A MEGBOCSÁTÁS ÉDESTESTVÉRE A SZERETET, EBBŐL FAKAD A TÜRELEM, AZ ALÁZAT, AZ IRGALMASSÁG, A KÖNYÖRÜLETESSÉG, A LEMONDÁS.

1982. szeptember 24.
A MEGBOCSÁTÁS ÉDESTESTVÉRE A SZERETET, EBBŐL FAKAD A
TÜRELEM, AZ ALÁZAT, AZ IRGALMASSÁG, A KÖNYÖRÜLETESSÉG, A
LEMONDÁS.

Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott légy Testvérem a mi Urunk Jézus Krisztus által.
Ármin vagyok, ne félj! Minden dicsőség és imádás a mindenható Atya Istennek, az Ő Szent Fiának az Úr Jézus Krisztusnak és a lelked betöltő Szentlélek Istennek.

 

Köszöntelek Testvérem az Üdvözítő szent nevével. Áldassék és dicsértessék az Ő szent neve, mindenkor és mindörökkön örökké. Táruljon a te szíved és lelked, nyisd fel a te Megváltódnak és teljes szívedből, és akaratod által imádd és szeresd mindenek felett a te Uradat, Istenedet a mi Urunk Jézus Krisztust! Kérdd a te Uradat és fohászkodj és kérj, mert a te kérésed meghallgatást talál a Megváltó Jézusnál! Megkönyörül rajtad a te Urad, mert mit mondott: “Kopogtassatok és nyittatik.” Igen Testvérem, te is kopogtass imáid és fohászaid által és megkönyörül rajtad a te Megváltó Üdvözítőd! Ne lankadjon el a te szíved, ha a lelki elragadtatás nem is kíséri minden imádat. Mert mint mondotta, hogy könnyű úgy imádkozni, ha a lelked szárnyakat kap. De a te Urad tudja az ima értékét és tudja, hogy te honnan imádkozol, és tudja, hogy mennyire akarsz, és az akaratod Krisztushoz vezet. Testvérem, mindig csak Isten felé, és csak azután jönnek a földi gondok.

 

De a te gondjaidat van ki megoldja és a te könnyeidet van ki letörölje és van ki erőt ad neked és aki erővel lát el egész életedben. Ezt azért mondom, hogy lelked erősödjön a küzdelemben. Haladj ezen az úton és törekedj mindig és mindig jobbá válni és a tökéletesedésre törekedni. Testvérem ma is kapsz tanítást. A te Üdvözítődnek ma is van üzenete rajtam keresztül.

 

A Szentlélek nyissa meg a te lelkedet ennek a befogadására. A tanítás a következő: a megbocsátó szeretet lesz a mai elmélkedésre neked adva és másoknak is.

 

Legyetek megbocsátással embertársaitok iránt, mert akkor ti is megbocsátást nyertek. A megbocsátás mellett ott van a szeretet, ami nélkül nem lehet megbocsátani. Mert aki gyűlöl, az soha nem tud megbocsátani. Mert egymás mellett nem fér meg a szívetekben a megbocsátás és a gyűlölet. Mert a megbocsátás édes testvére a szeretet, mert a fő ez a kettő és ebből fakad a türelem, az alázat az irgalmasság, a könyörületesség, a lemondás, mert te ezeket az erényeket nem gyakorolhatod addig, míg harag él szívedben embertársaid iránt és ha a szeretet nem él szívedben. Mert mondom a megbocsátás, és ami a fő, a szeretet nemcsak testvérek, hanem ikertestvérek, mert egyiket a másik nélkül nem lehet mívelni. A gyűlölet ikertestvére a harag és ezeknek a gyümölcsei: a hazugság, a rosszindulat, a káröröm, az álnokság, ami a hazugságnak az ikertestvére és e kettő egymásból születik.
De még egyszer, a szeretet, a megbocsátás és a többi, ami ebből a forrásból táplálkozik, ez egy család. A gyűlölet, a harag és a többi is egy család. Ez a kettő nem keveredhet a lélekben. Mert abban a szívben nincs szeretet, ahol a gyűlölet is fészket rakhat. Mert az ilyen lélek nem kell Istennek. Mert Isten azt mondja: vagy-vagy. Vagy egyiké legyen egészen a lélek, vagy a másiké. Mert megint földi hasonlattal éljek: ha ti összekevertek 1 kg sót egy kiló cukorral, mi lesz belőle? Ezt senki sem fogyasztja cl, pedig mindegyik külön-külön használható. Tehát ilyen az a lélek is, amiben a szeretet meg a gyűlölet meg tud egymás mellett férni. Mert az az ember nemcsak embertársait akarja becsapni, hanem magát az Istent.

