AKI A KRISZTUSI UTAT VÁLASZTJA, A KRISZTUSI SORSOT VÁLASZTJA

1984. március 9.
AKI A KRISZTUSI UTAT VÁLASZTJA, A KRISZTUSI SORSOT VÁLASZTJA
Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott légy testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ármin vagyok, ne félj.
Köszöntelek testvérem. Az Atya Isten, a megváltó Fiú Isten és a lelket betöltő Szentlélek Isten szent nevével. Az Úr Jézus szent kegyelméből.
Adjunk hálát Urunknak, Istenünknek szent kegyelméért és végtelen nagy szeretetéért, mi szent és szentséges szívéből kiáradóan kilövell, a szeretet égő lángja által. Hálát és imát rebeg az emberi nyelv, mert felérhetetlen a te dicsőséged és emberi szóval felfoghatatlan a te szent szereteted. Mert ki az, ki felmérheti a végtelent? Ki az, ki meghatározná a te nagy-nagy szeretetedet Urunk és Istenünk. Áldassék és felmagasztaltassék a te szent neved, mindöröktől és mindörökké. Ámen.
Testvérem, mint már mondottam megerősíttetik a te lelked hitben, reményben, szeretet­ben, alázatban és béketűrésben.
Ne félj testvérem, tedd le a te gondjaidat minden nap a te Urad és Istened lábai elé. Mert a te Urad azt a kezében tartja és gondja a te gondod a te Uradnak. Te csak legyél nagyon alázatos. Te csak higgy, higgyed azt is – ha bármi történik is – mind a te lelkedet szolgálja, mert a lelkedet minél több fájdalom éri, te tudd azt, hogy azt a te Urad csinálja és formálja, de ezt csak a lélek fájdalma teheti fényesebbé és a szem könnye teheti tisztábbá, mit odanyújtasz a te Uradnak és Istenednek. Te tudd azt, hogy az Úr azt teszi próbára, kivel tervei vannak. Ne félj testvérem, te csak higgy, bízzál és remélj! Mert reménységed az Úrban, Jézus Krisztusban.
Mert az a fa, mi sok vihart ér és egy szál magában áll a viharban és gyökereit nem ereszti mind mélyebbre és mélyebbre a földbe, a vihar előbb-utóbb kidönti és kárba vész addigi küzdelme, és legyőzötté válik. Te is testvérem. A te gyökereid a feltétel nélküli hitbe kapaszkodjanak, mind és mind mélyebbre. Minél nagyobb lesz az élet vihara, a te gyökereid biztos talajba kapaszkodnak, és hited győzelemre viszi a te lelkedet a mi Urunk, Jézus Krisztus által.
Keresd fel testvérem az ima fegyverét és imádkozzál sokat, és a te lelked gondolatai szóljanak a te Uradhoz, Istenedhez és nincs mitől félni és nincs mitől tartani. Mert testvérem a világ kiveti azokat, kik nem az övéi, de jusson eszedbe, amit az Úr, az Isten, Jézus Krisztus mondott: “Meggyűlölnek benneteket az én nevemért, de jusson eszetekbe, hogy engemet már előbb gyűlöltek.”
Testvérem! Aki a krisztusi útra lép, az a krisztusi sorsot választja. Választja a világ megvetését, a világ gyűlöletét, mert kiveti a világ mi nem az övé. De te testvérem, ne félj, mert majd téged is Krisztusért gyűlölnek. Nehéz ezt megérteni, ehhez csak a hit, a feltétel nélküli hit ad erőt Jézus Krisztus által. Mert nincs az a rossz, mit a világ ad, ami a hívő ember lelke javára ne válna, Jézus Krisztus által.
Kérd testvérem a krisztusi erőt, és ne félj! Mert az Úr, ha megpróbáltatást enged, annak arányába erőt is ad hozzá. De a te lelked ne féljen, mert Krisztus és a félelem nem egy szívben lakik. Mert félni csak ott kell, ahol az Úr nincs jelen, mert ahol nincs Isten és jönnek a nehéz napok és a lélek egyedül áll a viharban és nincsenek gyökerei és nincs mibe kapaszkodnia. .
Testvérem, ajánld fel minden munkádat, fáradalmaidat, örömödet, bánatodat a te Uradnak és Istenednek, és nincs mitől félni. Mert a te Urad átvezet téged a háborgó tengeren anélkül, hogy a vihart – mindazt, ami külső – lecsendesítené. De lelked belső tengere nyugodt és sima lesz, hogy a te lelked menyegzős köntösét nem éri szenny, hogyha az Úr úgy látja jónak, elhívhasson úgy, hogy ne kelljen szégyenkezni hányódásaid miatt.
Most búcsúzom testvérem. Tudd azt is, hogy én is melletted vagyok és vigyázok rád, az Úr Jézus végtelen nagy kegyelméből.
Áldjon meg testvérem az Atya, ki visszavár, az ő szent Fia, a Messiás, a Megváltó Jézus Krisztus, a Szentlélek Úr Isten, ki megajándékozott téged az ő szent ajándékával, az Úr Jézus szent akarata által. Ámen.

