52-139

Tavasszal 8-án

(52) – Imádság az Atyához

Legdrágább Atyám!

Drága Fiad nevében, és az Ő Kereszten való Kínszenvedésére emlékezve kiáltok hozzád:
Te, a Legfölségesebb Isten,
A Világmindenség Teremtője, tartsd üdvösségünket Szent Kezeidben.
Öleld át valamennyi gyermekedet, beleértve azokat is, akik nem ismernek Téged, és azokat is, akik bár ismernek, mégis más irányba tekintenek.
Bocsásd meg bűneinket és ments meg minket a Sátán és az ő seregének üldözésétől.
Végy minket karjaidba és tölts el azzal a reménységgel, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy lássuk az igazság útját. Ámen.

A Keresztes Imahadjárat 139. imája: Erőért a gonosz legyőzésére

Drága Jézus, védj meg engem az ördög gonoszságától. Boríts be engem és mindazokat, akik gyengék és védtelenek az ő jelenlétében. Add meg nekem a bátorságot, hogy ellentmondjak neki, és segíts nekem, hogy naponta elkerüljem minden arra tett próbálkozását, hogy bármilyen módon elkötelezzem magam neki. Ámen.



"Drága Istenem, vannak kártyák az életemben, amiket Te, az élet vagy más emberek osztottak nekem, és nem szeretem őket. De köszönöm neked a jokert, a szabadon felhasználható kártyát. Köszönöm, hogy a saját képedre alkottál engem és önálló döntéseket hozhatok. Ma - a te erőddel és hatalmaddal - azt választom, hogy egészségesebben fogok élni. Olyan dolgokat fogok választani, amik erőt, egészségesebb elmét, testet és érzelmeket adnak nekem. Uram, én úgy döntök, hogy egészséges kapcsolatokat fogok építeni. Nagyon félek, de vállalom, hogy új és egészséges kapcsolatokat fogok építeni. Azt akarom, hogy a szeretet legyen a legfőbb célom; szereteten alapuló életet szeretnék élni.

Istenem, úgy döntök, hogy bízom benned a körülmények ellenére is. Dicsérlek, bármi történik is! Bizodalmam van afelől, hogy az életem minden egyes részlete a javamra lesz kimunkálva. Uram, meggondolom, hogy mivel töltöm meg az elmémet és milyen gondolatoknak engedek utat – nem akarok több szemetet az elmémben. Segíts, hogy jó gondolatokkal és az Igazság beszédével töltsem meg azt. És legfőképpen, Jézus, téged választalak Szabadítómnak. Szükségem van a megváltásodra, és arra is, hogy védj meg önmagamtól. Szükségem van a segítségedre abban, hogy megújuljon a testem, a szívem, az értelmem és a kapcsolataim, hogy az életen előttem álló része legyen a legjobb időszak. A Te nevedben imádkoztam ezt. Ámen."