 

“Vagy legyél hideg, vagy legyél meleg de, a langyosat kivetem a számból”

 

Tehát erre ügyelj Testvérem! A te lelkedben ne kapjon még egy percig sem helyet a gyűlölet és a harag. Tudja a te Üdvözítőd, hogy okod lenne rá, de itt is valljon színt a lelked. Ne feledd el egy pillanatra sem a töviskoronát és keresztet hordozót, Krisztust, aki még a halál gyötrelmeiben is megfeszítőiért imádkozott. Ő példával járt elől és azt várja, hogy kövesd. Kérj, és adatik, kopogtass és nyittatik, de úgy kérj, hogy bízd azt a te Uradra és Krisztusodra, hogy milyen formában adja. Remélj, és hited legyen erős Krisztusban, mert az idő közel van. Ne félj!

 

Most búcsúzom. Áldás és békesség legyen rajtad. Áldjon meg az Atya Isten, a fiú Isten és a Szentlélek Isten. A mi Urunk Jézus Krisztus áldása maradjon rajtad, míg e földi életed le nem zárul, hogy újjászülethess az Örök Élet számára. Ámen.

Ármin.


1992. szeptember 24.

 

A SZENT KERESZT AZ IRÁNYTŰ, MI UTATOKAT BEHATÁROLJA

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott légy testvérem a mi Urunk kegyelméből, Jézus Krisztus által. Ámen. Ármin vagyok, ne félj!

Köszöntelek testvérem a Mindenható örök Isten; az Atya, az ő szent Fia, Jézus Krisztus kegyelméből, a Szentlélek Úristen közreműködése által.

Imádkozzunk testvérem! Imádjuk az örökké élőt, a mindenható, örök Atyát. Áldjuk és magasztaljuk az ő egyszülött Fiát, a megváltó, az üdvözítő Örök Igét; Krisztust, a megfeszítettet, az egyedüli üdvözítő Urat, a kínhalált halt Égi Bárányt, a köztetek élőt, a szívetek ajtaján kopogtatót, az irántatok égő örök szeretetet. Te, aki kiüresítetted magad és az utolsó csepp véred is elhullajtottad, hogy a bűnös lelket szent véred harmatával tisztára mossad és az Oltáriszentségben magadat adtad eledelül. Mert te mondottad Uram; Jézus Krisztus: “AZ ÉN TESTEM VALÓBAN ÉTEL, AZ ÉN VÉREM VALÓBAN ITAL.” Te, aki magadat adtad az embemek, hogy lelki táplá­lékunk légy, hogy erősítsd a tieidet és szereteted lángja gyújtsa lángra szívünket. Te, aki bemutattad, hogy a szeretet az végtelen. Ki ezzel a végtelen szeretettel szereted a tieidet, könyörüljön meg szent szíved a nyomorult, bűnös emberen. Védd meg őket ezekben a nehéz időkben, hol a gonosz szedi áldozatait szörnyű mennyiségben.

Uram, Jézus Krisztus! Parancsolj megállást a gonosz kísértőnek! Taszítsd le trónjáról! Tipord el már a gonosz fejét a szeplőtelenül fogantatott szent Szűz által, mert szétszéled a nyáj, hol a bárányok pásztor nélkül bolyonganak és a farkasok prédái lesznek.

Könyörgök hozzád örökké élő szentháromságú egy igaz Isten, mentsd meg a tieidet!

Alázatos szívvel kérünk és könyörgünk, ne engedd a vesztébe rohanni a te népedet, az embert, hisz te alkottad őket! Ne engedd bennük meggyalázni szentséges, szent arcodat, hiszen az a hivatásuk a földön, hogy szent Fiadhoz hasonlóvá váljanak, mert az üdvözül, kiben te Örök Atya felismered Szent Fiadat, a te végtelen kegyelmed által. Mert neked Atyám minden lehetséges.

Légy velük a nehéz napokban és áldd meg őket, hogy úgy legyenek egyek, mint te Atyám a dicső Szentháromságban egy vagy a Fiúval, egy a Szentlélekkel, úgy legyenek ők is veled mindörökké. Ámen.

Testvérem, haladj mindig csak előre Krisztus felé! Legyetek éberek és kitartóak mindhalálig.