Téged áldjon meg testvérem az Úr, Jézus Krisztus és szent kegyelme árassza el a te lelkedet. Ármin.


1986. március 09.
TUDJÁTOK AZT, HOGY A BŰN BÁRMEKKORA, ISTEN SZERETETE MÉG NAGYOBB
Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott vagy testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ámen.
Ármin vagyok, ne félj!
Köszöntelek testvérem az Atya, a Fiú és a Szentlélek Isten szent nevével. A mi Urunk, Jézus Krisztus szent kegyelméből.
Imádkozzunk testvérem! Mennyei Atyám, áldassék és magasztaltassék a te szent neved, most és mindörökké. Áldassék és dícsértessék és felmagasztaltassék a te szent neved Urunk és Istenünk, megváltó Jézus Krisztus. Hála és imádat neked Isten Szent Lelke a vigasztaló Szentlélek Isten. Áldás és örök imádás neked szentháromságú egy Isten, ki mindöröktől és mindörökké vagy. Ámen.
Áldassék a te szent neved Üdvözítő Jézus Krisztus. Te a keresztáldozat és a megváltás egyedüli megszemélyesítője. Ki érettünk emberré lettél, hogy mint a magasságos Isten, emberközelbe légy, hogy közelebb férkőzzél a megváltottaid szívéhez. Te, aki isteni hatalmadat csak az ember javára fordítottad, magadat pedig alávetetted a világ gonosz­ságainak oly formában, hogy hagytad, hogy a világ keresztre vigyen, hogy meggyaláz­zon. Még többet is tett, mert gyilkosokkal és rablókkal egy szintre helyezett, téged te felséges Isten. Kiöntötte rád a gonosz minden mocskát és gyalázatát, és te Uram és Istenem nem tettél ellene semmit, pedig hatalmadban állt, de te hagytad, mert csodálatos istenséged épp ebben nyilvánult meg. Mert a szégyenfát a te isteni erőddel oly magasra emelted, mi a megváltás jele – a mi üdvösségünk jele – lett és megváltásunk záloga.
Jel lett, mi erőt és bátorságot ad ahhoz, hogy mi is fel tudjuk venni a magunk kereszt­jét és követni tudjunk téged. Mert mi is – mint üdvösségünk felé – visszük, mert fáj nekünk ha letesszük, mert nélküle hiába zörgetünk a mennyek országa kapuján, nem is­mersz meg és megtagadsz minket, úgy ahogy mi is megtagadtunk téged, te egek Ura és Istene. Mert cselekedeteink ítélnek és vádolnak és cselekedeteink üdvözítenek minket. Ezért Uram, Jézus kérjük szent erőd kegyelmét, hogy segíts nekünk, mert nélküled el­veszünk. Hisz te mondottad, hogy “MINDIG VELETEK LESZEK, NE FÉLJETEK!”
Ebben bízva erős hittel kérünk Uram, hogy tarts meg magadnak minket s kísértésben légy oltalmunk és menedékünk! Vigyázz ránk akkor is, ha már a mi erőnk fogytán, de a te erőd tartson meg minket. Mert tudjuk a nehéz megpróbáltatások ideje nagyon közel. Azt is tudjuk Uram, hogy a sátán még a választottakat is meg akarja téveszteni. Ezért remeg a lelkünk, de a te szent kegyelmed és irgalmasságod erejében bízvást bízunk, hitünket megerősítve általad, és tudjuk, hogy te mindenképp velünk leszel, és mi veled leszünk.
Adj bátor szívet, adj hős lelket Uram, hogy mindenképpen ellenálljunk a kísértésnek, általad és benned Uram. Add, hogy akkor benned lehessünk, és te bennünk, mint ahogy te egy vagy az Atyával, egy vagy a Szentlélekkel, úgy lehessünk mi is egyek veled. Tartson meg bennünket a megváltói végtelen szeretet mindenkor és minden körülmények között. Ámen.
HIT
Testvérem! Hited legyen erős és szilárd! Reményed legyen rendíthetetlen. Mert kinek reménye Krisztus, az lelkesedve szereti Urát és Istenét, ott a gonosz hatalma megtörik, mert célja az, hogy csüggedtté tegye a lelket.
Mert ha a lelketeket csüggedtté tudja tenni, akkor megöli a lelketek fő erősségét a reményt. S kinek reménye gyenge, annak a hite sem lehet erős, és váratok homokra épült, amit az első megpróbáltatások elsodornak, mert nem elég csak hinni. Ezt most testvérem megmagyarázom, hogy félre ne értsd.
