullámai között halad a hajó, az örök élet vizén és a Mennyország felé úszik. Kiszállnak, és Atyám vezeti be őket az aranykapun.

Máskor Magdinak nem a fényes utat mutattam az Új Világban, hanem egy nagy hidat, amely a földi élet és az örökkévalóság között feszül. Minden ember átmegy ezen a hídon. A híd földi lábánál azok ácsorognak, akik még nagyon ragaszkodnak a világi dolgokhoz: ínyenc falatokhoz, finom italokhoz, divatos holmikhoz, szórakozásokhoz, nagy kényelemhez. Akik már megindulnak a hídon, azok már többet törődnek lelkükkel, ízlelgetik a lemondást, áldozathozatalt. A híd közepén haladók az Én igazi követőim az önmegtagadásokban, áldozatokban. A híd mennyei lábánál az Én szentjeim eggyé válnak velem és Atyámmal. Az Új Világban teljes egység van az Egyházban. Az Egyház a Test, én vagyok a Feje, és gyermekeim a többi testrész. Minden testrész egynek érzi magát a Fejjel, tehát az emberek egyek Énbennem, egyek ugyanakkor az Atyával. Helytartóm, a Pápa is nagyon örül ennek az egységnek. Minden ember a Szentháromságos egy Istent imádja. A Gyermekekbe is ezt plántálják bele otthon és az iskolában. A Szentatya a Szentháromság irányításával különösen nagy gondot fordít a nevelésükre, hitük fejlesztésére. A Pápának sok segítőtársa van, akik figyelemmel kísérik az iskolák munkáját és beszámolnak neki az eredményekről. A Szentháromság kegyelmének fénye minden embert beragyog, és arra készteti, hogy szentté váljon. Így sok ember halad a fényes úton és a tengeren sok-sok emeletes hajó vár.

Drága Engesztelőim! Az Új Világból gyermekeim többsége a Mennybe kerül és kevesen a tisztítóhelyre. Megbilincselt ellenségem tajtékzik a dühtől, hogy közülük egyetlen lelket sem tud megkaparintani.”

Drága Gyermekeim! Most Én szólok hozzátok, Mennye Atyátok. Ugye vágyakoztok az Új Világ után? Akkor készítsétek a lelketeket. Oda az emberek közül a bátor és tiszta maradék kerül és az összes szentek, akik már meghaltak és a Mennyországba jutottak. Ott egész biztos találkozni fogtok üdvözült hozzátartozótokkal, barátaitokkal és minden szerettetekkel.

A 19 éves látnok leányunknak azt mutattuk, hogy az Új Világban ideális éghajlat lesz, a népek érteni fogják egymás nyelvét, nem lesz öregség, betegség, halál. Kicsinyeim, nem lesz halál, mert beteljesül az Szentírás szava: Lesz első feltámadás, és majd csak hosszú idő múlva lesz a második nagy egyetemes feltámadás, az utolsó ítélet előtt. Először a Krisztusban elhunytak támadnak fel, akik Vele lejöttek az Új Világba, és ti a maradék, akik még éltek elváltoztok. Tehát szintén feltámadtok egymás után, amilyen sorrendben eléritek az életszentséget. Ekkor lesz az első feltámadás. Majd sok-sok idő múlva, az utolsó ítélet előtt a többi elhunyt támad fel, akik a tisztítótűzből és a pokolból jönnek elő. A hosszú idő elteltével jön az emberiségre még egy utolsó megpróbáltatás. A Sátán kiszabadul, és üldözni fogja a földi paradicsomban a szenteket. De a Szűzanya biztos menedéket mutat nekik, ahol felkészülhetnek az utolsó ítéletre.

Drága Gyermekeim! Köszönöm, hogy végighallgattatok, és most elbúcsúzom tőletek. Emeljétek fel fejeteket, mert körbemegyek és mindegyiketek homlokára arany színnel rajzolok egy kört és bele egy arany keresztet. Ez azt jelenti: hamarosan beteljesedik az emberiség megváltása. Megáldalak benneteket a tökéletes lelki felkészülés ajándékával az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.

 

ÉGI ÜZENETEK 2012.10.30. Szentlélek: A világ sorsa III, az utolsó ítélet

Szentlélek: Drága Gyermekeim! Ma egy fenséges, nagyszabású és ünnepélyes eseményről lesz szó: az utolsó ítéletről. Egyik szentmisén a pap a szentbeszédben csak úgy futólag megemlítette a világ utolsó napját, mikor Jézus megítéli az embereket: balkeze mellé állítja a gonoszokat és jobb keze mellé az igazakat. Két idősebb férfi, Pista és Józsi együtt mennek haza a szentmise után. Így beszélgetnek: -Te Józsi! Elhiszed ezt az utolsó ítéletet? Biztos csak a papok találták ki. Hát minek lenne szükség az utolsó ítéletre, mikor Jézus a halálunk után azonnal a különítéleten eldönti örök sorsunkat, hogy a Mennyországba, a pokolba vagy a tisztítóhelyre jutunk-e?

