MERT MONDOM NEKTEK, HA TELJESÍTETTÉTEK VOLNA A NEKTEK SZÁNT FELADATOT, MÁR ITT A FÖLDÖN MENNYORSZÁGOT TEREMT­HETTETEK VOLNA

 

  1. január 18.

MERT MONDOM NEKTEK, HA TELJESÍTETTÉTEK VOLNA A NEKTEK SZÁNT FELADATOT, MÁR ITT A FÖLDÖN MENNYORSZÁGOT TEREMT­HETTETEK VOLNA

Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott vagy testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ámen. Ármin vagyok, ne félj!

Köszöntelek testvérem az Örök Atya, az ő szent Fia; a mi Urunk Jézus Krisztus szent nevével, a Szentlélek Úristen közreműködése által. Ámen.

Imádkozzunk testvérem! Áldott légy te öröktől fogva és mindörökké élő mennyei Atyám, áldassék és megdicsőüljön a te szent neved mindenhol és mindenkor és mindenekben.

Áldás és dicséret a második isteni személynek, szent Fiadnak, a te egyszülöttednek - ki belőled származik, ki egy teveled Atyám, az égi Báránynak, a Megváltónak, az egye­düli Üdvözítőnek, ki a földre hozta a te örömhíredet Atyám - az Üdvösség-szerzőnek, a mi Urunknak, Jézus Krisztusnak. És magasztaltassék és imádtassék a dicső szenthá­romságú egy igaz Isten. Hozsanna a magasságbelinek, a közénk szállónak, a köztünk élőnek, mindörökké Álleluja!

Örök Atyám! Te egy igaz Isten, ki vagy mindörökké, hozzád fordul esendő imánk! Kérve kérünk, könyörülj esendő és esdeklő népeden! Védd meg őket a gonosz kísér­téseitől! Törd le a világ fejedelmének hatalmát felettük, hisz te ezt megteheted! Hatalmas Isten, tipord el a gonoszságot a gonosszal együtt, hogy eljöhessen a béke a földre. Hogy eljöhessen szent Fiad királysága itt a földön, hogy jöijön el a te országod, Atyám; mindenható Isten, mit annyiszor kérnek tőled imáikban a tieid. Hogy végre jöjjön el a te országod és legyen meg a te akaratod, most és mindörökké, Ámen.

Atyám, engedd meg hogy kéréseimet tovább folytassam, hogy könyörögjek a földön élőkért, kik a te nyájadba tartoznak. Old fel értük a bűn láncát, ne engedd, hogy a sátán meggyalázhassa szent Fiadat az Oltáriszentségben, hogy újra és újra keresztre feszítse őt a sátán. Legyen már elég Atyám a bűnből és a förtelemből itt a Földön. Ne engedd, hogy a gonosz egyet is eltéritsen a bárányok közül! De könyörgök a megtévesztettekért is, szent kegyelmed erejével és Szent Fiad szent sebei és kiömlött szent vére érdemei által: vezesd vissza, hogy a tékozló fiúk visszataláljanak az atyai házba, hogy életük, legyen a Megváltójuk által mindörökké. Ámen.

Testvérem, légy összeszedett! Még a gondolataidat se engedd elkalandozni a te Urad Istenedtől. Ne feledd: minden mulasztás, minden bűn a gondolatban fogan és úgy fokozatosan kinek-kinek lelki fokozata szerint. De ti legyetek résen! De ne féljetek! Mert Isten szent Lelke veletek van és rávezet a helyes útra, de csak ha hagyjátok! A maradandóért küzdjetek, ne a mulandóért! Tudja a ti mennyei Atyátok, mire van szük­ségetek, azt megadja nektek. Ne legyetek kicsinyhitűek!

Nehogy azt higgyétek, ha gyermekeiteket elhalmozzátok minden jóval, hogy jót cselekszetek. Mert a mulandóra nevelitek, nem a maradandóra. Gyermekeiteket a küzdelemre, ne a kényelemre neveljétek! Mert kialakul egy olyan nemzedék, mi testileg, lelkileg erőtlen, kik az alkoholban, a narkóban, a fáradtság nélküli anyagi javakban, a test örömeiben keresi a boldogulást és lesüllyed a hernyók szintjére, mikből sohasem válhat pillangó, ami szállni tud a magasba.

Tönkretettétek a Földet, mit az Atya szeretete Édennek szánt nektek! Nem valósítottátok meg a felséges Isten akaratát! Mert mondom nektek, ha teljesítettétek volna a nektek szánt feladatot, már itt a földi mennyországot teremthettétek volna meg. Mert mindnyájan egy bizonyos szereppel jöttetek a földre. Mert igaz, mit megfo­galmazott egy általatok nagynak tartott írótok: “Színház az egész világ”, és aki a szerepéből kiesik, és nem teljesíti azt, mit az Atya elvár tőle, az rossz színész és rossz ember, kit leírnak, azaz kitörölik nevét az ÉLET KÖNYVÉ-ből.