REMÉNY
Mert te hiszel Istenben. Tudod, hogy Isten létezik. Tudod, hogy igazságos és tudod, hogy az ember mennyire esendő és mennyire távol álltok ahhoz, hogy tökéletesek legyetek. Mert megbotlotok napjában hetvenhétszer – és tudjátok és imádkozzátok könyörgéseitekben “hol a szent is alig áll meg” – ez így igaz. De ugyanakkor jusson eszetekbe, hogy Krisztus mint mondotta, nem az igazakért, hanem a bűnösökért jött, de az is jusson eszetekbe, hogy a szentek sem szentnek születtek. Nagyon sok az ki nagy bűnökből tért meg, az isteni végtelen kegyelem által.
Tudjátok azt, hogy a bűn bármekkora, Isten szeretete még nagyobb és a kereszt­áldozat meghozta a menekülést.
Mert mindenkinél ott a bűnbocsánat szentsége, ami bűnbocsánatot ad. Tehát mi a remény: maga a bűnbocsánat, az Isten irgalmába vetett hit.
Azért a gonosz, kinél Isten hitét nem tudja teljesen lerombolni – az tudja, hogy van Isten és hiszi is – ott az IRGALMAS ÉS MEGBOCSÁJTÓ ISTEN és a SZERETŐ ISTEN képét és hitét rombolja le, tehát a reményt. Mely oly sokat lehet hallani a meg­próbáltatások idején: “Ha volna Isten, ezt nem engedné”. A hitetleneknek ennyi elég. De a hívőknek másképp tálalja fel a gonosz. Ott az Isten irgalmát és szeretetét rombol­ja, vagy erre kísért, és elveszi reményeteket. Ez nagyon veszélyes kísértés. Ebben kísérti az igazakat. De ti testvérem, ti azt tudjátok, hogy Isten végtelenül irgalmas és végtelenül szeret, ennek a jele Krisztus keresztje és nemcsak jele, hanem eleven záloga és jel a ti keresztetek is, mit felvesztek Krisztusért és embertársaitokért.
BŰNBOCSÁNAT
A bűnbocsánatra jel nektek Péter apostol tagadása, ki félelmében és reményét vesztve megtagadta Urát és Istenét. Hisz Krisztus, mint Isten megvédhette volna Pétert ettől a bűntől. De nem tette, mert jel lett Péter bűnbánata, és jel lett a bűnbánat, mert Péter a bűnbánat által megigazult. Mert a feltámadt Üdvözítő ugyancsak Pétert tette meg a fel­támadás után is az egyház fejének. Még csak meg sem rótta tagadásáért, pedig előre megmondotta neki. Ezért az idő közelsége miatt erőszakosabban kísért, mint valaha. Mindennél erősebb fegyver van a kezetekben Jézus Krisztusban, a bűnbocsánat.
Mit gondolsz testvérem, Júdásnak nem bocsátotta volna -e meg a bűnét Krisztus? De igen! Júdás ugyan megbánta bűnét, de nem hitt Isten irgalmában és szeretetében, elvesztette a reményt. A gonosz itt kísértett eredményesen. Mert ha Júdás a további életét a bűnbánatban töltötte volna, Isten megbocsát. De Júdás engedelmeskedett a sátánnak, elhitte hogy nincs remény és kezet emelt önnön életére, mit Istentől kapott. Testvérem! Itt pecsételődött meg Júdás sorsa. Ezért testvérem hitetek legyen erős és szilárd! Reményetek legyen töretlen, mert ez a kettő szorosan egybetartozik, mert mint mondottam; alázat nélkül nincs bűnbánat, de azt is mondom, hogy remény nélkül nincs bűnbocsánat.
Mert aki nem hisz és remél a bűnbocsánatban, az elveszett!
Testvérem, ezért hangsúlyoztam mindig a hit mellett a remény fontosságát. Mint már annyiszor mondtam, kinek Krisztus a reménye az üdvözül. Ámen.
Testvérem, kérd a hit és a remény megrendíthetetlen erősségét a te Uradtól és Istened­től, Jézus Krisztustól és ne félj semmitől. Az Úr Jézus szent kegyelme és reményed Jézus Krisztusban, a Szentlélek Isten ereje, világossága és bölcsessége, és a szellemek megkülönböztetésének kegyelme legyen veled, mindvégig. Az Úr, Jézus Krisztus irgal­mas szeretete őrizzen az örök életre. Ámen.
Én pedig imádkozom érted és veled. Amin.