  • Pista! Megpróbálom megértetni veled, miért kell ez a végítélet. Hiszünk abban, hogy Isten igazságos, a jókat megjutalmazza, a gonoszokat pedig megbünteti. Mégis a jók a rossz felebarátaik miatt sokat szenvednek, a nagy bűnösök meg élnek, mint hal a vízben, senki nem vonja őket felelősségre, rejtve maradnak gonoszságaik az emberek előtt. Kell, hogy legyen egy nagy nyilvános alkalom, mikor az egész emberiség előtt napfényre kerülnek egyesek alattomos, aljas cselekedetei, melyeket eltitkoltak mások előtt, és jónak tüntették fel magukat. Azután hány és hány, olyan tiszta szívű, áldozatos, adakozó, együttérző ember van, aki csendben, titokban teszi a jót, amiről csak Isten és ő tud. Kell egy nagy végítélet, ahol mindenki előtt világossá válnak az ilyen lélek jócselekedetei. Pista így válaszol: Mennyire igazad van. Itt a templombajárók között is van egy közös ismerősünk, akik pokollá teszi a felesége… . Ne folytasd, Pistám, mert ítélkezés lesz belőle. Hidd el, az utolsó ítéleten az ő viselkedése is láthatóvá fog válni.

Józsi még sok mindennel alátámasztotta, hogy miért kell megtörténni ennek a nagyszabású eseménynek, mellyel teljesen meggyőzte barátját.

E párbeszéd után, Én is próbálom előttetek kifejteni, miért kell megvalósulni az utolsó ítéletnek.

1.) Először is azért, hogy a nagy egyetemes feltámadás után igazak és gonoszok egyaránt lássák a megváltás beteljesülését. Hogy Jézus Krisztus kínszenvedése és kínhalála nem volt hiábavaló: szentek, vértanúk, hitvallók hatalmas serege áll majd az Ő jobbja felöl, mennyei dicsőségbe öltözve. Ők mindnyájan elnyerik méltó jutalmukat, az üdvösséget, Isten színről-színre látását és a gyönyörű, fényben úszó Mennyországot.

2.) Másodszor azért van szükség az utolsó ítéletre, hogy mindenki lássa a Szentháromság Isten abszolút győzelmét a Sátán és a többi gonosz lélek felett, akik örökre a pokolba hullanak. Már nem kísérthetnek többé senkit.

3.) Harmadszor arra való a végítélet, hogy minden ember tudomást szerezzen arról, hogy Isten végtelenül jó és igazságos, mert nyilvánosságra kerülnek egyenként minden ember legapróbb jócselekedetei is, és bűnei is. Mivel Isten nemcsak igazságos, hanem tele van megbocsátó szeretettel, nem kerülnek napfényre a megbánt, meggyónt és levezekelt bűnök, ezek miatt egy gyermekemnek sem kell megszégyenülnie.

Ezt a nagy utolsó eseményt a feltámadás előzi meg. Erről már beszéltünk a múltkori tanításban. Én most a földi test és a feltámadt test azonosságáról szólok. Higgyétek el mindnyájan a saját testetekben fogtok feltámadni. A Mennyei Atyának nem jelent problémát, hogy az ember teste a sírban porrá vált, vagy hamvát beleszórták a folyóba vagy tengerbe. Ha képes volt a teremtéskor az embert porból, sárból megalkotni, miért is ne tudná testeteket egyenként, személyszerint ugyanolyanra, felismerhetőre formálni, mint amilyen földi életében volt. Pál apostol ezt írja: hogy ennek a romlandó testnek fel kell öltenie a romolhatatlanságot, ennek a halandó testnek magára kell ölteni a halhatatlanságot (1Kor.15,53). A lélek a test formája, teljesen kitölti testeteket, felveszi alakját. Ez a tény megköveteli, hogy feltámadáskor az új test, amit kaptok, teljesen, tökéletesen hozzáillő legyen. Tehát ugyanaz a feltámadott test, mint a földi test volt, de mégis más, mert a mennyei dicsőségbe változott.

Most nézzük, milyen tulajdonságai lesznek feltámadott testeteknek. Az üdvözültek testéről beszélek.

1.) Halhatatlan és romolhatatlan lesz, nem tud szenvedni és nem tud meghalni. Teljesen ép és egészséges, fiatal és szép lesz. Aki földi életében nyomorék volt, kisebb vagy nagyobb testi hibával, csonka végtagokkal élt, vagy vak volt, annak is a feltámadt teste tökéletesen szép és arányos lesz, mozgása, látása, hallása hibátlan. Hiába halt meg valaki 90 évesen összeráncolódott, töpörödött, meggörbült testével, a feltámadása pillanatától kezdve egy sugárzóan szép, ragyogó ifjú lesz, magán hordozva földi karaktere jegyeit.