Pedig ha tudnátok mi vár azokra, ki Uruk és Istenük; Jézus Krisztus vonásait magukon hordják! Úgy várnátok Uratok érkezését, úgy epednétek utána, mint a kitikkadt vándor a forrás után! Mint Szent Pál mondotta: “Szem nem látta, fül nem hallotta milyen gyönyörűség vár mindazokra, kik hűségesek maradnak mindvégig. ” Legyetek hűségesek testvéreim a hitben, a feltétel nélküli hitben!

Lássátok meg a teremtett világban az alkotót, a ti Uratokat, Isteneteket, mert felismerhetitek hitetekkel. És lássátok meg a gonoszt az e világ szennyében és mocskában. Mert semmi sem undorítóbb, mint mindaz a bűn mibe a ti világotok fetreng. A sátán tobzódik, a sátán szedi áldozatait, még ha lehet megtéveszti a válasz­tottatakat is.

De ne féljetek! Isten Szentlelke rávezet az igazságra, hisz testvéremnek is azért kell mindezt leírni, hogy felnyíljon szemetek és tisztán lássatok. Csak kérjétek Isten Szent Lelkét, majd ő rávezet az igazságra és tisztán láttok az ő szent kegyelme által.

Az evangéliumi igazságokban nincs megalkuvás. Azok az igazságok, miket a ti Uratok és Istenetek tanított, ma is szentek és igazak. Nincs megalkuvás, mert mint Uratok mondotta:

“AKI EGY BETŰT IS ELVESZ, VAGY HOZZÁTESZ, MÉLTÓ A GYEHENNA TŰZÉRE. “

Tehát testvéreim, mint ahogy örök a felséges Isten, úgy örök tanításai is, felette áll az időnek. Szent keresztje pedig az iránytű, mi utatokat behatárolja. Aki a krisztusi utat és szent keresztjét követi, az hazatalál.

Mint már annyiszor mondottam: ne nézzetek se jobbra, se balra, mert mindkét oldalon már a sátán uralkodik, csörgeti hamis gyöngyeit. De hátra se nézzetek, mert ott evilági életetek gyötrelmei vannak. Erre utal még az Ószövetségi eset, mikor Lót felesége kővé vált, mert visszatekintett. Ezért ti sem nézzetek vissza, mert megbénít benneteket az múlt bűne és gyötrelme. csak előre, csakis a krisztusi úton járjatok!

Ha mégis botlanátok, ne essetek kétségbe. Mert a gonosz ugyan igyekszik elhitetni veletek, hogy már úgyis mindegy. Ezt tette Júdással is, mert nem tudta és nem is akarta azt a mérhetetlen kincset felhasználni, mi a Bűnbánat Szentsége. Nem volt hit. Nem hitte el, hogy Ura és Istene végtelen irgalmában megbocsátaná neki. Nem hitte el, hogy szent vére lemossa az ő vétkét. Megbánta ugyan bűnét az embemek, de nem fordult Urához, Istenéhez; Jézus Krisztushoz, hanem megtette a legnagyobb vétket, kezet elemelt életére, mert azt hitte, ezzel vége mindennek. Tehát nem volt hite.

Ezért annyiszor hangsúlyozom a feltétel nélküli hit fontosságát. Az Istenre való hagyatkozást, mert enélkül nem juttok az életere, mit Uratok és Istenetek készít nektek. De azt is mondom, Isten elől nem lehet elbújni, sem ezen, sem a másik világban. De legyetek éberek, még egyszer mondom. Mert a hit semmivé válik, ha ti azt nem élitek meg. A hiteteket meg kell élni. Hisz Uratok; és Istenetek mondotta: ” ÉN PÉLDÁT ADTAM NEKTEK.”

Mert ha a hit nem párosul szeretettel, alázattal, béketűréssel, irgalmassággal, tiszta élettel, a keresztetek viselésével Krisztusért, semmik és senkik vagytok. De ne féljetek! Krisztusotok nem azért hullatta vérét, hogy magatokra hagyjon, hanem hogy segítsen és útitársatok legyen a nehéz úton.

Csak Krisztussal és Krisztusért és megnyílik a mennyek kapuja előttetek. Ámen.

Most pedig búcsúzom és azt mondom, áldjon meg benneteket a mindenható Atya, az ő szent Fia, a megváltó és üdvözítő Jézus Krisztus, ki kezeteket megfogja, ha odanyújtjátok neki. A lelketeket betöltő és elméteket megvilágító Isten Szent Lelke, az Igazság Lelke, és a szeplőtelenül fogantatott Szűz, Isten Anyja Mária oltalmazzon benneteket, hogy hazataláljatok. Ámen.

Én pedig Isten alázatos szolgája imádkozom értetek és veletek. Ármin.

Ajánló
Kommentek
  1. Én