MEGOSZTOTTSÁG VAN EGYHÁZAMBAN, MINT KÁIN ÉS ÁBEL IDEJÉN

1990. szeptember 21.

Szeretett Jahvém, tégy bennünket újból istenivé 1 ! Alakíts minket isteni képmásodra, arra a képmásra, amelyet elvesztettünk.

Vassulám, meg fogom hallgatni kérésedet, és ahogy esõként hullattam rád áldásomat, úgy fogom e Földet is ragyogó ruhákba takarni, dicsõséges tökéletességbe öltöztetni, és népeit arra indítom, hogy arcra borulva imádjanak engem.
De elõbb még tisztító tüzemet kell e nemzedékre küldenem. Le kell szállnom, hogy kihúzzam a rókákat odúikból, mert tönkretesznek minden új szõlõt. Ezt megmondtam nektek még mielõtt megtörténne, hogy higgyétek, ha majd megtörténik. Ahogy a holttest életre kel a halálból, úgy fogom életre kelteni e Föld feloszló testét. Dicsõséges testté, isteni néppé teszlek benneteket, a papoktól kezdve a laikusokig. Ma nincs hite e nemzedéknek, és nem akar bennem hinni. Nap mint nap egyre több pásztoromat ragadja magával a világ és gazdagságának vonzása. A bölcsességet majmolják, és amikor a kegyelem eljön hozzájuk, a lábuk elé, visszautasítják. A legkisebb jóindulatot sem mutatják, hogy elnyerjék ezt a kegyelmet. Megosztottság van Egyházamban, mint Káin és Ábel idején, akik testvérek voltak ugyan, mégis megosztottak voltak.
Egy volt a vérük, mégis különböztek.
Ábel alkalmas volt, Káin alkalmatlan.
Az egyik õszinte volt, a másik nem.
Az egyik jóindulatú volt, és tetszett nekem, a másik rosszindulatú volt, és nem volt tetszésemre.
És ábeleim, akik ma Egyházamban szolgálnak, szenvednek... azért szenvednek, mert látják, hogy saját testvéreik árulnak el engem. Ez az a baj, ami súlyosan ránehezedik pásztoraimra, amely megtöri és megosztja testvériségüket.
Boldog az az ember, aki megtartja parancsolataimat, mert érezni fogja békés szeretetemet.
Boldogok a béke szerzõi, akik a békéért dolgoznak, az én fiaimnak hívják majd õket. A Szeretet hamarosan veletek lesz, ezért szükséges, hogy állhatatosak legyenek ábeleim, akik megtartják parancsolataimat és hisznek bennem .
Vassulám, késõbb mondom el neked a többit. 2 Tarts ki az imádságban, és légy hálás! Hadd lelje benned gyönyörûségét Atyád, aki a mennyben van! Ne félj!... Veled vagyok. A Szeretet tekintete rajtad nyugszik.
 Jézus a Nevem .

Alleluja!



1 az isteni természet részeseivé" (2 Pét 1,4)
2 a Biblia bizonyos szakaszait, amire Jézus meg akart tanítani

Teljes ráhagyatkozás

Kedveseim, álljatok készen minden pillanatban beleállni a Szentháromság akaratába! Fogadjatok el mindig mindent zúgolódás és huzavona nélkül az Ő kezéből! Minél gördülékenyebben teszitek ezt és ajánljátok fel neki, annál értékesebb kincsekre találtok. Ne féljetek, mert mindent készségesen megtesz a Szentháromság! Meg szeretné tanítani nektek a teljes ráhagyatkozást. Ezért a bizalom lelkét kérjétek, tegye készségessé szíveteket, hogy mindent azonnal elfogadjatok. Értsétek meg, csak így tudtok lendületesen haladni. Így megkapjátok hozzá jutalmul a kitartás erényét.
2011. 07.24. Anna Terézia

http://engeszteles.bocsajozsef.hu/lelkielet/teljes-rahagyatkozas

Az igaz papokat felfüggesztik

2019. 03. 08, Péntek

A Szűzanya egy templomba vezetett engem, ahol minden padsorban papok ültek. Észrevettem, hogy bal oldalt a papok civil ruhában voltak, a jobb oldalon lévő papok pedig reverendát viseltek. Amikor előre néztem, akkor a hamispróféta ott állt az ambónál kezében egy névlistával. Az oltár asztala mellett XVI. Benedek pápa állt Krisztussal az oldalán. Láttam, hogy bal oldalról a papok hangos vádaskodással fordultak a jobb oldalon ülő papok felé, akik csendben voltak és nem válaszoltak. A hamispróféta ennek hallattára elkezdte egyenként felolvasni a neveket és magához szólította a jobb oldalon ülő papokat sorban egymás után. Láttam, hogy átadta nekik a felfüggesztésükről szóló papírokat, ami azt jelentette, hogy nem működhetnek tovább felszentelt papként. Voltak köztük bíborosok, püspökök és egyszerű papok is. A legtöbben elsírták magukat az oltár előtt, hiszen a hivatásuk a mindenüket jelentette. Ekkor XVI. Benedek pápa lehajolt hozzájuk és így szólt:

„Jézus Krisztus szemében ti mindörökké papok maradtok. Felfüggesztésetek érvénytelen. Menjetek és a rejtekben munkálkodjatok tovább Isten nyája között, akik rászorulnak az igaz pásztorok vezetésére.”

Mária Magdolna

Isten szemével nézni magunkat

2016.03.08.

Kedveseim, az emberi tökéletlenségeket olyan nehéz felismerni a földön. Amikor az ember önmagát szemléli, nehezen tudja kívülállóként nézni a vele történteket. De ha kéritek, hogy emeljen fel az Úr, és engedje, hogy az Ő szemével lássátok magatokat, akkor bizonyára több értékes észrevételt kaptok állapototokról. Imádkozni kell azért, hogy az ember jól láthassa önmagát, hogy tárgyilagosan szemlélje hibáit, bűneit, hogy ne legyen részrehajló, de olyannal se vádolja magát, amit nem ő követett el. Egyedül csak Isten jelenlétében, a Szentlélek erejével lehet őszinte, tiszta bűnbánatot tartani. Aki engedi, hogy Isten Szentlelke feltárja előtte bűneit, és ezt el is tudja fogadni, annak nagy esélye van arra, hogy felismerje, megvallja rendezetlenségeit az Úrnak. Adjátok meg az időt erre a vizsgálódásra, amíg nem késő, akkor nyugodt lelkiismerettel állhattok meg az Úr előtt.

Anna Terézia

 

http://engesztelok.hu/lelkielet/1108-isten-szemevel-nezni-magunkat

Ráhagyatkozni teljesen a Szentháromságra.

Kedveseim, miért nem adjátok át magatokat teljesen és fenntartás nélkül a Szentháromságnak? Ne kételkedjetek, hanem bízzatok, mert Ő vezeti életeteket! Mindig mellettetek áll és megsegít, amikor szükséget szenvedtek. Tanuljatok meg teljesen ráhagyatkozni és engedjétek át magatokat neki! Bízzatok, még ha harcolnotok is kell, mert Ő mellettetek küzd mindvégig. Ezért ti is állhatatosan küzdjetek a Szentháromság oldalán Édesanyánk védelme alatt. Szüntelenül követlek és kísérem göröngyös útjaitokat. Mindig csak felfelé nézzetek, mert csak onnan jöhet a segítség!
2012.03.08.            Anna Terézia

http://engesztelok.hu/lelkielet/rahagyatkozni-teljesen-a-szentharomsagra

SZENTELJÉTEK MEG ÉLETETEKET!

Rhodos, 1991. július 29.

Uram,
“mint a kiöntött olaj, olyan a Neved” 1

olyan, mint az az olaj, amely képmásaidból folyik.
Ez a Te jeled, Uram.

“Szép növésû, termékeny olajfa -
így hívott az Úr.” 2

Leányom!

Te vagy az, Teremtõm?

Én vagyok… 3 Ó gyermekem, nemcsak miattad jöttem el ily módon, hanem többi gyermekem miatt is, hogy megkérjelek benneteket, éljetek szentül, és forduljatok el bûnös életmódotoktól.
Hadd töltsem be vágyaitokat! Szándékomban áll, hogy eljöjjek, mindenféle nyomorúságot felkeressek e Földön, és megszabadítsalak benneteket a bûntõl. Én vagyok az én Nevem. Szent vagyok, és ezért tõletek is azt kívánom, hogy éljetek szentül! Szenteljétek meg életeteket, és forduljatok felém! Az ördögnek nincs hatalma azok felett, akik ébren vannak, és szüntelenül imádkoznak. Nyissátok ki szíveteket, hogy betérjek hozzátok, és lakóhelyet készítsek magamnak bennetek! Fogadjátok békémet!

 


1 Én 1,3,
2 Jer 11,16.
3 Örömmel eltelve, de arra vágyakozva, hogy Vele lehessek, sóhajtottam.