“Hőn imádott Mennyei örök Édesatyám, Megváltó Jézusom, Szentlélek Istenem! Köszönöm a Ti végtelen szereteteteket. Köszönöm Atyám, hogy megteremtettél. Köszönöm, hogy Szent Fiad értem Emberré lett. Megtestesült a Szentlélek erejéből a Szent Szűz tisztaságos méhében. Egy nyomorúságos istállóban született meg a világ Világossága a legnagyobb szegénységben. Ó, mily boldogok lehettek az egyszerű pásztorok, hogy az Isten Fiának, az Üdvözítőnek vihettek ajándékokat! És később a napkeleti bölcsek, akik az egész teremtett világ minden népét jelképezték. Aranyat, tömjént és mirhát vittek az Isteni Megváltónak. Végül felléptél Jézusom. Csodákat tettél. Kiválasztottad tanítványaidat, a tizenkét apostolt, akikre az Evangélium hirdetését bíztad. “Menjetek el az egész világra! Tegyetek tanítványaimmá minden népet! Kereszteljétek meg őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében!” Azóta hirdetik apostolaid utódai, és minden megkeresztelt ember Evangéliumodat. A világ telve van tanításoddal. Aki csak akar, megismerhet, követhet és üdvözülhet. Papjaid kiszolgáltatják nekünk a szentségeket. Te a szívünkbe költözöl, eggyé válsz velünk, és örök élettel ajándékozol meg bennünket.
Kérlek, Jézusom, add, hogy minden hitetlen ember hitre térjen! Minden bűnös megtérjen, és minden megkeresztelt gyermeked hirdesse az Evangéliumot! A világ teljen el a Te tanításoddal! Áraszd ki a Szentlélek világosságát és bölcsességét minden emberre, hogy egyek legyünk, amiképp Atyád és Te egyek vagytok. Ezt add meg nekünk, mert ezt kérted főpapi imádban. Áraszd ki ránk a Szentlelket! Szentlélek jöjj! Áradj ki ránk! Árassz világosságot az elmékbe, a szívekbe! Gyújtsd szeretetre a szívünket! Elsősorban drága Megváltónk, édes Jézusunk iránt, és Őbenne a Mennyei örök Édesatya iránt, és Te Magad iránt, ó Szentlélek! Szentlélek jöjj, töltsd be minden vágyunkat! Tisztíts meg bennünket minden bűntől! Csak egy vágyunk legyen: bűnbánatot tartani, és Istent mindenek fölött szeretni! A felebarátot pedig úgy, mint saját magunkat. Jöjj Szentlélek! Jöjj! Áraszd ki fényedet, és vezess el mindnyájunkat az örök üdvösségre. Ámen.”





„Hőn imádott Szentlélek Istenem! Veled és Benned magasztalom a teljes Szentháromságot, az Atyát, a Fiút és a Szentlelket. Te légy az én Vezérem, Aki megadja nekem a tisztánlátás kegyelmét, hogy mindig meg tudjam különböztetni a jót a rossztól! Te irányítsd lépteimet, hogy mindig Megváltó Uram nyomában járjak, hogy mindig Őt kövessem, Őt lássam, Belőle merítsek erőt, és az Ő tanítása szerint éljek!

Szentlélek! Te légy Vezérem, hogy minden élethelyzetben Téged kövesselek, hogy mindig felismerjem és megtegyem akaratodat! A Te szavad intsen és buzdítson! Te légy lelkiismeretem sugallata!

Szentlélek! Te imádd bennem a legszentebb Szentháromságot, Te adj mindenért hálát, és Te kérd bennem kimondhatatlan szavakkal a kegyelmet Istenem tetszése szerint!

Szentlélek! Te légy számomra a levegő, ami nélkül nem tudok élni! Te légy a víz, ami nélkül szomjan halnék! Te légy a táplálék, ami megerősíti testemet, lelkemet! Te légy a fény, ami megvilágítja utamat! Te légy az iránytű, amely mindig az örök haza felé mutat! Te légy az Én Istenem és Mindenem, hogy elnyerjem örök Célomat! Ámen.”





Imádott Jézusom! Inkább vágyom meghalni, mint csalódást okozni Neked! Kérlek, őrizz meg engem Magadnak, és adj nekem hűséges, szeretettől lángoló szívet! Kérlek, add, hogy egész lényemmel Hozzád vágyakozzak, Téged imádjalak, és ne helyezzek se eléd, se melléd senkit! Te légy az első az életemben, és mindenki más csak utánad jöjjön. A sor legvégén pedig én álljak, úgy, ahogy Te megparancsoltad: szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, a felebarátot pedig úgy, mint magadat. Jézusom, imádott Királyom! Nincs más vágyam, mint az, hogy egy örökkévalóságon át csak Téged csodáljalak, imádjalak, dicsőítselek, és hálát adjak Neked! Minden vágyam az, hogy én is ott legyek, ahol Te vagy, és lássam dicsőségedet! Együtt örvendezzek Veled, és a hatalmas angyalokkal, és szentjeid végtelen seregével együtt zengjem dicsőségedet! Ezt add meg nekem, Istenem, a Te mindnagyobb dicsőségedre! Ámen.

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én