35

Tavasszal 1-jén

(35) – Ima a lelkekért, hogy beléphessenek a Paradicsomba

“Jézusom, segíts, hogy én is segíthessek Neked, gyermekeid maradékának megmentésében a Földön.Imádkozom, hogy Irgalmasságod által mentsd meg a lelkeket a sötétség szellemétől.Fogadd el életem megpróbáltatásait, szenvedéseimet és gondjaimat, hogy megmentsd a lelkeket a pokol tüzétől.Tölts el engem azokkal a kegyelmekkel, amelyekkel ezeket a szenvedéseket – szeretettel és örömmel a szívemben – felajánlhatom Neked, hogy mindnyájan – a Szentháromság iránti szeretetünkben – egyként egyesülhessünk, és hogy majd Veled együtt, szent családként élhessünk a Paradicsomban. Ámen“




"A tied vagyok."

"Érzem a kegyelmed."

"Meg akarlak ismerni."

"Segíts bíznom benned."

"Tőled függök, Uram."


"Velem vagy."  



A Szentírásból is mondhatsz rövid részeket: "Számomra az élet Krisztus."
"Te soha nem hagysz el."
"Te vagy az én Istenem."



A Krisztus melletti elköteleződés imája

 

Ha készen állsz elkötelezni az életedet Jézus Krisztusnak, imádkozd el ezt az imát:

 

"Drága Jézus, azt ígérted, hogy ha hiszek benned, megbocsátasz mindent, amit rosszul tettem, hogy megtudom az életem célját és te befogadsz egy nap örökkévaló otthonodba, a Mennybe.
Megvallom a bűneimet és hiszem, hogy Te Isten vagy, az én Megváltóm. Befogadlak az életembe mint Uramat. Ma minden részét az életemnek a te irányításodra és vezetésedre bízom.
Meg akarok nyugodni a te szeretetedben. Köszönöm, hogy nem kell megszereznem, kiérdemelnem vagy megdolgoznom érte. Arra akarom használni az életem előttem álló részét, hogy téged szolgáljalak és ne magamat. Átadom neked az életem, és kérlek ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen."



„Imádlak, szeretlek fönséges Jézusom, Aki leszálltál közénk Atyád boldogságából, ebbe a siralomvölgybe, ahol üldözés, ellenségeskedés és hatalomféltés várt Rád. „Keresztre Vele!” És Te éppen ezért az óráért jöttél. A Getszemáné kertben Vérrel verítékeztél, halálfélelemben remegtél, és így imádkoztál: „Abba! Atya! Neked minden lehetséges. Ha lehet, múljék el Tőlem ez a kehely, anélkül, hogy kiinnám! De ne az Én akaratom legyen, hanem a Tiéd!”

Gonosz pribékek gúnyoltak, kínoztak. Drága Szent Tested csupa Seb és Vér volt. Te mindezt szótlanul tűrted, közben magadban felajánlottad az Atyának a bűnösök megmentéséért. Nincs szenvedés, amin Te át nem mentél. Nincs bűn, amit Te meg nem bocsátanál. Csak aki megátalkodott, aki ragaszkodik bűnéhez, nem bánja meg, nem kér bocsánatot. Az ilyen ember az ördögök martaléka lesz. A tűz emészti, és a férgek rágják örökkön örökké. Az ilyenért fölösleges volt keresztáldozatod, mert hiábavalóvá tette magában kegyelmedet.
Drága Szent Uram! Te vérkönnyeket sírsz minden elkárhozott lélekért. Te minden kegyelmet megadsz neki, de tiszteletben tartod szabad akaratát. Akarata ellenére senki sem üdvözül. Milyen tragikus. Ti bűnösök! Halljátok meg az Üdvözítő Isten-Ember szavát, amit a keresztről kiált felétek: „Szomjazom!” A ti lelketekre szomjazik. Bánjátok meg bűneiteket! Tisztuljatok meg a bűnbocsánat szentségében! Ne legyetek süketek Krisztus szeretetteljes szavára! Ő azért jött, hogy üdvözítsen, hogy megmentsen. „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!” Drága Szent Jézusom! Add a mi ajkunkra is ezeket a szavakat, amikor ellenségeinkre joggal haragszunk! Teérted, a Te értünk kiontott drága Szent Véredért tudjunk, és akarjunk megbocsátani egymásnak, mert Te ezt mondtad:
„bocsásd meg a vétkeinket, amint mi is megbocsátottunk az ellenünk vétkezőknek.” (Máté 6, 12.) „Ha megbocsátjátok az embereknek, amit vétettek ellenetek, mennyei Atyátok is megbocsát nektek. De ha nem bocsáttok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg bűneiteket.” (Mt 6, 14-15.)
Drága Üdvözítő Jézusunk! Gyújtsd lángra szívünket! Töltsd meg a Te szereteteddel! Adj nekünk megbocsátó szívet! Olyat, amilyenben Neked kedved telik. Cseréld ki a mi kő szívünket a Tiédre, amely annyira szeretett, hogy vállalta értünk a kínszenvedést, a csúfos kereszthalált, csakhogy senki el ne vesszen, hanem örökké éljen.
Jézusom! Taníts meg minket elengedni a sérelmeket, a magunk igazát! Helyette fogadjunk el Téged, Aki Magad vagy az út, az igazság és az élet. Te légy számunkra az egyetlen igazság, Aki annyira szerettél, hogy Áldozattá lettél értünk! Ha még ezek után is van valaki, aki elfordul Tőled, és nem követ Téged, az csak magára vethet. Te mindent megtettél.
Szeretlek Uram, teljes szívemből, teljes lelkemből, teljes elmémből és minden erőmből! Csak neked akarok élni, és engedelmeskedni mindig! Csak a Tiéd akarok lenni! Köszönöm, hogy megmentettél, hogy vonzol, hogy elfogadsz. Dicsőség és hála legyen neked mindörökké! Ámen”

 





„Imádlak Téged teljes szívemből, legfölségesebb, magasságos Isten! Benned elmerülni, Téged dicsőíteni a legboldogabb érzés a földön és a mennyben. Ó fölséges, ó magasságos, kimondhatatlanul jó és irgalmas Istenem! Köszönöm minden kegyelmedet. Hálát adok mindazért, amit megadni méltóztattál, és köszönöm, hogy megóvtál mindattól, amitől akartál. Kérve-kérlek, add meg ezután is mindazt, amit jónak látsz, és őrizz meg mindattól, ami nem válna lelkem-testem javára.