A Szentháromság szeretetegységében

Kedveseim, a Szentháromság szeretet-egysége éledjen fel szívetekben. Nem szükséges, hogy ezt érzelmi szinten éljétek meg. Szeretetben lenni és maradni a Szentháromságban azt jelenti, hogy élvezitek azt a békességet, amit rátok árasztanak. Bármi megpróbáltatás érjen benneteket, nem billent ki egyensúlyotokból, mert mindenben ráhagyatkoztok, és engeditek, hogy kegyelmeivel teljesen átjárjon és betöltsön. Ezt az ajándékot nem veheti el senki, ha ti is kitartotok benne. Bővelkedjetek, hogy még többet kapjatok annak a Jézus Krisztusnak érdemei által, aki kiengesztelte értetek az Atyát.

2014. 02. 27. Anna Terézia

http://engesztelok.hu/lelkielet/802-a-szentharomsag-szeretetegysegeben

nem a testi egészség a legfontosabb, hanem a lelki egészség

Az Szentlélek Isten tanítása 2014 márciusában

"Szeretett engesztelők! Ebben a nagyböjtben, amikor elvégzitek a keresztutat, Jézus szenvedésére, halálára és feltámadására emlékeztek. Jelenleg akarom tanítani, bátorítani és vigasztalni azokat a személyeket, akik bármilyen formában szenvednek.
Nagyon fontos számotokra, hogy minden szenvedéseteket egyesítsétek Jézus szenvedéseivel és ajánljátok fel tisztulásotokért, szeretteitekért, az emberiség megtéréséért, a gonosz lélek megkötözéséért és a purgatóriumban szenvedők kiszabadulásáért. Minden elfogadott és felajánlott szenvedésetekkel rendkívüli kegyelmet esdetek ki az egész emberiség javára és siettetik az Új Ég és Új Föld megvalósulását. Arra kérlek titeket, hogy ne a szenvedést szeressétek, hanem annak a gyümölcseit értékeljétek. Sok gyógyszer tabletta keserű, amikor a szátokba veszitek, de mégis a gyógyulásotokat szolgálja.
Tanuljátok meg a bűneitek keresztjét nem hordozni, hanem a bűnbánatban minél hamarabb letenni. Ha Jézus miatt bántanak titeket - ez a Jézusi kereszt - elsősorban azok megtéréséért ajánljátok fel, akik bántanak titeket. Ezáltal hasznosítsátok a szenvedést, és a szívetekbe béke marad. Meg kell tanuljátok az életetek keresztjét is értékesíteni. Nem tehettek arról, hogy milyen országban, milyen családban, milyen testi-lelki-szellemi előnyökkel vagy hátrányokkal születtetek. Ez számotokra az élet keresztje. Amin nem tudtok változtatni, azt fogadjátok el, mint Isten Akaratát, zúgolódás nélkül. Ti betegek, szenvedők, számoljátok fel magatokban az irigységet az egészségesek iránt. Higyétek el, előbb vagy utóbb minden ember rá kell lépjen az Ő keresztújára, és végig kell menni rajta. Irigység helyett azokra gondoljatok, akik sokkal többet szenvednek, mint ti. Arra kérlek titeket, hogy betegen szenvedve köszönjétek meg az egészséget azok nevében is, akik úgy gondolják az nekik kijár. A világotok megváltása nem a túláradó ifjúi erő által történt, hanem a bűnösökért szenvedést vállaló Jézus Krisztusnak önkéntes, odaadása által. A szenvedés keresztjéből Jézus hagyott egy szilánkot az övéinek is, hogy alkalmatok legyen általa Jézushoz hasonlítani. A szenvedők a létükkel és tanúságtételükkel azt kell a világba kiáltsák: nem a testi egészség a legfontosabb, hanem a lelki egészség. Sajnálatra méltó a szemünkben az a személy, aki testileg egészséges, de lelkileg beteg. Jól jegyezzétek meg, a szenvedés a misztériumok egyike, azt valójában nem megérteni, hanem jól megélni kell!!! Szenvedéseitek közepette, figyeljétek meg a természetet. Ha az őzi vetés nem volna kitéve a téli fagynak, az aratás sokkal gyengébb lenne. Szenvedéseitek közepette, ne azt kérdezzétek, hogy miért, hanem azt, hogy mi a célja, mi az üzenete az Égieknek ezáltal. Olykor azt hiszitek, hogy Isten túl nagy terhet rak rátok, vagy túl sok jót vesz el tőletek. Mi mindig többet adunk annál, mint amit elveszünk, végső soron örök életet. Tudjátok meg, hogy a szenvedések iskolájában olyan érettségre juthattok, amelyre másképpen nem jutnátok el. A szenvedés egyetemén meg kell tanulni különösen a három leckét:SzE. TÜ. HA - a szenvedést, a türelmet és a hálaadást. A szenvedő Jézus a lelki éjszakákon át vezet a fénybe; a küzdelem által a győzelemhez; a kereszten át a mennyei koszorúhoz és a szenvedésen át a dicsőségbe. A szenvedés bölccsé tesz titeket. Rájösztök arra, nem az a legfontosabb, hogy élvezzétek a életet, hanem az, hogy áldozattá váljatok legalább egy személy újjászületéséért. Nem az a fontos, hogy Isten tegye a ti akaratotokat, hanem az a legfontosabb, hogy ti tegyétek az Isten Akaratát. Nem az a fontos, hogy sokáig éljetek, hanem az a legfontosabb, hogy az életetek megtalálja az igazi értelmét. Nem az a fontos, hogy kikerüljétek minden áron a szenvedést, hanem az a legfontosabb, hogy Isten a szenvedés által elérje a célját veletek. Nem az a fontos, hogy mikor haltok meg, hanem az a legfontosabb, hogy minden pillanatban készen álljatok Isten elé állni.
Van szenvedés, amely Jézus követésére hív. Vannak tisztító, nevelő, megóvó, védő szenvedések is. Van Isten dicsőségét szolgáló szenvedés is. Értékeljétek ezeket. Szenvedéseitek közepette, soha ne csüggedjetek el, mert amikor ti nem láttok kiutat, Istennek ezer útja van számotokra. Tudjátok meg, hogy Isten segítségével ma is meg lehet gyógyulni. Mégis Isten sokszor az orvosok által, az étrend, az életrend megváltoztatása által, a természet erejével siet a segítségetekre. Csak egyet kérek tőletek, soha ne fogadjatok el gyógyulást a gonosz lélek követőitől. Néha, Isten azért nem hallgatja meg az imáitokat, mert valami jobbat akar adni. Ha nem az történik veletek amit ti akartok, akkor valami jobbra számíthattok. Tudjátok meg, Isten nem téved még akkor sem, amikor ti nem értitek meg Őt.
Befejezésül egy életre jegyezzétek meg magatoknak: ha a szívetek minden jóért hálát adna, soha nem jutna időtök panaszra.
Most megáldalak titeket a türelmes szenvedés kegyelmével!"