2.) A feltámadt testetek dicsőséges lesz. Mindenki látni fogja, hogy fényt bocsát ki magából, mint ahogy a Tábor hegyen Krisztus arca sugárzott a színeváltozáskor. Ennek a dicsőséges fénynek az erőssége emberenként eltérő lesz. Aki földi életében nagyon nagy érdemeket szerzett magának jócselekedeteivel, áldozataival, lemondásaival, önmegtagadásaival, az nagyobb fényben ragyog. Akinek kevesebb volt az érdeme, az kisebb fényben.
3.) Tudom, hogy nehéz testbe zárt értelmetekkel felfogni, de higgyétek el, hogy a feltámadt testeteknek nem lesz időbeli és térbeli akadály. Gondoltok egyet és ott vagytok, ahol szeretnétek lenni. Tudtok majd a föld felett siklani, repülni. Át tudtok majd hatolni falakon, ajtókon. A látásotok se földi lesz. Ránéztek valakire vagy valamire és egyszerre látjátok felülről, alulról, jobbról, balról, hátulról anélkül, hogy mozdulnátok.

A feltámadt testetekben is lesz értelem, de sokkal magasabbrendű, sokkal nagyobb tudással rendelkezik, mint a földön a legkimagaslóbb elme. Minden azonnal megvilágosodik előttetek, amit tudni szeretnétek. Mindez azért lesz lehetséges, mert részesedhettek Isten tudásából.

A kárhozottak testéről nem szívesen beszélek nektek. Csak annyit jegyzek meg, hogy az ő testük is halhatatlan lesz, de gonosz lelkükhöz alkalmazkodva undorító és taszító lesz. Egy nő lehetett földi életében mindenki által csodált szépségkirálynő, ha züllött életet élt, és elkárhozott, az új teste meglepően csúnya, torz lesz. Egy férfi lehetett a földi életében vonzó, ünnepelt sztár, akiért ezrek rajongtak, ha romlott és hitetlen volt, az elváltozott teste ijesztően rút, nyomorult, gusztustalan lesz. A kárhozottak új teste is halhatatlan lesz és a pokolban örökké szenvednek.

Drága Gyermekeim, most elmondom nektek, mit látok. Fönt a Mennyben tanácskozunk, Mi a Szentháromság. A Mennyei Atya így szól. Szentlelkem, Te már elvégezted legfontosabb feladatodat a Nagyfigyelmeztetéskor. Szent Fiam, most rajtad a sor. Rád bízom az ítéletet. Dicsőítsd meg Magadat és Engem! Elérkezett a legutolsó pillanat. Jézus Krisztus egy ünnepélyes fehér, bő leplet csavar magára, hogy még oldalsebe is látszódjon. Mint a villám száll le az Új Földre és megáll a feltámadott sokaság előtt. Alig lehet ráismerni a szelíd, mosolygó, együttérző Jézusra. Testét dicsőséges, hatalmas fény veszi körül, és csapkodnak belőle a villámok, és dörgő hangon mondja a Szentírás szavait, mellyel baloldalára állítja a gonoszokat és jobb oldalára az igazakat. Ezt egyenként teszi. Mellette áll 3 angyal. A középső kezében egy nagy tábla van IGAZSÁGOSSÁG felirattal, melyet állandóan magasan tart. Az egyik angyal egy kisebb táblát hoz: MEGBOCSÁTÓ SZERETET felirattal. Szólítására sorba, egyenként jönnek a felszólítottak. Egy leány következik, aki most szabadult ki a tisztítótűzből. Szép, ragyogó feltámadt testével letérdel Jézus előtt. Reszket a félelemtől, és irgalomért könyörög. Jézus arca szelíddé válik, közelebb megy a lányhoz, megsimogatja a fejét és lágy hangon így szól: Ó, Gyermekem, neked nincs félnivalód. Még a földön megbántad, meggyóntad bűneidet, levezekelted azokat halálod előtt szenvedéseiddel, és kevés tartozásaidat a tisztítótűzben. Lelked fehér, mint a hó. Megfogja a kezét, és jobboldalára állítja. Közben az IRGALMASSÁG táblát az angyal végig magasra emeli.

Ezután egy kárhozott férfi áll Jézus elé undort keltő testével. Jézus elfordítja az arcát, melyen szent harag és fájdalom látszik. Az elkárhozottból düh és gyűlölet sugárzik felé. Egy utolsó próbát tesz vele. Így szól hozzá: Ha megbánod gonoszságaidat és bocsánatot kérsz tőlem, megmentelek a pokoltól, ahol eddig voltál! De a válasz: „Soha!” Jézus felétek fordul: Engesztelőim, itt már nem tudtok segíteni. Azután keményen rászól: Távozz tőlem a baloldalamra. Közben hiába emelte fel a másik angyal a MEGBOCSÁTÓ SZERETET táblát, nem volt rá szükség.

Drága Engesztelőim! Az utolsó ítéletre úgy tekintsetek, mint Krisztus és az Egyház győzelmére a gonosz felett, mint a megváltás beteljesülésére és a Szentháromság megdicsőülésére.

Nagy szeretetemben megáldalak benneteket a feltámadásba vetett hit kegyelmével: az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.

© 2014 - 2024 Jézus az Emberiséghez | Üzemelteti: eBlog.hu - ingyenes blog rendszer