 

Jézusom, hála és dicsőség legyen Neked mindazért, amit megengedsz, és köszönöm Neked, hogy megóvsz a rossz dolgoktól. Rád bízom, hogy mikor mit adsz meg, és mit nem. Nem kérek semmit, csak azt, amit a Miatyánkban tanítottál: legyen meg a Te akaratod. Nincs számomra nagyobb gyönyörűség, mint az, amikor a Te akaratod érvényesül.

 

Jézusom! Veled együtt akarom kiinni a kelyhet! Nem utasítom vissza a kereszteket, a szenvedések kelyhét. Mert tudom, hogy ez a lélekmentés eszköze, ha a Te végtelen örök áldozatoddal egyesülve felajánljuk magunkat Neked.

 

Kérlek, Jézusom, add kegyelmedet, hogy mindig legyen erőm igent mondani Neked az áldozatokra, az önmegtagadásokra és a keresztekre, amelyeket azért adsz, hogy megóvj a kárhozattól, hogy lelkemet megszenteld, és az örök életre vezesd, és általam más lelkeket is üdvözíteni akarsz. Jézusom, kérlek, add meg nekem a kegyelmet, hogy maradéktalanul beteljesítsem rám vonatkozó örök szent tervedet. Ámen.”





 

„Imádott Megváltó Jézusom! Te ott függsz a keresztfán. Ránk nézel, s ezt mondod: „Szomjazom.” Nem az ecetre szomjaztál, amely felmarta Ajkad Sebét. Nem. Te a mi lelkünkre szomjazol. Te a mi igenünkre vársz, hogy igennel válaszoljunk a Te hívásodra. Te azt mondtad: „Legyetek tökéletesek, mint Mennyei Atyátok!” Te minden életállapotot megszenteltél. A papságot, a szerzetesrendet, a magányt és a házasságot. Nekünk csak Téged kell követni, mert Te vagy az út, az igazság és az élet. Te az életedet adtad a mi üdvösségünkért. Nekünk is az életünket kell odaadni a mi megszentelődésünkért. Jézusom, kérlek, add nekünk a Te hitedet és a Te erődet, hogy mi is igennel válaszoljunk Mennyei Édesatyánknak úgy, ahogy Te: „Atyám, ne az Én akaratom legyen, hanem a Tiéd. Ámen.”



„Jézusom, Te ott függsz a keresztfán. Látom, amint a Véred ömlik. Szentmise van. Te a kereszten a földgolyó fölött vagy. Drága, Szent kiomló Véred beborítja az egész földgolyót. Ez azt jelenti, hogy mindenütt, ahol Szentmise van, a Te drága Szent Véred tisztít meg minden áldozót bocsánatos vétkeitől, amelyeket nem gyónt meg. A Te Véred a mi üdvösségünk és menedékünk. Szent Véred a hatalom, a mi védőpajzsunk, amely elűzi közelünkből a sátánt. Ha a Mennyei Atya a Te drága Szent Véredet látja rajtunk, megenyhül irántunk, nyomorult bűnösök iránt. Rád való tekintettel megbocsátja minden bűnünket. Jézusom, köszönjük Neked ezt a kegyelmet, hogy annyira szerettél, hogy a Véredet ontottad, az életedet adtad oda értünk. A magunk számára csak egyet kérek: Adj nekünk hűséges, szeretettől lángoló szívet, amely sohasem mondja: elég az áldozatból, hanem mindig készséggel öleljük át a keresztet, amelyet megosztasz minden Téged szerető gyermekeddel. Fogadjunk el Tőled mindent, jót, rosszat egyaránt! Minden döntéshelyzetben Veled együtt mondjuk: Atyám, ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem ahogy Te. Ezt kérem Tőled Jézusom, és azt, hogy végy fel minket is választottaid körébe, ahol vég nélkül imádunk Téged, és örvendezünk Veled. Erre áldj meg minket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.”




 

Krisztus Lelke, szenteld meg Édesanyánk gyermekeit és papfiait!

 

Krisztus teste üdvözítsd az egész világot!

 

Krisztus vére ihlesd meg az eleső és bűnben járó gyermekeket!

 

Krisztus oldalából kifolyó víz, mosd tisztára egyházadat!

 

Krisztus kínszenvedése, erősítsd meg a magyar nemzetet!

 

Ó jóságos Jézus halld meg az esendő világ kiáltozását!

 

Szent sebeidbe rejts el a Föld gyermekeit!

 

Ne engedd, hogy a sátán elszakítsa tőled gyermekeidet!

 

A gonosz ellenségtől és a sötétségtől mentsd megy gyermekeidet, és papfiaidat!

 

Haláluk óráján állítsd melléjük Fiam Édesanyját, és add, hogy ölelő karjaiban vigye trónod elé őket.

 

Add, hogy minden elhunyt gyermeked az örök országba költözzön és szentjeiddel dicsérjenek Téged most és mindörökkön örökké. Amen.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én