Házi feladat márciusra:
"SEGÍTS URAM, HOGY A SZENVEDÉSEK KÖZEPETTE, NE AZT KÉRDEZZEM MIÉRT ENGEDTED MEG, HANEM AZT, MI A CÉLOD VELE!!!"



 

Miben erősödtünk meg az engesztelések folyamán?
Megünnepeltük a betegek világnapját. Elfogadtuk a betegek kenetét. Tudomásul vettük azt, hogy betegségek mindig voltak, vannak és lesznek az életünkben. A földi élet nem Mennyország, inkább purgatórium. Isten azért engedi meg a betegséget, hogy ezáltal még közelebb kerüljünk Hozzá. Meg kell, tanuljuk elfogadni, felajánlani minden betegséget, így javunkra válik. A megáldott olajban, ott van a kígyósi, gyergyószentmiklósi és a manduriai égi olaj, amellyel otthon megáldhatjuk szeretteinket minden nap. Mivel azt akarják az Égiek, hogy a tanítást adjuk tovább missziós lelkülettel kis közösségünknek, családunknak, ezért kérték, hogy hozzunk füzetet és írószert magunkkal minden alkalommal.
Mi a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén a Szűzanya üzenete?
Az Úr Jézus és a Szűzanya tiszták voltak. Mi mindannyian tisztátalanok vagyunk. Vállalkoznunk kell a tisztulásra.
Ne lefelé, Egyiptom felé, hanem felfelé, Jeruzsálem felé kell tartson az életünk. Legyen a jelmondatunk: "Nagyobbra születtem! Több telik tőlem!"
Vegyük komolyan a felajánlást! Tudatában kell legyünk annak, hogy a férjünk, feleségünk, gyermekünk, vagyonunk...elsősorban Isten tulajdona. Senki fölött nem rendelkezünk birtokjoggal.
Ne válogassunk a tíz parancsolatban. Törekedjünk mind a tizet megtartani, hogy örök életünk legyen.
Simeontól tanuljuk meg a Szentlélek inditásaira való odafigyelést, a halálra való felkészülést.
Anna profétanő befogadta a legjobb hírt és továbbította.
A Szűzanya, Szent József, a kis Jézus, Simeon, Anna engedelmesek voltak. Ebben kövessük őket.
A megszentelt gyertya által meghívást kaptunk: a tisztaságra, az önfeláldozó életre, a jó példaadásra. Törekedjünk tiszta lélekkel és élő hittel használni a szentelményeket, mert csak így tapasztaljuk meg azoknak jó következményeit.