De ne feledjétek, atyátok igazi, szerető atyátok is. Irgalmas, mert elküldte Szent Fiát is a földre, az ő egyszülöttjét, hogy ezeknek a leírt és eltévedt embereknek lehetőséget adjon, hogy a kitérők után újra ott lehessenek a finálén, mikor a függöny legördül.

Mert Jézus Krisztus a megtévelyedettekért jött, a bűnösökért, hisz mondta Uratok, Jézus Krisztus: “A BŰNÖSÖKÉRT JÖTTEM, NEM AZ IGAZAKÉRT” és folytatta tovább, “MERT NEM AZ EGÉSZSÉGESEKNEK KELL AZ ORVOS, HANEM A BETEGEKNEK”. És odanyújtotta szent vére által a bűnbánat szentségét, és eledelül adta szent testét és szentséges vérét, hogy erősítsen és táplálja a lelkeket. Megadta a lehetőségét annak, hogy a neki szánt feladatot - ha úgy tetszik szerepet - folytathassa, hogy az utolsó órában, mikor szólítják, ott lehessen. De ne higgyétek, hogy csak a Fiú, a második isteni személy szenvedett itt a földön. A Fiúban bent volt az Atya is, mert mit mondott Jézus Krisztus: “Én és az Atya egyek vagyunk”. Máskor pedig mondotta: Én az Atya által beszélek, mert azt mondom, mit az Atyától hallottam”.

Hogy visszatérjek a megváltásra, mi egy bizonyos részben a földön játszódott le. Azt se feledjétek, hogy mint a földi életét és a keresztutat a szenvedések útját végigjárta az ő anyja, a szeplőtelenül fogantatott Szent Szűz, Mária, az Isten anyja. Ki vér nélkül szenvedett ugyan, de lelkében ugyanazon kínokat szenvedte és végig kellett szenved­nie, mert ez beletartozott az ő feladatába.

És ő szabad akarata által ellenállhatott volna, akkor mikor az angyal megjelent, ott Názáretben. Mert teljesen tudatában volt, hogy mit vállalt. Hisz ő szeplőtelenül fogantatott volt fogantatása pillanatától. Ö ne tudta volna, hogy mit vállal? Az angyal nemcsak azt közölte vele, hogy a Megváltó anyja lesz, hanem azt is, hogy ezért milyen utat kell végigjárni itt a földön. Egyedül az ő szabad akaratán múlott, hogy vállalja, vagy nem vállalja. De azt is tudatták vele, hogy ezáltal mennyi ember menekül meg az örök kárhozattól. És erre a tisztaságos Szűz, igent mondott: “teljesedjenek be rajtam szavaid. “

Mint már annyiszor mondottam és hangsúlyoztam a ti szabad akaratotok fontosságát, és Isten ezt a felséges igen-t is tiszteletben tartja. Még többet mondok: A megváltás sem történhetett volna meg itt a földön, a szent Szűz akarata nélkül. És ez hatalmas titok, ez volt elrejtve a sátán elől.

Azt tudta, hogy a jóságos mennyei Atya nem hagyja elveszni azt az embert, kit a saját képére és hasonlóságára alkotott. Mert tudta, hogy a szabad akaratú ember felett nem szuverén úr, csak befolyásolhatóságot kapott. Csak azt nem tudta, hogy ez milyen formában történik.

Azt is tudta, hogy Jézus Krisztus egy rendkívüli ember. Ezért kísértette látható alakban és hatalmát fitogtatva, hogy bizonyságot szerezzen és szerzett is, mikor felkínálta az ő egész birodalmát, hogy boruljon le Jézus és imádja. Ekkor mondotta az Úr, Jézus Krisztus: “Távozz tőlem sátán, mert írva vagyon, Uradat Istenedet imádjad és ne kísértsd a te Uradat és Istenedet!”

Ezek után a gonosz arra összpontosított, hogy a megváltás mégse jöhessen létre. Hisz tudjátok, Uratok annyira visszarettent, hogy vért izzadott. Itt vívta meg haláltusáját. A keresztfán pedig meghalt a teste és feltámadása bizonyságot adott az ő győzelméről, hogy győzelmet aratott a sátán felett és győzelmet aratott a halál felett is.

Ebből következik, hogy nemcsak a lelketek örök életű, hanem a testnek is van feltáma­dása. Ámen.

Most búcsúzom és azt mondom: áldjon meg benneteket - kik mindezt hiszitek - a Mindenható Örök Atya, ki szeret benneteket, kinek gondja van rátok, az ő szent Fia, a megváltó Jézus Krisztus, ki örök életetek adója, ki külön-külön számon tart benneteket és neveteken szólít, azon a néven, mit ő adott nektek, aki neveteket beírja az élet könyvébe.

Őrizzen benneteket a megszentelő kegyelmek hordozója, Isten szent Lelke, a Szent­lélek Úristen. Oltalmazzon a szeplőtelenül fogantatott Szent Szűz, Isten anyja Mária. Ámen.

Én pedig Isten alázatos szolgája imádkozom érted és értetek, veled és veletek. Ármin.

Ajánló
Kommentek
  1. Én