Mit kell tudjunk a betegségről és a gyógyulásról?
A legfontosabb a lelki egészség.
A testet és a lelket együtt kell kezelni, mert kölcsönösen jó és rossz hatással vannak egymásra!
A fogyatékosak arra figyelmeztetnek minket: köszönjük meg Istennek minden nap a testi egészséget és imádkozzuk értük, hogy jól éljék meg állapotukat a gondozóikkal együtt.
A legtöbb betegség: meghívás az életünk rendbetételére; a hit, a remény és a szeretet próbatétele; önismeretre segít és felkészít az örök életre.
A jól megélt betegség jó hatással van a betegre és a beteggondozókra is.
A betegeknek nem kell böjtölni. Nekik a lemondást kell gyakorolni! A betegek meg kell tanuljanak lemondani: a türelmetlenségről, zugolódásról, miértezésről, rossz szokásokról, főleg a bűnről.
A gyógyuláshoz szükséges: Isten Akarata, a beteg hite és közbenjáró ima.
A gyógyíthatatlan betegségek az élet végességére figyelmeztetnek.
Isten legtöbbször, közvetve gyógyít: a természet útján (fűben-fában van az orvosság); az orvosok, gyógyszerek, papok (szentségek) által; ritkán közvetlen módon, csodák által.
Szükséges a gyógyuláshoz megtanulni: az elfogadást, felajánlást, egyesítést Jézus szenvedésével, a belenyugvást, a türelmet és a hálaadást.
Nem fogadhatunk el gyógyítást a hitetlen emberektől, a bionergiásoktól, varázslóktól, kuruzslóktól, a gonosz lélek embereitől.
Mi az én személyes tapasztalatom a gyógyulásom folyamatában? Miért engedte meg a jó Isten a betegséget az életemben?
Azért, hogy megtanuljam a teljes ráhagyatkozást az Úrra.
Megtanultam az életrend és az étrend megváltoztatását.
Megtanultam a betegséggel való kellemetlenségek, fájdalmak, érthetetlenségek elfogadását és felajánlását.
Még jobban megszerettem a csendet, a lelki töltekezést, a test üzenetére vaó odafigyelést.
Megtanultam hálálkodni a sok segítőkészségért, amellyel találkoztam.
Rátaláltam a hivatásomra a hivatáson belül.
Megtanultam elfogadni a segítő eszközöket: a betegek kenetét, a szentelményeket, az engesztelő közösség közbenjáró imáját, az orvosok segítségét.
Bűnbánatot tartottam azon bűnök miatt, amelyet a testem ellen elkövettem: a füstölt, fűszeres, sűlt, tápos húsokkal, a permetezett gyümölcsökkel, nem bió ételekkel; a mozgáshiánnyal, a túl sok evéssel; a sok aktvitással és kevés pihenéssel. Beismertem az irigységet az egészségesekkel szemben.
Szembesültem a halállal és kértem a jó halál kegyelmét.
Elmondhatom azt, hogy az Istentől megengedett és jól megélt betegség nagy kegyelem a számomra!!!
(Csilik János atya)

Rejtettség

2016.03.07.      

Kedveseim, úgy hozzátok meg áldozataitokat minden nap, hogy az kedves legyen az Úr előtt. Minél rejtettebben teszitek felajánlásaitokat, és minél kevesebbet beszéltek róla, annál nagyobb tetszést fog aratni az isteni Fölség előtt. Ezzel arra szeretnélek tanítani benneteket, hogy ne kérkedjetek jótetteitekkel. Minél önzetlenebbül hozzátok áldozataitokat Isten elé, annál kedvesebbek lesztek az Atya szemében. Ma különösen is nehéz minden hátsó gondolat nélkül szerényen és egyszerűen meghozni áldozataitokat. De az Atya olyan imádókat keres, akik lélekben és igazságban imádják és követik Őt. Kérjétek a Szentlelket, tanítsa nektek ezt az utat járni!

Anna Terézia

 

http://engesztelok.hu/lelkielet/1107-rejtettseg

Közösségeink egysége

Kedveseim, előzzétek meg egymást a szeretet cselekedeteivel! Bátorítsátok és bíztassátok egymást arra a szeretetre, amely által felemelkedhettek az isteni szeretet magaslataira! Védelmezzétek mindazokat, akik meg akarják menteni az egységet közösségeitekben! Ne álljatok a széthúzók oldalára, akik meg akarnak felelni mások elvárásainak! Mindig tartsatok ki az igazságban és a szeretetben, ne hagyjátok magatokat eltéríteni! Erősödjenek közösségeitek kitartó szeretetetek által és bíztatásaitokkal segítsétek egymás egységét!

2014. 03. 07. Anna Terézia

http://engesztelok.hu/lelkielet/808-kozossegeink-egysege